Media PC

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Sestavil bi en media PC. Skrbi me najbolj okrog plate. Zanima me, če imate kakšne izkušnje micro ATX platami, ki imajo onboard grafo + zvok, lahko tudi BT in WiFi in ki:
zmorejo HD filme,
dela zvok preko hdmija.

Hvala.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pa se ti splača, glede na to, da tole dobiš za cca 200€ http://xtreamer.net/ultra/ , z diskom si na max 300€ oz asrock nekaj € čez?
Jst si bom zlo vrjetno vzel tega xtreamerja.
Procesor je res mal švoh, sam sej za hd skrbi grafična pa pravi kodeki, youtube hd ali vsaj mali hd pa tudi predvaja.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jah kaj pa vem... ta masina bi bla tut masina za torrente dol vlečt, pa za shranjevanje filmov, ker pač nimam nobene stacionarne škatle doma. tako da se mi splača....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej to vse zmoreta tudi zgoraj omenjena pc-ja. Te ne silim in vem, da je sestavljanje lastnega tudi užitek, samo včasih je pa tako lažje in cenje:)

No če se boš sam lotil sporoči kaj si nabavil in koliko te je prišlo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Sestavil bi en media PC. Skrbi me najbolj okrog plate. Zanima me, če imate kakšne izkušnje micro ATX platami, ki imajo onboard grafo + zvok, lahko tudi BT in WiFi in ki:
zmorejo HD filme,
dela zvok preko hdmija.

Hvala.

Vecina cenejsih racunalnikov, katere sestavim, ima plate formata microATX, ker so kaksnih 30 evrov cenejse, hkrati pa vecina ljudi ne potrebuje tiste mnozice slotov, pogosto so tudi z onboard graficno (IGP Radeon 4xxx, za moderne 3D igre ravno ni, za filme in druga opravila pa vrh glave dovolj dober).

HD filme zmorejo, tudi ce vanje zapicis najsibkejsi Athlon II, zvok preko HDMI pa na Radeonu tudi deluje. Nisem pa se imel nobene take plate z WiFi ali BT, prvega sem dodal s kartico (~13 evrov), drugi pa za nikogar ni bil aktualen, bi pa uporabil ekterni USB dongle (kitajci prodajajo take, ki so velikui kot pol kovanca za 1 evro, cena je pa cca. 1 evro s postnino vred), ce bi ga res kdo zelel imeti.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
pol je zvok prek hdmi kar pravilo zdaj???
nisem ravno na tekočem s pcjaškim dogajanjem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za NVidie in Intele ne bi upal tega trditi, nimam izkusenj z njimi. Vecina low-cost skatel je za AMDjeve procesorje in posledicno z AMDjevim chipsetom, pri Radeonih zadnje generacije pa to deluje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Foter ima ZOTAC ZBOX AMD Athlon Neo X2 L325 1.5, not je Radeon 3200, za nove igre seveda ni, HD video pa špila brez problema. HDMI izhod ima, wireless kartico... Da se ga nastavit na precej tiho. So pa zdaj prišli novi modeli ven, ki imajo tudi bluray pogone (njegov nima pogona).