Mehurčki na rokah

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
zakaj? a misliš, da ni možno? To je reakcija kože na nekaj. Zdej ali je alergija ali pa so kake glivice. No, nisem pa noben ekspert, podam samo kot opcijo.

lp

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36

Ojej, nič takšnega ni, to izgleda prav grozno. Moji so taki drobni, prozorni.
rolleyes-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Mislim, da ima jaz enako pizdarjo...že ene par let! Ampak se sploh ne obremenjujem dokler bojo tak mali in prozorni. Ni nalezljivo, pa vidijo se tudi ne več kot na en meter! Razen občuti se jih če si dovolj pozoren...no če pa najdeš kako učinkovito metodo/preparat z čem to odstranit, pa se seveda z veseljem priporočam....

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Takšne vrste mehurčke sem imela tudi jaz, več ko leto dni sem obiskovala dermatologa, ko sem zamenjala vsa pralna sredstva in čistila mi je s pomočjo mazila Canesten ta nadloga izginila .

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Evo, v lekarni so mi spet želeli dati eno oslarijo in sem vstrajal pri Lamisilu, pa ga sedaj 2 dni uporabljam in gre na boljše.

Sporočim čez kak teden rezultate.
cheer.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Evo, v lekarni so mi spet želeli dati eno oslarijo in sem vstrajal pri Lamisilu, pa ga sedaj 2 dni uporabljam in gre na boljše.

Sporočim čez kak teden rezultate.
cheer.gif

Se pravi, da so gljivice. Sedaj bi bilo najbolje, da greš k zdravniku, da bo dal mazilo in tablete Lamisil. Vraga je treba požgati odznotraj in odzunaj. Zdravljenje traja 3 mesece. Če boš vmes prekinil, se bo ponovilo.
Drugače pa je treba biti z Lamisilom previden, ker tanjša kožo. Najbolje, da zdravnik komandira naprej.

LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Se bom oglasil pri zdravniku.

Sej verjetno se koža nato obnovi, tudi če se stanjša v času zdravljenja?

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Mislim, da ni čisto enostavno. Lamisil vsebuje Hidrokortizon, zato naj raje zdravnik pove, kako in kaj.
Saj če samo nekajkrat namažeš, ne bo nič hudega, če hočeš pa gljivice popolnoma zatreti, je pa terapija nekajmesečna, tu bo pa koža preveč utrpela. Obstaja pa menda tudi Lamisil, ki ne tanjša kože. Kako je učinkovit, pa ne vem.

Aja, obnavlja se menda samo zgornja plast kože, spodnji dve plasti pa ne
crazy1.gif
.

Vitalium

Pripravnik
27. avg 2010
80
0
6
www.vitalium.si
Isto sranje sem jaz imel na rokah( ; bral sem, da se pojavlja tudi na nogah. Probal kreme, obiskoval kao najboljše dermatologe, kloridno srebro, novozelandski med.... Moral bi se iti testirat na alergenost materialov. Štos je v tem, da sem zobotehnik in uporabljam ob delu kemikalije, roke so izpostavljene vlagi, prahu, itd.. Raje nisem šel, kot pa da bi pustil, da je nekdo izjemno pameten. Dr. Rems mi je vbrizgal 2x kortikostereoide; ko sem dodobra prebral, kakšno sranje mi je stisnil v telo..., odpoved ledvic pa tako naprej. Lej... bolje, da se ne vidiva več.

in potem našel ime za šit, ki mi dela probleme "Dyshidrosis".....nekontrolirano potenje, povzročitelj - stres in nepravilna prehrana.

Jaz sem imel roke grozne, na stotine mehurčkov, ki so se združevali v ogromne mehurje, ne morš verjet, hodiš od doktorja do doktorja pa nič boljše.

KOMBINACIJA
cheer.gif

- obolela območja si mažite z rastlino UHLJECOM - NETRESK (navadni zeleni in nobeden drugi) večkrat na dan
- skuhajte si čaj ognjičevih cvetov, brezovih listov in Rmana ( 1/2 litra vode pa vsega po veliko žlico). S tem tonikom si roke navlažite roke čim večkrat na dan. Zvečer si skuhajte čaj iz 2 litrov vode in po dve veliki žlici vsega noter; ne šparat!!! Noter roke namakat 20 minut pred spanjem.
- znebite se hrane, ki vsebuje sladkor (tudi sadje in določena zelenjava), belo moko, kvas, tudi alkohola... to je najtežje.
smile-1.gif
. Bral sem nekje, da to povezujejo z kandido. Naredil sem test, z kozarcem kupljene vode na tešče......meni pokaže. Za to tudi ta dijeta, da izstradam bjač.
- vmes sem še najdel kremo za to Sodermix; ne delam reklame za njih. Zdi se mi, da škodit ne more, gre pa tudi brez nje.

Jaz sem imel probleme s tem tako dolgo, da sem pozabil, kako je, ko sežeš komu v roko.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Bral sem nekje, da to povezujejo z kandido. Naredil sem test, z kozarcem kupljene vode na tešče......
Prosim skotali se nazaj v luknjo, s katere si prilezel
crazy1.gif

Spet ta bedastoča s kandido
hysterical-1.gif

Vitalium

Pripravnik
27. avg 2010
80
0
6
www.vitalium.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Bral sem nekje, da to povezujejo z kandido. Naredil sem test, z kozarcem kupljene vode na tešče......
Prosim skotali se nazaj v luknjo, s katere si prilezel
crazy1.gif

Spet ta bedastoča s kandido
hysterical-1.gif

Spet ti.......že več kot 8800 si napisal nekaj, brez teže. Še 10 000 si pa mislil nekaj napisat, a žal ni šlo.

" Moraš knjige brat, drugač sledi izpad"

sprasujem se.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Kaj pa reakcija na čistila? Sem mislil, da mi bodo razpadle roke po umivanju posode s Prilom.
Sedaj uporabljamo Frosh in obvezno rokavice pri pranju posode.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pri meni ni važno kateri cet za posodo uporabljam, brez rokavic ne smem pomivat, drgač je katastrofa