Živjo,
včeraj sva imela s kolegom eno zanimivo debato...
Namreč, on ima lopo posvečeno pivovarstvu in ima več loncev, kot se pač spodobi za all-grain, posebaj drozgalnik ipd, jaz delam v enem piskru (sem na hm, 60% pri kopiranju nekega all-in-one sistema). Debata je bila, kako narediti čim boljšo efektivnost in ka je optimalna metoda, tako s stališča encimske pretvorbe pri različnih temperaturah kot praktičnosti izvedbe.
Na koncu dneva je bilo vprašanje, kakšna je razlika pri končnem produktu (sladici), če:
a) sladico odcediš in narediš sparage s pač tistimi nekaj litri pri ~70-75C
b) kompletno sladico dogreješ na to končno temperaturo ~70-75C pod pogojem
pri primeru a) je fixen drozgalnik, brez možnosti dogrevanja in cirkulacije, primer b) ima oboje, torej, ves čas laufa cirkulacija in dogrevanje.
včeraj sva imela s kolegom eno zanimivo debato...
Namreč, on ima lopo posvečeno pivovarstvu in ima več loncev, kot se pač spodobi za all-grain, posebaj drozgalnik ipd, jaz delam v enem piskru (sem na hm, 60% pri kopiranju nekega all-in-one sistema). Debata je bila, kako narediti čim boljšo efektivnost in ka je optimalna metoda, tako s stališča encimske pretvorbe pri različnih temperaturah kot praktičnosti izvedbe.
Na koncu dneva je bilo vprašanje, kakšna je razlika pri končnem produktu (sladici), če:
a) sladico odcediš in narediš sparage s pač tistimi nekaj litri pri ~70-75C
b) kompletno sladico dogreješ na to končno temperaturo ~70-75C pod pogojem
pri primeru a) je fixen drozgalnik, brez možnosti dogrevanja in cirkulacije, primer b) ima oboje, torej, ves čas laufa cirkulacija in dogrevanje.