maximalna velikost spominske kartice.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Koliko je max velikost GB spominske kartice, ki jo lahko dodam v
Nokio N78.
Je to samo 2 GB ali je lahko tudi 4 GB?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Expansion+Interfaces:

microSD, microSDHC, TransFlash
Supports High Capacity (SD 2.0/HC) memory cards with capacity of up to 32GB
wink-1.gif

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1126

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik vodka pravi:
Telefon pa mislim da podpira max. 16 GB
To se dostikrat lažejo. Najboljše je, da preiščeš malo net forume in dobiš 1hand informacijo od uporabnikov. Jaz vem, da naj bi po takih "specifikacijah" K810i delal samo z 1GB M2 kartico (po www.mobitel.si info), pa kolegici čisto lepo deluje z 8GB že več kot eno leto
grin1.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Tako kot računalnik z 32-bitnim procesorjem lahko naslavlja največ 4 GB pomnilnika (če laufaš Windows XP še precej manj) in ne toliko, kolikor ga je v računalniku, velja tudi za telefone. Torej: podpirajo točno navedeno max. kapaciteto kartice in ne največjo kartico v formatu, ki ga podpira telefon.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vodka pravi:
Telefon pa mislim da podpira max. 16 GB

Več kot to se pa itak težko dobi.

Sicer pa nevem zakaj rabite tak hude kartice. Jaz mam 4gb, pa mam gor Garmina z kartami, kup slovarjev, programov,
muzike, videjev, iger pa še in še, pa mi ostaja po en giga fraj vedno + telefonski pomnilnik.

Tut če muvije gledaš more bit 8gb prek zadost,...

Je pa res da nekdo ki uporablja fonnamesto ipoda, da mogoče rabi več, ampak spet na 8gb, če mas 4gb muzike gor je
to prek zadosti,...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Tako kot računalnik z 32-bitnim procesorjem lahko naslavlja največ 4 GB pomnilnika (če laufaš Windows XP še precej manj) in ne toliko, kolikor ga je v računalniku, velja tudi za telefone. Torej: podpirajo točno navedeno max. kapaciteto kartice in ne največjo kartico v formatu, ki ga podpira telefon.
Ni res, ne prvo, ne drugo.
32-bitni Windows lahko naslavljajo do 64GB RAM (sicer serverske verzije, ker M$ hoče več $$$ za ta feature).

Telefon res podpira navedeno max. kapaciteto kartice, ampak deluje tudi z večjimi. Probaš pa vidiš - reader mora imeti dovolj naslovnih bitov - skladno s standardom in podpirati FAT z zadosti veliki clustri. Problemi večinoma nastanejo samo ob meji standarda - med SD in SDHC (2GB), med MS in MS Pro (128MB) ipd.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sicer pa nevem zakaj rabite tak hude kartice. Jaz mam 4gb, pa mam gor
Ne vem zakaj rabiš 4GB. Jaz imam 1 GB pa je še pol prazno.

Ne vem zakaj imam 1GB, saj ima punca 128MB in je še pol prazno.

Ne vem.... a opaziš bistvo ?
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Naslavljanje RAMa pa naslavljanje pri diskih, karticah je nekaj čisto drugega. Ker drugače bi na 32-bitnih procesorjih imeli lahko samo 4GB velike diske (oz. 64GB če vklopiš PAE), kar pa vemo da ni najbolj res.

Drugače pa je najboljše da se proba, ali telefon podpira želeno kartico ali ne. Ker tiste omejitve, ki jih proizvajalci napišejo, ponavadi ne držijo.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Pa ja... najbolje je poskusiti, če dela.
"Problem" je tudi v tem, da proizvajalec pač ob izdaji GSM-a napiše, da je podpira npr. 2GB kartico. Iz čisto preprostega razloga, ker je pač bila 2 GB kartica največja takrat, ko so GSM testirali.
Ko prihajajo ven nove kartice, proizvajalec GSM-ov pač ne testira "starih" aparatov z novimi karticami.

Isti primer je pri meni - uradno moja nokia 6120c podpira samo 2GB kartico, ko pa sem dal noter 8GB, je pa delovala BP.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Uf, ne bom več opit pisal po forumu, čisto sem zamešal glavni pomnilnik in disk.

Govoril sem seveda o Windows XP, s kateerim 32-bitni procesor podpira celo manj kot 4 GB RAM.

In še vedno vztrajam, da telefoni zagotovo podpirajo navedeno max. kapaciteto kartice, seveda pa ne pravim, da se lahko zgodi, da kdaj požrejo tudi kaj večjega.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Moja n70 je delal BP z 1 GB kartico....od nokie sem dobil odgovor da dela tudi z 2GB

E71 ki jo imam sedaj dela pa z 8GB kartico BP .

Hm...imam usb kluč od 4 giga pa mi postaja majhen.....moj oče pa ga ima od 128 mega pa pravi da mu je na pol prazen da večjega ne rabi :D