MasterCard zaščita

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Taka kartica je uporabna samo za špecerijo v lokalni trgovini in mogoče manjši internetni nakup.
Tako kartico si lahko zatakneš v anus takoj ko moraš z njo pačati hotel (v tujini večinoma ZAHTEVAJO kartico kot zavarovanje in naredijo na njej rezervacijo sredstev četudi boš račun poravnal v gotovini)... Ker po tem ne moraš plačati z njo ničesar več...
Za skeptike je debetna kartica...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
mimovrste ne
booking.com ne
...

A potem morem jaz zdaj napisat dve trgovini, ki uporabljata in tri pikice, da se bo vidlo kdo ma večjega pimpeka?
rolleyes-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Kaj je fantek? Problemi?

Sem naštel dva _preverjena_.
Je kup drugih.
Koliko pa jih naj naštejem?
5? 10? 300?

Amazon je recimo spet en.
Vem nekje za 2, ki zahtevata SecureCude (s tem da en vseeno zahteva vpis številke in CVV v obrazec trgovine
tongue-1.gif
).
Drugi pa ne.
Zdaj če ti obiskuješ drugi vzorec trgovin, pomeni le to. Da obiskuješ drugi vzorec trgovin.

PS: www.e-tec.at tudi ne. Nič, ti kar trdi svoje.

PPS: Je popotnik že našel vsaj en sam produkt, ki je v Leclerc-u dražji kot drugod?
PPPS: Snickers 2x35g v Spar: 0,72 EUR, v Leclerc 0,70 EUR 2,8% ceneje

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zakaj bi kjerkoli potreboval PIN pri spletnih nakupih? Emka.si je spletni nakup, za ostale pa ne vem a si mislil tudi spletni nakup.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Troleki... PIN je useless, v kolikor ne prečitaš magnetne sledi/čipa. Le tam je shranjen drugi del ključa (prvi je tvoj PIN) in na osnovi obeh podatkov se kartica avtorizira.
PIN ni shranjen nikjer, zato taka drama ob izgubi/pozabitvi...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
glede master kartice .. Jaz jo uporabljam samo toliko, kolikor je rabim. Se pravi, če si hočem nekaj preko spleta naročiti, si denar prenakažem s svoje "normalne" kartice maestro na viso ali mastercard. Nakažem si samo toliko, koliko stane blago. Da bi pa na kartici imel par sto evrov par dni, pa se še mi ni nikoli zgodilo. Najboljše je, da ta denar na kartici takoj zapraviš ....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
To seveda velja le za prepaid MC/viso (debetno), ne pa normalno (plačilno) ali kreditno.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Sploh ne stekam od kje tak strah pred nakupi prek neta, medtem k kartico vsi veselo dajejo kelnerjem v roke...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ker predvidevaš, da če bo kelnar kradljivec, ne bo dobil zaposlitve. Na internetu pa ne veš kdo ti poskuša kaj ukrasti, pa naj bo to keylogger na računalniku, ranljiva povezava ali lažna trgovina.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Sploh ne stekam od kje tak strah pred nakupi prek neta, medtem k kartico vsi veselo dajejo kelnerjem v roke...

Že dolgo nisem videl, da natakar ne bi POS prinesel k mizi. Če ne bi, grem z njim, v roke mu je ne dam, da jo nekam odnese.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Je pa ena prednost tega da ne rabis pina na netu. Če ga recimo pozabis ti ni treba kartice menjat
tongue-1.gif

... drugac se mi pa mal smesno zdi da ima recimo se google bolj zasciten mail, kot pa so te kreditne kartice :S

... loh bi imel mastercard neko svojo spletno stran, kjer bi si lahko račun ustvaril (vezan na kartico) in potem bi tam potrdil svoj nakup ali pa kej v podobnem smislu ..

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
... loh bi imel mastercard neko svojo spletno stran, kjer bi si lahko račun ustvaril (vezan na kartico) in potem bi tam potrdil svoj nakup ali pa kej v podobnem smislu ..
Saj SecureCode je skoraj točno to.
smile-1.gif