Medicina dela

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Bi se strinjal s tabo. Lani sem bil na pregledu in sem imel čas gledati na cenik posamezne točke cenika. Zdravnik se je odločil in je denimo nekatere iz istega podjetja dal na ekg pod obremenitvijo, nekatere pa na navadnega. Nekdo je pojamral, da ga boli v križu in je dobil še rentgen skeleta. Verjetno ni bilo to gratis in je bil račun za vsakega zaposlenega različen.

22. jul 2007
1.398
43
48
A ni tako, da pač na frmi napišejo na napotnico za kakšno vrsto pregleda gre in kaj rabjo za delovno sposobnost(vid, sluh, tisiti preizkus kapacitete pljuč al ka je že ko pihaš v uno mašino,za delo na višini.....) vsaj pri nas je ponavadi tako....

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Firma nič ne določa, kaj naj se da pregledati, to ni v njeni domeni. Ona samo pove, za kako delovno mesto gre in potem imajo medicinci dela svoje smernice, kaj je treba preveriti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Mi delamo vsi enako sedeče delo, pa je imel skoraj vsak druge preiskave. Odvisno je verjetno tudi, če firma pritiska na zdravnika, naj bo stvar čim ceneje. Če sem zloben, bi račun za vse zaposlene res moral biti enak. Javni razpisi so narejeni tako, da kvečjemu s kakimi pogajanji in dodatnim aneksom dosežeš višjo ceno zaradi dodatnih del, ki jih iz začetne dokumentacije ni bilo možno predvideti. To pa ni prav lahko, sploh pri kakih EU sredstvih pa je včasih no-go. Spustimo seveda primere, ko se nekdo dobro "pozna" in se že vnaprej ve, da bo to šlo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Seveda, ob predpostavki, da ste enako stari, zdravi, pregledani od prej, v glavnem z identično anamnezo in vsebino kartoteke. Ste si pač identični. Meni recimo edini ni bilo treba delati slušne preiskave, ker sem pač iz drugih razlogov imela precej frisn izvid. Saj oni ne zahtevajo kartoteke zato, ker imajo ravno 5 minut za zabit, pa si želijo malo lahkega branja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Nisi razumela mojega cinizma. Pri nobenem projektu ne veš vseh stvari naprej, pa moraš dati fiksno ceno. To pomeni, da hočeš nočeš ali delaš v zgubo ali nategneš naročnika.
Zdravnik, h kateremu nas firma pošilja ima izkušnje in mislim, da nas dobro pregleda. Verjetno pa to ni ravno najcenejša varianta in bi nas lahko kateri drug manj stal, pa bi bilo še zmeraj vse po pravilih.Gotovo se je lažje odreči na pet let kakih 100 € bruto pri plači in imeti zato nekoliko boljši pregled.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Aja, to pa itak. Sem narobe razumela, kaj želiš povedati, z zgoraj napisanim se pa čisto strinjam. Pri nas se povsod tako dela, najvišji znak poštenosti je, da je cena fiksna in ni na koncu višja, da bi se naredilo kar je pač treba (ne manj ne več) in to pošteno plačalo (ne manj ne več), do tu nam pa se ne nese.

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Ok, je mogoče kdo že naletel na to, da so pač ob klicu povedali ceno, ki jo imam sedaj tudi na računu, zraven pa so zaračunali še dodatne laboratorijske preiskave? Zdravniški pregled pa se je opravljal za poslovnega sekretarja, kar pomeni nič posebnega tveganja in kakšnih posebnih zahtev, da je bodoči zaposleni zdrav in mora izpolnjevati takšne in drugačne zahteve.
Ne vem, tole me je pa kr ornk razkurl zdele, ker že tko mečkajo z izdajo zdravniškega spričevala.

Res prosim za čim prejšnji odgovor, ker danes grem kar tja sedet, da dobim to spričevalo takoj v roke, ker imam res dovolj čakanja, zdaj pa še tole.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik terezijslo pravi:
Ok, je mogoče kdo že naletel na to, da so pač ob klicu povedali ceno, ki jo imam sedaj tudi na računu, zraven pa so zaračunali še dodatne laboratorijske preiskave? Zdravniški pregled pa se je opravljal za poslovnega sekretarja, kar pomeni nič posebnega tveganja in kakšnih posebnih zahtev, da je bodoči zaposleni zdrav in mora izpolnjevati takšne in drugačne zahteve.
Ne vem, tole me je pa kr ornk razkurl zdele, ker že tko mečkajo z izdajo zdravniškega spričevala.

Res prosim za čim prejšnji odgovor, ker danes grem kar tja sedet, da dobim to spričevalo takoj v roke, ker imam res dovolj čakanja, zdaj pa še tole.

Jp to je praksa o kateri sem pisal zgoraj. In meni se ne zdi OK.

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Ne, ni prav. Če pošlješ dve punci na zdravniškega za enako delovno mesto ob istem dnevu in kar pri obeh so bile potrebne neke dodatne preiskave, zagotovo več kot smrdi. Pa še nekaj, kartoteke sploh prejeli niso, kar pomeni, da so delali na slepo. Mislim, pa saj notri vse piše, ni treba delat dodatnih preiskav. Pošteno bi bilo, da se naredi osnovni pregled, če nimaš kartoteke in se potem delodajalca pokliče, da bodo nastali dodatni straški. Sem poklical, pa so mi rekli, da naj se z zdravnico pogovorim, pa je bila morda danes tam kake 15 min.
Vse lepo in prav, morda bi lažje požru, če bi lepo rekli, da je osnovna cena taka in taka, morda pa bo potrebno plačati še kaj več.

Me prav zanima, kdo bo tole plačal, ker naše podjetje zagotovo ne take nategancije. Najbolj smešno pa je, da so rekli, da se je morda kakšna punca, ki se šele uvaja, oglasila na telefon in pozabila povedat, da je morda strošek lahko kaj večji.

Pa dajmo jih malo ovekovečiti te nategune!!!! Gre za diagnostični center Clarus. S kom ste imeli pa vi slabe izkušnje???? Dajmo na hitro narediti seznam, pa naj se zamislijo nad seboj

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri nas JS (elektro področje) smo dobili dva nova sodelavca in sta bila presenečena nad zahtevnostjo zdravniškega pregleda. Vse skupaj je trajalo tri dni. Najprej splošni zdravnik katerega zanimajo vsa cepljenja (zahteva tudi vsa potrdila o ceplenju od rojstva naprej), vse brazgotine na telesu kako in kdaj so nastale
confused-1.gif
...., potem imaš še psihiatra, pa medicino dela, kjer ti nalivajo vodo v ušesa, zvočna komora, nočni vid, globinski vid, refleksi...V glavnem stestirali so ju na vseh napravah, ki jih imajo na medicini dela
Sta mislila, da delata pregled za vojaškega pilota
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Verjetno so na medicini dela brali, da podjetja v elektro branži dobro stojijo in so si morali izboljšati bilanco.