Marže v trgovinah

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

V Hofru sem nakupil par dni nazaj njihovih praškov in mehčalcev za 120 pranj, cena za vse skupaj 12€. Obleke so oprane enako lepo in dišijo enako, kot če bi kupil Ariel, Persil, Perwoll ali whatever že, kjer bi za toliko pranj odštel nekje 40€... S tem, da so njihovi praški izdelani v D in A, 'priznane' znamke pa izdelujejo nekje na vzhodu
bonk.gif

Zakaj so priznane znamke kao "priznane". Zato ker zmečejo milijone za reklamo in te milijone jasno vtaknejo v ceno izdelka. Za izdelke v H/L ne boš nikjer videl nobene reklame, razen ko na testih pobirajo nagrade. Očitno so proizvajalci zadovoljni, da se prodajajo v tisočih trgovinah Hofra in Lidla. Kvaliteta je boljša, niso pa kao "priznani".
To me spominja na izdelke iz Top shopa, kje na škatli piše, da je izdelek dober, ker je poznan iz poznan iz TV reklam.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Še ena slovenceljska zabloda: vse kar nek "inštitut" Frezenius ali pa "štiftung varentest" potrdi - seveda je pogoj da sta iz D (Nemčije po domače), je zlato in dobro. Cccc.
ne-ne-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa ko ZPS potrdi, öko test itd., ker vsi so podkupljeni, kajne? A ni čudno, da jih potem uspejo podkupit razni hofri in lidli, loreali, henkli in podobni pa ne?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z 200% marže si že gospod in če ne shodiš potem je nekaj z tabo narobe. Sej tudi sam prodajam neko elektoniko ( v bistvu jo sam uvažam, servisiram, nudim podporo). Jaz dam za tisto elektoniko 40€, ker naročim v večjih količinah. Potem pa ta produkt prodajam za 120 €. Pač izkoriščam slovensko tabu temo, zakaj nebi naročil istega izdelka iz tujine za 60 €, če potem naša davkarija nima nič od tega. Zakaj nebi imel 500% ali 1000%, če ti trg to omogoča.

Imam občutek, da ti spotoma malo preko spleta prodajaš in tu pametuješ nekomu, ki govori, kako je težko imeti trgovino z manj kot 200% maržo, če maš poslovalnice, zaposlene itd.
Maš fizične poslovalnice?

Fizičnih poslovalnic ni. In četudi bi jih imel bi to bil samo nepotreben strošek oz. izguba časa. Odvisno od zadev, ki jih prodajaš in za kakšen trg, ali so zadeve za specifični dejavnosti ali za neke vsakdanje stvari. Medtem časom, ko bi jaz in sodelavec prodajala čas v pisarni in čakala na stranke, lahko počneva kaj bolj koristnega.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
ksz

Danes gledam v Sparu kruh za sendvic, pa da ne bi bil ravno bel, pogledam po malo bolj zdravih stvareh. Ajdova copata 150g, 0,94 Eur. WTF?!?!
Na trenutni lokaciji, Koroska, lahko kupim 300m naprej 2kg rzeni hlebec za 4 Eur, manjse kolicine se ne da kupit, je pa odlicen. In 150m visje v hrib 1kg odlicnega mladega kravjega sira za 4 Eur.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma kruh je noro drag, ko suho zlato, a kmetje pa dobivajo drobiž za pšenico. 6% cene kruha je pšenica, a v kruhu jo je, koliko? 90%?

Daleč najceneje prideš skozi če si ga sam pečeš, vrečka pripravljene zmesi je v H/L 1€, iz nje dobiš 1,5kg kruha. Kruhomat te pride sicer okoli 80-100€, ampak imaš to hitro pokrito.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tisti mešanici iz H/L je pa veliko kvalitetne moke...
Če že pečeš kruh ga vsaj peči na tradicionalni način...
1 kg krušne moke v lokalnem mlinu (jap, pri kmetu) je 80centov. Kvas je nekih 20centov na kockico. Rabiš še vodo in gremo. Pa roke, da z mesenjem vneseš svojo energijo vanj. In pečico da ga spečeš.
Aparat za peko kruha sem prodal že zdavnaj, po 3 mesecih uporabe.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.602
3.956
113
Na madžarskem je kruh ista cena kot pri nas... samo da je v forintih.

žemlja 15 ft ... pri nas 15c
kruh 150 ft ... pri nas enakovreden 1,5€ ...

aja, 1 forint je 0,003 €

kar znese za žemljo 5 centov ... pa za kilo kruha 50 centov

erikson

Guru
25. avg 2007
22.718
6.490
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Samo ko je tvoja prodajna cena nižja od nabavne distributerja se zgodba neha.
Kupci v Leclercu pa smo navdušeni.
cheer.gif

Pa še zeleno Coca Colo in Pepsi lahko pijemo, čeprav nismo med prioritetnimi državami za nove produkte.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z 200% marže si že gospod in če ne shodiš potem je nekaj z tabo narobe. Sej tudi sam prodajam neko elektoniko ( v bistvu jo sam uvažam, servisiram, nudim podporo). Jaz dam za tisto elektoniko 40€, ker naročim v večjih količinah. Potem pa ta produkt prodajam za 120 €. Pač izkoriščam slovensko tabu temo, zakaj nebi naročil istega izdelka iz tujine za 60 €, če potem naša davkarija nima nič od tega. Zakaj nebi imel 500% ali 1000%, če ti trg to omogoča.

Imam občutek, da ti spotoma malo preko spleta prodajaš in tu pametuješ nekomu, ki govori, kako je težko imeti trgovino z manj kot 200% maržo, če maš poslovalnice, zaposlene itd.
Maš fizične poslovalnice?
a

Fizičnih poslovalnic ni. In četudi bi jih imel bi to bil samo nepotreben strošek oz. izguba časa. Odvisno od zadev, ki jih prodajaš in za kakšen trg, ali so zadeve za specifični dejavnosti ali za neke vsakdanje stvari. Medtem časom, ko bi jaz in sodelavec prodajala čas v pisarni in čakala na stranke, lahko počneva kaj bolj koristnega.

Točno tako, zato ne moreš pametovatu nekomu, za katerega ne veš niti kaj prodaja, s kako maržo lahko preživi, če pa prodaja v fizičnih poslovalnicah
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Še ena slovenceljska zabloda: vse kar nek "inštitut" Frezenius ali pa "štiftung varentest" potrdi - seveda je pogoj da sta iz D (Nemčije po domače), je zlato in dobro. Cccc.
ne-ne-1.gif

Tale "štiftung" je potrošniška organizacija ... Tako da njihovi testi držijo. In zato se z njimi ned a kar okoli hvalit, kot z nekimi frezeniusi ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Da je bila glupost v temo o maržah v trgovini privleči "marže" na kofe ali pir.

In sorry, da sem tebe in tvoje delo "vlekel" v primerjavo naprej - samo drugače si nisi dal (niso dali) dopovedati.

Peace?