Mazda 1.6 dizel...pomoč

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Živjo,

potrebujemo nov, (rabljen) 1.6 dizerl motor za mazdo3, letnik 2007. Pozna kdo koga?
Obstoječega je pri 145k kilometrov uničilo...avto pa rednoservisiran na poblaščencu....
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
To je 1.6 HDi motor ... C3, C4, C5, Berlingo, Xsara Picasso, 206, 207, 307, Partner, S40, V50, C30, Focus II, Fiesta V, Fusion ...

Ni vrag, da ne bi našel enega od teh.

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Se ve mogoče vzrok odpovedi motorja? Malo čudno to, da je odpovedal pri takšnih kilometrih.... Vsaj meni je čudno... Kašne so pa kaj cene popravila obstoječega?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tudi mene bi zanimalo, kaj se je zgodilo. Starša imata isti avto z enakim motorjem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Motor je kaput. Dročniki niso dobili olja...jajca frdamana ! Pravijo, da kaj takega še niso videli, v isti sapi pa niti nočejo slišati o kulanci, glede na to, da je dva meseca po izteku garancije ! Toyota tudi A ne bi rekla in bi zamenjali motor.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Motor je kaput. Dročniki niso dobili olja...jajca frdamana ! Pravijo, da kaj takega še niso videli, v isti sapi pa niti nočejo slišati o kulanci, glede na to, da je dva meseca po izteku garancije ! Toyota tudi A ne bi rekla in bi zamenjali motor.

Teži naprej. Znanec je dobil zastonj celotno popravilo na Mazdi ( sicer druga napaka ), ko je sitnaril. Prav tako niso hoteli slišati, potem ko pa so naši vendarle vprašali v tujino so jim tam rekli, da Mazda krije stroške. Pa avto je bil 2 ali 3 leta izven garancije. Če je jasno, da je do napake prišlo brez malomarnega vpliva uporabnika ( npr. preslabo vzdrževano, ni servisov ) potem bi morali upoštevati.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kaj oa misliš, da se bomo pustili kar tako ?
smile-1.gif
Zadeve gredo naprej ker je bil kupljen v avtohiši in bil vseskozi servisiran pri njih.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Vzrtajaj. Pri prej omenjenem primeru tudi avtohiša in uvoznik niso hoteli slišati. Ko pa so to izvedeli v tujini pa so takoj priznali celotno popravilo in rekli, ker je napaka takšna , da na njo voznik ni imel vpliva in ker je avto redno servisiran krijejo celotno popravilo ( mislim, da je bil takrat avto star 5 ali 6 let ).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
To vsi rečejo. Vem še za vsaj en primer, glede na število mazd ki jih jaz poznam je pa takih primerov zagotov presneto več.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Da kaj takega še niso videli, da si edini, da to sigurno ni nič v zvezi s tovarniško napako bla bla. Hkrati imajo pa na zalogi ves material da mašino v dveh dneh zrihtajo, če plačaš.

B81

22. jul 2007
37.681
10.963
113
Kupil sem rabljen avto, skoz servisiran pri pooblaščencu, star 5 let in z 92 000 km, po dobrem tednu je razgnalo motor oz. se je sesul sesalni kolektor in lopatice so šle v motor... sem dal odvlečt k drugemu pooblaščencu, pa sem jim javil in so se razjezili, kaj te nena njih pokličem
grin1.gif

So prišli z vleko po avto in odpeljali, menjali motor, vse na kulanco (sicer motor sigurno ni bil menjan, ampak meni se je fajn zdelo, ker je bilo okoli 4 k eur popravila, dali pa so gor nalepko - menjan motor
smile-1.gif

Tak da po moji izkušnji bi to mogli vi tudi uredit brez problemov, če se ven mažejo, pa klicat na generalnega, drugače pa še višje.
Poznam pa tudi eno hondo accord, ki se ji je zgodilo enako, pa so ga napeesdili tako, da jim je plačal samo delo, materiala pa ne. Pa še tega ne bi rabil plačat.