Media Player mnenja

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
pri meni se samsung tv/monitor TA350 in RP nočeta povohat
10.gif

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ampak ne deluje od vsazga tv-ja. Na to je treba bit pozoren, da ne bo potem razočarnj.
deluje pa preko hdmi kabla, tko da je možno da kak pocen šparov kabel ne bo deloval.
Mi ni
evil.gif
dal mira in sem še enkrat sprobal z drugim hdmi kablom in je zadevo zaznalo iz 1.,
Zdaj me pa samo še muči, kako preko wi-fi zadevo povezati z ruterjem, ker ne vidim nikjer opcije da mi poskenira omrežje ali je potrebno vse na roke vpisovat?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Sem se z RPi ukvarjal kak dan z menjavo vseh možnih kablov in mi ni kapnilo, da je lahko prepočasna SD kartica, zato sem nabavu SD kartico (ne micro!!!, brez adapterja) class 10. Na prejšnji ni nič pisalo! Najmanjša ki sem jo lahko kupil je bila 8GB.
Ko sem zadevo naložil gor je zašpilalo takoj kot je treba.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Baje preko USB ključka špila še hitreje ( tudi sam imam SD class 10 in špila brez problemov ).

Zdaj še samo skapiram, kak izklopim avtomatski preklop mojega Samsung TV-ja na HDMI ( ko prižgem TV mi avtomatsko preklopi na HDMI vhod ker imam napajanje PI-ja direktno iz TV-ja ).

Je pa ta Anynet+ res dobra finta ( vse delam samo z enim daljincem ).

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Ja res lepo deluje preko daljinca, a ta anynet ima samo samsung?
Tisto z tv-jem pa mi ni jasno kaj bi želel
confused-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Mislim, da im to funcijo več znamk ( pod drugim imenom ).

Glede mojega problema:

PI-ja imam priklopljenega na TV preko HDMI-ja, pravtako pa PI-ja napajam z USB-jem od TV-ja ( ko prižgem TV se avtomatsko prižge tudi PI - enako ko TV vgasnem ).

Problem pa nastopi, ker mi ob vklopu TV-ja vedno avtomatsko preklopi na HDMI vhod ( tak kot v starih časih, ko si zalaufal DVD al pa VHS predvajalnik povezan s TV-jem preko scart-a ). To pa se zgodi, ker ta standard HDMI-CEC da komando TV-ju, da se je zunanja naprava priklopla na TV. Če to ( preko Anyneta ) izklopim, ne morem več uporabljat daljinca !

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Different brands will call CEC a different name on their products, the list below will show what the branding of CEC:

Samsung - AnyNet+
Sharp - Aquos Link
Sony - BRAVIA Link and BRAVIA Sync
Hitachi - HDMI-CEC
AOC - E-Link
Pioneer - Kuro Link
Toshiba - CE-Link and Regza Link
Onkyo - RIHD (Remote Interactive over HDMI)
LG - SimpLink
Panosonic - HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link
Phillips - EasyLink

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kater program pa uporabljate na Raspberry pi? Raspbmc? Kater je najboljsi?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
openELEC in OC na 900MHz

@dognerDJ: Mislim, da bi moralo tole delati...

Settings -> System -> Input devices -> Peripherals -> Raspberry Pi CEC Adapter -> Odkljukaj "Make XBMC the active source when starting"

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Evo, našel rešitev ( kombinacija tvoje in moje )
smile-1.gif

V root-u moreš v config.txt dodat vrstico: hdmi_ignore_cec_init=1 ( da sam PI ne da signala za preklop )
Pol pa še moreš v samem XBMC-ju odkljukat: Make XBMC the active source when starting ( da sam XBMC ne da signala za preklop )

Hvala vsem za pomoč in upam, da sem še komu pomagal in nisem preveč zasmetil te teme.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
openELEC in OC na 900MHz

@dognerDJ: Mislim, da bi moralo tole delati...

Settings -> System -> Input devices -> Peripherals -> Raspberry Pi CEC Adapter -> Odkljukaj "Make XBMC the active source when starting"

Ima kdo kakšna preprosta navodila kako naložit OpenELEC? Nisem ravno vešč linuxa...
smile-1.gif
A pa mora bit PI navit da predvaja tekoče?

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Zdaj sem ga sparil z še enim sony-em in dela bp, vendar mi nikakor ne uspe se povezati preko wi-fi-ja
sprasujem se.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
-SSID, Security in geslo so 100% pravilni?

-Wifi ključek je podprt? Ker kot vidim, ti ne zazna MAC naslova ključka. http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#USB_Wi-Fi_Adapters

-Če spreminjaš network settings je vedno potreben reboot, preden začne delovati.

-Nekateri govorijo, da jim deluje samo, če na routerju vključijo UPnP.

To se zaenkrat spomnim. Lahko za foro poskusiš tudi z drugo distribucijo.