Mediamarket - garancija, odnos in ...

modri

Zelenc'
28. jul 2009
1
0
1
Fajn bi bilo kej več dobrih in slabih izkušenj zbrati na enem mestu o prodajalcu Mediamarket. Namreč ni vse v denarju, s tem je mišljen cenejši nakup elektronike pri tem prodajalcu.

Na spletu oziroma forumih namreč je možno prebrati zelo različna mnenja glede tega prodajalca, kar nekaj mnenj je tudi zelo slabih. Sam imam zelo slabe izkušnje. Gre pa za poprodajne storitve pri prodajalcu Mediamarket. Sam nakup je res hiter, cenejši od konkurence v Sloveniji in prijazen, popolnoma druga luč pa je, če ti crkne npr. televizor. Model se resnično ne drži roka 45 dni, zgleda da sploh nima namen zagotoviti popravljen izdelek v tem roku. Ti že prej namiguje, da itak dobiš nov televizor, če ti ne bo dostavil popravljenega. ampak tudi potem roku se zadeva začne zapletati. Čakaš dolgo, da ti da nov televizor. Sam imam občutek, da če ga ne kličeš, te on sploh ne bi poklical, da ima nov televizor.

Žal tudi Zakon o varstvu potrošnikov ni na strani potrošnika. Naj bi se pripravljala sprememba v nekem doglednem času, da bi imel tudi potrošnik kakšno pravico več, sam mislim, da jih ima prodajalec absolutno preveč.

Močno odsvetujem nakup pri Mediamarketu, kljub nižji ceni, ker če se ti pokvari izdelek, potem najmanj dva meseca pozabi nanj. Takrat ti pa je žal za tisti prihranek, ki v začetni fazi prestavlja velik prihranek, razen če greš na riziko. Denarja pa ni pripravljen vrniti pod nobenim pogojem, kljub temu da zakon to pravico na nek način dodeljuje, če ti pač ne more dati novega izdelka v nekem doglednem času, ti je dolžan povrniti celotno kupnino.

Zanima me ali model sploh pošilja pokvarjen izdelek na sevis nazaj v tujino - najbrž Nemčijo. Občutek je tak, da on čaka tistih 45 dni, pol pa te nateguje po dolgem in počez.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kdo pa še hodi v MediaMarkt po robo? Sej je vse po vrsti dražje kot pri nas
tongue-1.gif

Drugače pa imam izkušnje samo z vračanjem laptopov v popravilo. Trajalo je vedno okoli 2 tedna, problem je bil samo enkrat, ko je kurirju padel laptop na tla in se je razbil (kar pa ni krivda MediaMarkta). V Saturn vrnil 2 meseca star laptop s pokvarjenim diskom, dobil v opravičilo nazaj s 2x večjo kapaciteto. V Saturnu tudi 2 tedna.

Vsi pokličejo ali pošljejo mail ko je gotovo (kak se pač zmeniš).

Sicer pa ti ni treba nosit stvari tja, odkar smo v EU lahko neseš na slovenski servis popolnoma brez problema.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Žal mi je, da imaš tako salbo izkušnjo z MediaMarktom ( ali pa s katerikolim prodajalcem) vendar, katerega dela zakona o varstvu potrošnika ne razumem, ki pravi, da ti po pretečenem zakonu, ki je 45 delovnih dni, pripada nov artikel...
sprasujem se.gif

p.s drugič pa kupuj v Sloveniji in podpiraj slo. trgovce, ker me zanima koliko si sedaj prihranil?

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Žal mi je, da imaš tako salbo izkušnjo z MediaMarktom ( ali pa s katerikolim prodajalcem) vendar, katerega dela zakona o varstvu potrošnika ne razumem, ki pravi, da ti po pretečenem zakonu, ki je 45 delovnih dni, pripada nov artikel...
sprasujem se.gif

p.s drugič pa kupuj v Sloveniji in podpiraj slo. trgovce, ker me zanima koliko si sedaj prihranil?

20.clen zakona o varstvu potrosnikov:

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
(2) Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.
(3) V primeru, da proizvajalec oziroma pooblaščeni servis tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode, ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
On govori o mediamarketu --> www.mediamarket.si in ne o avstrijskem mediamarkt. Sicer pa moje mnenje... kdor je pripravljen kupiti uvoženo robo za nizko ceno na gotovino v (dobesedno) garažni prodajalni, lahko pričakuje, da bodo pri uveljavljanju garancije problemi. Pa ne me narobe razumet... tudi jaz sem tam že kupil TV (oz. kar dva)... ampak oba delujeta brez težav
grin1.gif
Se pa popolnoma zavedam, da to ni BigBang...

