No glede tega satja je tako da se lahko žveči, če pa je deviško, pa se lahko brez skrbi poje, in takšen vosek seveda ni prebavljiv, vendar dobro vpliva in prečisti prebavni trakt.
Je pa seveda razlika med navadni satjem, ter naravno zgrajenim satjem... jaz uporabljam samo naravno zgrajeno satje.
Ravno nekaj dni nazaj je bila objava, kako so slovenski raziskovalci podali ugotovitve, kako določene vrste medu vplivajo na zobe oz preprečujejo nastanek paradontoze pa še česa...
ThorZEN, poglej malo seznam na
http://cit.si/cit/ če boš koga našel(povej mi od kod si, da še malo povprašam na forum). Jaz bom imel med v satju zopet naslednje leto. Se pa strinjam da ga čebelarji ne delajo ravno v velikih količinah... po mojem bi ga morali več, npr v Avstriji in Nemčiji je že dosti bolj poznan.
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Še veliko boljši je vosek, ki se ga dobi pri odpiranju satja. Naravnost v usta in žvečenje.
No saj to je v bistvu ista stvar
Samo da je tukaj še zraven celotno satje
Kar se tiče trgovin, pa smo lansko leto videli kakšno je stanje... po mojem najboljše dobiti med od lokalnih čebelarjev, ki jim lahko zaupamo, pa še ceneje ga dobimo
Sem ta vikend uspel kos(ček) medu v satju zapakirat v plastične vrečke, da ga bomo potem npr. ponudili turistom ki pridejo v naše kraje... je pa izredno težko to pakirati, glede na to kako je stvar mehka... bom prilepil slike ko jih dobim...