Mehanik leta 2017

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
samo tam odpad popravlja

daj ne bluzi pa si obleči ibercug in se spravi za en dan v dealvnico. Pa reči da bi rad celi dan samo dele na podvozju menjaval.
Pa mi povej kaj je šlo tak naraz kot je čajna pokazal

zmaga.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
Olje se lahko kuri saj se dobijo specialne peči namenjene kurjenju zlaufanega olja..

Ni res. Po uredbi o emisijah snovi o malih in srednje velikih kurilnih napravah se motorno olje za kurjavo ne sme uporabljati in je za to tudi predpisana kazen. Prav tako se prepovedana uporaba vlažnega lesa, kjer je vrednost vode večji od (če se prav spomnim 20%).

Gre za to, da z uporabo teh dveh energentov ne dosežeš mejnih vrednosti emisij, ki so predpisane z uredbo.

Zakaj dimnikar to dobili ne vem. Verjetno bo pojasnil, da to ni njegov problem, kar ni nič novega v Sloveniji. Sicer pa še ena neumnost; pooblaščen serviser za plinsko peč, ki pride vsako leto naredi vse meritve. Iste, kot dimnikar. Pa moraš po zakonu še dimnikarja poklicat in ga plačat.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V oddaji je samo pokazal, potem so pa vajenci ostalo naredili. Ni bil namen, da se kažejo vsi gibi.

Dejansko je pa stare kripe popravljal.

Ja in kaj misliš de je slovenski povprečn avto? Zgojene jurgule stare 15+ let, ko se pa mehanik fuka 2-3 ure da potrgane zarustane šraufe ven dobi pa noben ne vidi.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Naj bi se pojavljalo relativno veliko število dejansko ponarejenega olja, največ blagovne znamke Castrol. Ne me spraševat katerega, ker nimam pojma, kolikor sem jih razumel predvsem tistega v plastenkah. Menda Castrol to dobro in naj bi imeli neke UV lučke, da se preveri, ali je olje original, ali ne.

...In potem imaš primer, ko uradna avtohiša kupuje olje kar v lokalni izpostavi ene največjih slovenskih avtotrgovin...

pravni poduk: greh se pove, grešnik pa ne
evil.gif

PS: Verjetno ga jim je zmanjkalo in so nujno rabili. Ampak, če ne bi bilo identično...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In dobila enak rabat kot končni kupec, ali si ti mislil da je dobila še višji? In prodala po PPC.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Da ne pisemo koliko garazarjev ki so bili do vceraj kozolcarji dela za uradne servise.....
Tako svinjske sipe kot mi jo je izrocil pooblasceni prodajalec po menjavi sipe, mi se ni noben garazar.
En mesec cakas sipo ker je ni na zalogi, potem ti pa zmontirajo sipo ki ima svinjarijo od nekaj let na notranji strani

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Zakaj pa je nisi sam zamenjal ko si tak pameten? Še dvigala ne rabiš za to. 2 strani nazaj pa kako boš kupil dvigalo za 1500 in šraufal.

I

Izbrisan uporabnik #488

ni vedel, da lahko nabavi aftermarket, ki pač nima ogrevanja, je pa džabe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Zato ker je zavarovalnica placala. Ce bi sam placal, verjemi da bi sam poiskal mojstra ki mi dobavi in zmontira sipo za trimestno cifro. Zavarovlanica pa placa 4mestno cifro.... In sem ga v preteklosti tudi poiskal in imam obcutek da je kozolcar naredil bolje kot pooblascen. Vsaj sipo je spucal, pa dobavil jo ie v dveh dneh, pooblascen pa en mesec.
bonk.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
saj če zavarovalnica plača lahko tudi sam izbereš kam boš peljal. Tak da nehaj izgovore prodajat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če izbereš najbolj budget zavarovanje potem je klavzula da zavarovalnica izbere izvajalca. In krog se zavrti...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A res? Nazadnje ko sem menjal šipo na enoprostorcu je bila cena ista za zavarovalnico ali pa za na keš... Razlika je v tem da na zavarovalnico vgradijo OEM steklo ali steklo z logotipom proizvajalca vozila, če pa sam škrtariš pa lahko dobiš cenen kitajski ponaredek za tretjino ali četrtino cene. Pa še to ne pri Carglassu ali pooblaščencu... Za vsaj enega (Rogl,...) sem prepričan da dobavlja in vgrajuje poceni kitajske ponaredke (je sodelavka pred leti menjala sprednje steklo za identičen model Merive kot tvoj za nekih 120EUR komplet)...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni bil. Je povedala kje ga je kupila in vgradila in da je novo, ne rabljeno. Kvaliteta se je videla v vogalih, kjer je steklo ukrivljeno in je bila popačena slika, potem čuden lom svetlobe ob neposredni sončni osvetlitvi... No, privarčevala pa je.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
je kr car pa nima veze kdo je :)

ampak taki vedno nekak zvohajo in najdejo mehanike ki delajo zastojn. Ker da mu gre kdo za 20€ ventile nastavlat ni drugega kot, da dela zastojn.

o "znanju" komentatorjev ki pametujejo ti je pa vse jasno ko začenjo o nastavlanju ventilov bluzit.