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Jaz sem kupil pri njih plazmo dobro leto nazaj, deluje še vedno, bila je skor 300 € cenejša kot v ostalih trgovinah. Prjatu je kupil enako plazmo, tudi še vedno dela. Drugemu so dostavili tv s počenim steklom, so zamenjali brez problemov.
Tako, da zaenkrat nimam slabih izkušenj. Sem pa opazil, da nimajo več toliko nižjih cen, kot še leto, dve nazaj.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
točno tako..... in še bolj prijazni so ko uveljavlaš garancijo, baje je pa še boljša roba... vsaj tko pravijo

Zanimivo pa je da so gospodinski proizvajalci naših znamk gor cenejši kot pri nas.... Sicer pa je Gorenjer ratala tako ali tako šitarska firma, saj že prodajalci gorenja sikajo da je Beko cenejši in kvalitetnejši...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Samo za informacijo, zakon o varstvu potrosnikov veleva, da tudi brez garancije lahko stvar zastonj popravimo, ce gre za stvarno napako.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:
točno tako..... in še bolj prijazni so ko uveljavlaš garancijo, baje je pa še boljša roba... vsaj tko pravijo

Zanimivo pa je da so gospodinski proizvajalci naših znamk gor cenejši kot pri nas.... Sicer pa je Gorenjer ratala tako ali tako šitarska firma, saj že prodajalci gorenja sikajo da je Beko cenejši in kvalitetnejši...

Pravijo tudi da je Elvis se vedno ziv...

V AT je 42" Panasonic 579EUR, v MM pa 620EUR. Seveda se "splaca" zgubit en dan za 40EUR?
stupid-1.gif
Pretirano prijazni pri reklamcijah niso niker. Roba je pa identicna.

@ocitno zelis diskonte cene in salonsko storitev. Pri taksnih nakupih vedno obstaja tveganje in moznost da bos kaksen dan ali dva vec za pocakat. To je pac cene "ugodnega nakupa". Pol LJ ima njegovo robo in ce imas pravi pristop se bo zadeva sigurno resila.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sam vsak oceni, kaj se splača kaj ne...... cene so za posamezne artikle so tudi precej večje kot 40€..... Druga stvar ti lahko povem izkušnjo iz Ikeje.... ko sem nesu poškodovano stranico otroške omare gor, ki sem jo sam poškodoval, so mi jo brez vprašanja zamenjali.... drugačno izkušnjo sem imel pri Lesnini, na kakšnega sl. Rutarja pa niti pomislit ne upam...

Njihov odnos strank je precej boljši in servis bolj profesionalen... recimo na Telerayu so mi zgubil telefon.... skratka kokr kermu paše...

Elvisa pa prepuščam tebi...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
res je. jodlarji se zavedajo da je kupec kralj in se ti klanjajo, če tudi si južnjak. se pa zadnje čase malo bolj poglabljam v cene iz različnih področij in upičkomaterno, pa skoraj vse je gori ceneje
17758-icon_confused.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to je res zanimivo...., da ne govorim o nemčiji....

Ko sem imel nekoč še astro, mi je crknil senzor odmične gredi... na pooblaščenem servisu mi je dau predračun za 32.000 SIT to je bil servis v Kranju zraven Jeršina...

naročil sem ga iz nemčije iz neke štacune (original del) 5€ me je prišel senzor in 6 poštnina... Vzel sem račun in senzor in šu na servis in vprašal kako je to mogoče.... in je skomignil in rekel pr nas so take cene...

zdej pa zračunej to maržo......

skratka, dandanes se resnično splača pogledat za ceno povsod, magar na ebay, da prbližen veš kok te bodo nategnili... Poleg tega, da so marsikje prodajalci pr nas dost nezainteresirani, so še dragi...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
In trava je zelena, voda pa mokra..... Najdrazja plazma v MM je 1740EUR, isti model je zgoraj 2300EUR.

Toliko o vsesplosni bogatiji zgoraj. Prodajalci so praviloma pod nivojem BB. Vse skupaj dodatno zagreni kreativno oglasevanje& zaloge.. Poleg tega da se nihce zgoraj ne upa filozofirat trgovcu kot v BB.