MB SLK

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Vzel bi starejši model za cca. 5-6k € in me zanima kako so kaj njihovi agregati in streha? Crkuje?

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
jaz imam takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6993489&show=1
letnik 2006.
in zaenkrat brez problemov.

srce-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Če se prav spomnim je pogosta napaka na ključu. In sicer ključ ne sprosti zatiča in ga ne moreš obrnit ali nekaj takega. Strošek če me spomin ne vara ranga 200-300 EUR. Daj na googlu SLK key problem, pa si preberi. Je tega zelo dosti. Eni so rešili tudi po DIY varijanti (baje je bila umazanija nekje), večina pa je morala se mi zdi ključ menjat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Žal s tem kabriom nimam izkušenj, tako da ti bo o tem moral kdo drug povedat. To s ključem mi je v glavi ostalo, vem pa, da je precej pogosto in ni omejeno zgolj na SLK, temveč se pojavlja tudi na drugih Mercedesih okrog tega letnika.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Bencinski so bulletpruff edino niso ravno šparovčki. Sklepam da boš vzel kompressorja. Pa menjalnik vzemi ročni. Če si večji, kot 180cm ga odmisli.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
ksz
Zakaj imam občutek, da bansh sam sebi odgovarja-Biciklari vs Mikulja?
Za Mikuljo že vemo, da je on, Biciklari pa je verjetno tudi on, samo njegove poste malo preverite.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Jaz sem imel letnik 2000, navadnega 100kw, tanizka registracija, 2000ccm. Brez kompresorja. Eden najmanj pokvarljivih modelov, ročni menjalnik je nujen za zabavo. Par tipičnih for je, ampak zelo malo. Recimo C stebrički so po sredini popraskani ko se streha zlaga in buta zložena ob plastiko nad zadnjim kolesom. Servisi so džaba. Meni je edino LMM šel, tisto je bil največji strošek, pa tudi ni bilo panike. Pa pri teh letnikih je bila serijska napaka "interior peeling" - sredinska konzola se je luščila pri vseh. Streha je lahko občasno jeba, posebej ker ima enih 20 mikrostikal za zlagat, pa en crkne in je jeba z zlaganjem strehe. Ni toliko cena kot sitnost, ampak kot rečeno ful žur avto. Dokler nimaš kabriota sploh ne veš... poraba med 8,5-9l na sto, če ga ne šparaš. Priporočam. Jaz sem imel obsidian black barvo - ena najlepših prve pol ure iz pralnice - pol se pa zapraši. Aja, 182cm sem visok, gre. Pozimi nujno zimske gume - še poleti se ti v dežju ASR vklaplja. Pač tipično lahek zadek, na zadnje pogon. Ampak lepo drifta:). Skratka lepi spomini, priporočam dokler si sam ali v dvoje.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Torej Mikulja, bos se na dalje BICIKLARIla, al bos kupil obe generaciji SLKja? Kje najbolj hot perutnicke v Litiji?

brabos1

Zelenc'
1. apr 2009
28
0
1
No da se še jaz malo vključim v to temo.
Prijatelj ima MB SLK 350letnik 2006 in prevoženih cca 100k km. Avto je pripeljan iz Italije tako da je poreklo tko...tko.Sicer je avto lep,ohranjen in vzdrževan.

Sedaj pa k problemu....Pred parimi dnevi se mu je prižgala lučka za motor. Po diagnostiki na pooblaščenem servisu pa šok...odmična gred....
bonk.gif
...in menjava cca 4000E
Baje so imeli ti letniki tovarniško napako na odmični gredi...Vem..napaka ker ni bil na testu pred nakupom...vprašanje pa je kakšen bi bil rezultat.

Je imel kdo že podobne težave...probleme.Kaj storiti....je vožnja z obrabljeno gredjo nevarna..lahko poškoduje še kaj ?

Hvala za odgovore
lp brabos1

B81

22. jul 2007
37.677
10.959
113
Ja naj poišče obnovljeno po ebayu ali drug motor ali kaj podobnega...in naj se pozanima, če bi šlo kaj prek kulance popravit ali bo vse sam plačal...meni so dali "nov" motor po 5 letih in 90 k kilometrih, pa je bil ford...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Če je tovarna potrdila, da gre za tovarniško napako, bi morali na servisu napako priznati in jo tudi odpraviti. Vem za par primerov, ko so na MB že lep čas iz garancije menjavali 350D motorje, ki so ravno tako imeli napako na odmični gredi oz. se je deformirala zaradi slabega materiala.

Upam, da tvoj prijatelj uspešno reši problem.

LP