Masa za čevape

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Po filingu bi rekel pol svinje,
Pravi čevapčiči so brez svinjine.
Zakaj je to dobro, boš razumel najkasneje v čakalnici, ko boš pred odvzemom krvi prebral letak "Kaj je holesterol"...
smirk-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Odvisno od velikosti, jaz jih več ko 5 ne zmorem pojest poleg zelenjave in kruha, delam pa nekje debeline palca in dolžine sredinca.

sicer te to ni vprašal pa dobro
smile-1.gif
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
S kolegi vedno jemljemo maso za čevape v leclercu, če ni pripravljena pa samo meso in začimbo čevap. Pa lepo na roštilj pa akcija. Ni še nikoli nič ostalo, pa glede na ostale sprobane so zelo dobri.
 

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ni jih cez "YUGO" cevape, ti nasi s svinjino so kar neki, ko jih pa probas v Avstriji pa je itak katastrofa.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pravi čevapi so brez svinjine
so brez čebule in česna, ker grenita ko se pečeta
se delajo iz uležanega mesa
danes jim gostinci dodajajo sodo, radensko, itd

leskovački recept je pa zakon. v resnici pravega noben nima, ker se ne daje okol. je pa lani imelo zastrupitve pol juga srbije, ker so jedli leskovački roštilj iz kosovskega svinjskega mesa. seveda UN zmrznjene zaloge iz 52 leta.
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Pravi čevapčiči so le sarajevski. V štepanjsko naselje pejte v "æevapđinic" 10 v pol.
grin1.gif
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Pravega recepta ne vem, sem pa izvedela, da v Bosni delajo čevape izključno s telečjega mesa . Torej teletina je edino meso, iz katerega delajo čevape. Ostalih skrivnosti pa nisem mogla izvedeti, ker to je velika skrivnost. Menda, če v Bosni kupiš pakirano meso za čevape, sploh ne piše na ovitku katere sestavine vsebuje.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.604
1.507
113
Še nisem naletel na dobro maso pri slovenskih mesarjih, vse ima isti okus po odvečnih začimbah (predvsem popru), ni nobene sočnosti. Začuda pa so odlični pakirani v Hoferju. Pleske pa so še boljše. Jih pečem že celo poletje, pa so vsi navdušeni. Odkar jih delajo v Celju (prej so bili iz DE ali AT) so še boljši. Znosni so tudi AVE grill (pa ne sarajevski), ampak občutno slabši od Hoferja.