Megane Berline Bluetooth radio

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Imam novega Megana Berline in imam vgrajen bluettoth radio. Deluje BP. Imam pa problem, da me sogovornik pri telefonskem pogovoru slabo sliši
confused-1.gif

A je to kakšna nastavitev na radiu??
Prosim za pomoč

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mislim, da se tu uporablja kar mikrofon telefona. In če je telefon oddaljen te bo slabo slišal...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Mislim, da se tu uporablja kar mikrofon telefona. In če je telefon oddaljen te bo slabo slišal...
Misliš???? Če je to res, potem je to največji idiotizem do sedaj. jaz imam ponavadi telefon v žepu
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ni to, govora je o originalno vgrajenem radiu v novem avtu.
Jodlarček, jaz imam tudi novega megana in zadeva deluje, sogovorniki me dobro slišijo. ne spomnim se, da bi vklapljal kako posebno nastavitev. mikrofon je na stropu med voznikom in sovoznikom, ob luči. poskusi še s kakim drugim telefonom, da izločiš problem telefona, če ne pa pelji nazaj na servis.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
mikrofon je na stropu med voznikom in sovoznikom, ob luči.
A to je mikrofon? jaz sem se pa spraševal kaj je to
bonk.gif

Sem vse preiskal pa nikjer ne najdem kje v nastavitvah bi se dalo nastaviti jakost mikrofona

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Ko sem v avtu se malo bolj derem, pa me vsi slisijo
grin1.gif
Se mi pa zdi da je odvisnu tudi od drugih telefonov, ker eni me normalno slisijo, pri drugih pa morem malo bolj naglas govorit.

Me pa bolj moti ena druga stvar - ko se javim, traja kako sekundo ali dve, da se klic sploh "akvitira", do takrat me pa sploh ne slisijo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Tako je pri mojemu kolegu. Ima en LG radio se mi zdi....

To se tebi samo zdi...

Ne bodi nesramen... Točno vem, kako ima narejeno... Ne vem pa točno tipa radia...

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Se mi pa zdi da je odvisnu tudi od drugih telefonov, ker eni me normalno slisijo, pri drugih pa morem malo bolj naglas govorit.
Imam občutek da je tudi pri meni tako. Ko me kliče hčera katera ima iphona me skoraj ne sliši...z drugimi pa še nisem imel problemov
Citat:
Me pa bolj moti ena druga stvar - ko se javim, traja kako sekundo ali dve, da se klic sploh "akvitira", do takrat me pa sploh ne slisijo.
Mislim da je to problem vseh bluetooth povezav. Enak problem imam tudi z čelado katero imam preko bluetootha povezano s telefonom

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
niti ne. starša imata originalno prostoročno inštalacijo v nissanu tiidi in tam imajo tole povezovanje precej bolje rešeno. že recimo med pogovorom, če dam v avtu kontakt, da se prižge avtoradio, se se telefon in avtoradio povežeta v praktično sekundi in pogovor čisto normalno teče. če pa pri meganu med pogovorom prižgem avtoradio, se jima pogosto nekaj zmeša in ne ostane mi drugega, da moram ugasniti in prižgati avtoradio in/ali telefon.
bonk.gif

pa tudi na splošno prvo povezovanje telefona in avtoradia traja precej časa, kakih 10 sekund bi rekel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zopet odvisno od telefona... Z BB se povežem s takim radijem v MEganu zelo hitro, imam na voljo celoten imenik, call loge... Isto z Nokio, s SE pa je sranje... Ne prenese imenika, klic se težko prevzame...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Meni z HTC-jem dela BP. Poveže se v kakšni sekundi, imenik se sinhornizira...skratka brez problemov. Edini problem je, da me sogovornik slabo sliši

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Eno vprašanje

Ko se mi telefon poveže z avtoradiom, mi praviloma PRVIČ vedno po nekaj minutah prekine povezavo
confused-1.gif
. Moram ugasniti avtoradio nakar dela OK.
Zakaj mi prvič prekine povezavo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ker so redki avti in telefoni, ki imajo vse reseno tocno po standardu. In pri nekaterih kombinacijah so vecji in manjsi problemi. Tako pa cje. Vcasih pomaga kak FW update ne telefonu, ampak vecinoma so tovorstni problemi nepredvidljivi in neresljivi.
Meni je recimo nokia 6650 classic stalno prekinjala v enkaterih avtih, v nekaterih ne. N79 teh problemov ni imela, je pa pri enih avtih ob prekinitvi bt povezave se sam prizgal rpedvajalnik glasbe na telefonu ...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni

Imam novega Megana Berline in imam vgrajen bluettoth radio. Deluje BP. Imam pa problem, da me sogovornik pri telefonskem pogovoru slabo sliši
confused-1.gif

A je to kakšna nastavitev na radiu??
Prosim za pomoč
Pozdravljeni

Sedaj sem zamenjal telefon (Samsung Galaxy S2) Telefon se mi poveže in radio ga prepozna. Vendar ko me kdo kliče, pa mi zvoni telefon in NE radio??? To pomeni, da radia ne morem uporabljati za prostoročno telefoniranje
confused-1.gif

Ima kdo enak problem?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik sass pravi:
še enkrat pojdi skozi nastavitve, na samsung galaxy ace dela bp
In katere nastavitve naj bi pregledal? Prej mi je HTC delal BP, tako da so nastavitve na radiu verjetno vredu. Na telefonu pa ne vem kaj naj nastavljam
confused-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne vem, pobriši telefon iz avtoradia in ga ponovno spari, ter preglej nastavitve v androidu. je pa to tako, da vsak telefon drugače deluje. na sony-ericssonu se mi je po končanem klicu pogosto obesil telefon, na nokii včasih med klicem prekine povezavo in ponovno vzpostavi, ..