matična,procesor

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
glede na to, da je to za kolegico, ki računalnik uporablja le za shranjevanje slik in obiskovanje FB, mislim, da bodo 2 reži za ram in trenutnih 4Gb rama na eni ploščici, čez glavo dovolj..
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
glede na to, da je to za kolegico, ki računalnik uporablja le za shranjevanje slik in obiskovanje FB, mislim, da bodo 2 reži za ram in trenutnih 4Gb rama na eni ploščici, čez glavo dovolj..
wink-1.gif

Pise, da ima ta plata DDR2 slote. A ima kolegica res 1x 4 GB DDR2 modul ? Take zverine namrec niso bile pretirano pogoste pred leti, ko je bil DDR2 se smotrn nakup.

Kar se pa cene plate tice: glede na to kako oskubljena je, drazja itak nima kaj biti. To je entry-level chipset in cena je temu primerna. Za FB in gledanje fotografij je vse vrh glave dovolj.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Da še jaz tole izkoristim, torej furam zelo staro zadevo (plata abit kx7 333 in proc sempron 3000)
Je kaka plata pa proc, da ima še klasiko za priklop diska in agp režo tako da bi ponucal vse stare komponente, pa se da s temi starimi komponentami gledat HD? Ker sedaj mi na compu lepo dela samo 720p, prek neta pa še to ne.

Če ma kdo kaj doma pa kar na ZS :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri moderni plati lahko graficno mirno odmislis (torej ne rabis AGP), saj pride zmogljivejsa ze vgrajena v procesor (tudi v tiste najcenejse), RAM pa je trrenutno izredno poceni. Nakup plate s podporo AGP je po mojem mnenju metanje denarja stran, ce kupujes novo robo. Za zelo razumen znesek (dobrih 40 evrov za plato, slabih 50 evrov za dvojedrni CPU, recimo 2 GB RAMa dobrih 15 EUR) spravis skupaj nekaj, kar spesta tistega Semprona in AGP graficno.

Potrebujes torej se PATA priklop za disk, ce sem prav razumel, kar je precej vecji problem - nisem se videl nobene (poceni) plosce za LGA1155, ki bi imela PATA konektor. Sicer obstajajo adapterji, a stanejo toliko, kot rabljen SATA disk, ki bo precej vecji od obstojecega ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za 40 EUR dobiš Samsung F3 500GB.
To je skoraj tak, napram predzgodivnskemu PATA disku, kot če bi SSD nabavil.

Če pa res šparaš, pa probaj najti plato v oglasih (zraven boš verjetno še kompletni PC dobil - za recimo 50 EUR se že kaj najde).

Nazadnje urejeno: