Maša za Anteja Paveliæa

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj ne moreš verjet.
bonk.gif

V Zagrebu znova maša za zločinskega voditelja NDH

Index..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa ne me jebat, tudi naši so imeli mašo za Rupnikom: klik.
bonk.gif

In celo Domobransko proslavo v Slomškovem domu.

Vsaka čast Nemcem, da imajo to porihtano.

I

Izbrisan uporabnik #488

Klerofašizem je še kar živ tako pri nas, še bolj pa pri Hrvatih.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
kar me spomni na pesmico

cheer.gif

to je Anta, joj, to je Anta, Paveliæa, žena

smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.703
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
bonk.gif

To to zanalašč zavajaš al ponesreči?

Namreč primerjava bi bila na mestu, če bi bila maša za rupnika v Ljubljani. tako pa si nalepil link do nekega doma v Argentini, kjer pa vemo da bivajo poraženci IIWW iz slovenije. tisti ki ne lezijo po raznih jamah.

In kok greva stavit da je bil v zadnjih 50 letih nebroj mas za razne nemske naciste v argentini.... tko da nemci nimajo nic postimano s tega stalisca.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.703
113
No jaz ne relativiziram zločinov ki so jih storili pavelica in rupnik (pa tud ne krvniki tistih v jamah), samo ni mi vsec patriotova primerjava, ker je tipicno manipulatorska. Primerja dve neprimerljivi zadevi, hkrati pa skusa ustvarjat vtis da je priemrljivo - pol pa se napise da majo nemci postimano -> nimajo, v nemciji res ni mas za naciste, v argentini jih je pa mnogo, brez skrbi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.596
5.182
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Vsaka čast Nemcem, da imajo to porihtano.
Sigurno. Pri njih so ministri odsedeli nekaj let, potem so se vrnili v "igro", njihovi sinovi pa sedaj skrbijo za svetovno prvenstvo v nogometu pri arabcih. Ne rabijo maše za takimi, ker so umrli v visoki starosti v blagostanju kot pomembne osebnosti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.596
5.182
113
Aja, še to: za koga se sploh naredi maša? Za tistega, za katerega misliš, da je v življenju grešil. Taki so namreč lahko prilezli le do vic. Če je živel "brezmadežno", maša ni potrebna, ker je tako ali tako v nebesih. Vice so najpomembnejša blagajna Cerkve in zapisal sem tako rekoč uradno verzijo. Torej za Paveliæa (in Rupnika in domobrance) nekdo meni, da ni bil brez greha.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
bonk.gif

To to zanalašč zavajaš al ponesreči?

Namreč primerjava bi bila na mestu, če bi bila maša za rupnika v Ljubljani. tako pa si nalepil link do nekega doma v Argentini, kjer pa vemo da bivajo poraženci IIWW iz slovenije. tisti ki ne lezijo po raznih jamah.

In kok greva stavit da je bil v zadnjih 50 letih nebroj mas za razne nemske naciste v argentini.... tko da nemci nimajo nic postimano s tega stalisca.

Po moje pa je primerjava dobra, ker kaže pravi obraz izdajalcev naše narodnosti v tujini. Včasih pa se potem kakšen vrne v domovino in celo vodi vlado.

Dejstvo, da se rkc pri nas ne more sprijazniti s svojo izrazito negativno vlogo na naših tleh.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Aja, še to: za koga se sploh naredi maša? Za tistega, za katerega misliš, da je v življenju grešil. Taki so namreč lahko prilezli le do vic. Če je živel "brezmadežno", maša ni potrebna, ker je tako ali tako v nebesih. Vice so najpomembnejša blagajna Cerkve in zapisal sem tako rekoč uradno verzijo. Torej za Paveliæa (in Rupnika in domobrance) nekdo meni, da ni bil brez greha.

Verjetno je več vrst maš. Za zadušnico si slišal ne?
Nerodno je edino, da se maša izvaja v prostorih zločinske organizacije.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kaj točno dobrega je pa storila Cerkev v Sloveniji?

LP
Gargy

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Boš razložu koga in kaj je izdal gospod Bajuk? Rojen mimogrede leta 43.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Paveliæ je umrl 28. decembra 1959 v Španiji, v času totalitarne NDH, marionetne države nacistične Nemčije, pa je bil med drugim odgovoren za izvajanje rasnih zakonov in smrt več kot 100.000 ljudi, predvsem Srbov in Judov.

Kakšna novinarska raca jepa zdaj tole? A jo je spisal kakšen nacist? Več kot 100000 ljudi?
Ustaši so samo v Jasenovcu poklali, pobili cca 700.000 ljudi oz. po nekaterih podatkih tudi do miljona ljudi. Predvsem srbov. Judov, ciganov in ostalih, ki niso bili po godu Paveliæevem režimu je bilo še cca 60 tisoč ljudi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Paveliæ je umrl 28. decembra 1959 v Španiji, v času totalitarne NDH, marionetne države nacistične Nemčije, pa je bil med drugim odgovoren za izvajanje rasnih zakonov in smrt več kot 100.000 ljudi, predvsem Srbov in Judov.

Kakšna novinarska raca jepa zdaj tole? A jo je spisal kakšen nacist? Več kot 100000 ljudi?
Ustaši so samo v Jasenovcu poklali, pobili cca 700.000 ljudi oz. po nekaterih podatkih tudi do miljona ljudi. Predvsem srbov. Judov, ciganov in ostalih, ki niso bili po godu Paveliæevem režimu je bilo še cca 60 tisoč ljudi.

Ne kvasi neumosti... V Jasenovcu je umorjeno nekaj cez 80.000 ljudi. Po zadnjih podatkih 80.914 žrtev.
Struktura zrtev je pa 45k Srbi, 16k Romov, 12k Zidov, 4k Hrvatov in nekaj malega "ostalih". Stevilka ze veckrat obdelana in predelana tudi v bivsi drzavi. Prvic ze leta 1964 Statisticni zavod YU, nasteli so 60k ljudi, v Beogradu so po tem popisu dodali se nekaj 10k ljudi. Nikoli stevilka ni sla cez 100k.

Sicer pa sama stevilka sploh ni vazna ampak filozofiranje o 800.000 mrtvih je
stupid-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:

Ne kvasi neumosti... V Jasenovcu je umorjeno nekaj cez 80.000 ljudi. Po zadnjih podatkih 80.914 žrtev.
Struktura zrtev je pa 45k Srbi, 16k Romov, 12k Zidov, 4k Hrvatov in nekaj malega "ostalih". Stevilka ze veckrat obdelana in predelana tudi v bivsi drzavi. Prvic ze leta 1964 Statisticni zavod YU, nasteli so 60k ljudi, v Beogradu so po tem popisu dodali se nekaj 10k ljudi. Nikoli stevilka ni sla cez 100k.

Sicer pa sama stevilka sploh ni vazna ampak filozofiranje o 800.000 mrtvih je
stupid-1.gif

Ja po ustaški in antisrbski verziji, katere ti zelo rad povzemaš.

"V 60. letih 20. stoletja je bilo število mrtvih po izkopih trupel iz grobišč ocenjeno na 700.000, oceno je podala skupina strokovnjakov, ki je izkušnje pridobivala pri podobni raziskavi v Auschwitzu in je tudi tukaj uporabila podobne metode. Čeprav je bila številka dokaj primerljiva z dejanskih stanjem, komunistična oblast s Titom na čelu ni dovolila javne objave, kar se je vleklo vse do Jugoslovanskih vojn. Razlog je bil v dejstvu, da je vlada zaradi federacije in bratstva med jugoslovanskimi narodi želela, da ljudje pozabijo na grde spomine o 2. svetovni vojni ter ustaških zločinih.

Nemški generali iz druge svetovne vojne so poleg tega dajali zelo različne in zaradi tega nepovezane podatke o številu ubitih Srbov v NDH. Alexander Löhr je podal številko 400.000 Srbov, 350.000 srbskih žrtev je navajal Lothar von Renduliæ; okrog 300.000 Edmund Glaise von Horstenau, Hermann Neubacher je navajal okvirno 750.000 Srbov samo do leta 1943; Ernst Fick 600-700.000 do marca 1944, 700.000 srbski žrtev pa Massenbach. Število žrtev je še do današnjih dni predmet študijskih in političnih razprav.["

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Btw. nekateri viri tudi navajajo npr., da je srebreniških žrtev cca. 2500, a bo eazy v luft skočil in pripopal cifro, ki je višja od 7000.