MAYA MAYA razprodaje v BTC-ju

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.247
11.194
113
kod Džej-Zija
Nekoč je bila to slovenska firma s slovenskimi šiviljami, solidnimi kroji in solidno kvaliteto, pa malo ugodnejša kot premium alpinistične znamke. Potem so pa proizvodnjo preselili na Kitajsko, pa tudi sicer spremenili poslovni model. Iz precej kvalitetne in ne najcenejše znamke so prešaltali na ceneno kitajsko robo slabe kvalitete. Primer so njihovi šotori in ostali crap, ki ga prodajajo poleg oblačil. Zdaj so pa njihovi popusti stalna poslovna praksa in edini način, da privedejo kupce. Originalne cene so tako absurdno visoke, da šele s popusti pridejo na nivo ostalih znamk, ob ustrezno nižji kvaliteti.

Bottom line: od njih ne kupim ničesar več.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, pa se zgodba nadaljuje...

dobil po mailu...

Pošiljam jo v vednost kaj se dogaja na našem trgu in zdi se mi prav, da ljudje to zvedo... Na Bledu je trgovina Maya Maya. Vse leto oglašujejo po radiu, da ČISTIJO ZALOGE !!!! Kdor še ne ve, naj povem, da šivajo in delajo vse na KITAJSKEM !!! S to trgovino imam totalno slabe izkušnje in ogromno slabih informacij tudi od drugih. Jeseni sem kupil komplet hardshell+softshell. Vse se para, šivi so se odlepili, popravljajo 3-4 tedne ... Za komplet sem dal več kot 500 EUR! Sem pa pred nekaj tedni, ko sem že drugič dobil jakno iz popravila, v vrečki, ki sem jo dobil v trgovini, našel liste oz. cenike za letošnjo sezono. A ti listi so imeli eno posebnost - očitno so bili namenjeni za interno uporabo, saj gre za neko Excel tabelo, kjer so vse nabavne cene, transportni stroški, marže... Verjet ne moreš, kako nas nategujejo. Nabavna cena za moji jakni je bila: - Balam Jacket 40,52 EUR (prodajna 249 EUR) - Alkamin Jacket 53,08 EUR (prodajna 347 EUR) Glede na prodajno ceno obeh jaken imajo več kot 500% maržo!!!!!!! Sem razmišljal še o rokavicah, ker imajo zdaj neko akcijo, a ko sem videl nabavne cene, me je minilo. (nabavna 8,85 EUR, prodajna je bila pa več kot 60 EUR). V trgovinah Maya Maya me ne vidijo nikoli več!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
saj vse lepo in prav, ampak že na podlagi tega texta vidiš, da jim bedakov nikoli ne bo zmanjkalo, ki bi to kupli. vsi vemo, tudi ta oseba, ker je to slišala od znancev, da je ta firma zanič. In vseeno pusti tam 500eur. FAIL 1
Ko je že nategnjen bil do konca, se razpizdi in napiše ta mail in ga pošilja okoli. Potem pa vidi da imajo spet "akcijo" in skoraj že spet kupi rokavice!?!?
aplauz.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Akcija je pa le akcija. Pa 70% ceneje, ja to je pa ja treba vzet!
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
38.167
11.288
113
Ko sem bral, sem si mislil: naj ga nekdo ustavi, preden kupi še rokavice
hysterical-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja na Fashion Days so tudi razprodaje vrhunskih znamk do 70 %....

Ja samo nakupa tam pa nobenemu ne priporočam. Če te zanima zakaj vprašaj na urad za varstvo potrošnikov.

Dobavni rok je 3 mesece, blago je lahko umazano ali z napako, na maile ne odgovarjajo, denar pa vračajo na pobudo Urada za varstvo potrošnikov.
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja na Fashion Days so tudi razprodaje vrhunskih znamk do 70 %....

No jaz denarja še nisem uspel dobiti oz. nisem nikakor uspel vrniti izdelka, ki mi ni ustrezal. Nikakor se jih ne da priklicati oz vzpostaviti kakršnegakolli kontakta z njimi.
Če je komu uspelo se vsekakor priporočam za informacijo.

Ja samo nakupa tam pa nobenemu ne priporočam. Če te zanima zakaj vprašaj na urad za varstvo potrošnikov.

Dobavni rok je 3 mesece, blago je lahko umazano ali z napako, na maile ne odgovarjajo, denar pa vračajo na pobudo Urada za varstvo potrošnikov.
wink-1.gif

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Maya Maya je slovenska firma, šivajo pa na Kitajskem (kot že omenjeno zgoraj).
Pred tem so se imenovali Mediteranian Motion. In takrat sem našla tudi kaj zase. Tudi danes bi, ampak ... cenovno/kvalitetno ne gre skozi ... so tudi drugi !

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Si se obrnil na http://www.uvp.gov.si/ ?

Zdaj je verjetno že kar nekaj časa preteklo od takrat, ampak vseeno poskusi.

Sem klical na uvp:
- par podobnih klicev so že imeli,
- z dekletom na drugi strani linije sva uspela dobiti pravo podjetje (oni menim, da niso vedeli za katero podjetje točno gre),
- kaj drugega kot prijavo na inšpektorat niso znali svetovati (s tem pa se mi ni dalo jeb**,).

Torej ali abstaja kakšna druga razlaga kot prijava na inšpektorat, nekako bi rad na lep način rešil zadevo..