Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V Hofru sem nakupil par dni nazaj njihovih praškov in mehčalcev za 120 pranj, cena za vse skupaj 12€. Obleke so oprane enako lepo in dišijo enako, kot če bi kupil Ariel, Persil, Perwoll ali whatever že, kjer bi za toliko pranj odštel nekje 40€... S tem, da so njihovi praški izdelani v D in A, 'priznane' znamke pa izdelujejo nekje na vzhodu
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z 200% marže si že gospod in če ne shodiš potem je nekaj z tabo narobe. Sej tudi sam prodajam neko elektoniko ( v bistvu jo sam uvažam, servisiram, nudim podporo). Jaz dam za tisto elektoniko 40€, ker naročim v večjih količinah. Potem pa ta produkt prodajam za 120 €. Pač izkoriščam slovensko tabu temo, zakaj nebi naročil istega izdelka iz tujine za 60 €, če potem naša davkarija nima nič od tega. Zakaj nebi imel 500% ali 1000%, če ti trg to omogoča.
Imam občutek, da ti spotoma malo preko spleta prodajaš in tu pametuješ nekomu, ki govori, kako je težko imeti trgovino z manj kot 200% maržo, če maš poslovalnice, zaposlene itd.
Maš fizične poslovalnice?
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V tisti mešanici iz H/L je pa veliko kvalitetne moke...
Kupci v Leclercu pa smo navdušeni.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Samo ko je tvoja prodajna cena nižja od nabavne distributerja se zgodba neha.
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
aCitat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z 200% marže si že gospod in če ne shodiš potem je nekaj z tabo narobe. Sej tudi sam prodajam neko elektoniko ( v bistvu jo sam uvažam, servisiram, nudim podporo). Jaz dam za tisto elektoniko 40€, ker naročim v večjih količinah. Potem pa ta produkt prodajam za 120 €. Pač izkoriščam slovensko tabu temo, zakaj nebi naročil istega izdelka iz tujine za 60 €, če potem naša davkarija nima nič od tega. Zakaj nebi imel 500% ali 1000%, če ti trg to omogoča.
Imam občutek, da ti spotoma malo preko spleta prodajaš in tu pametuješ nekomu, ki govori, kako je težko imeti trgovino z manj kot 200% maržo, če maš poslovalnice, zaposlene itd.
Maš fizične poslovalnice?
Fizičnih poslovalnic ni. In četudi bi jih imel bi to bil samo nepotreben strošek oz. izguba časa. Odvisno od zadev, ki jih prodajaš in za kakšen trg, ali so zadeve za specifični dejavnosti ali za neke vsakdanje stvari. Medtem časom, ko bi jaz in sodelavec prodajala čas v pisarni in čakala na stranke, lahko počneva kaj bolj koristnega.
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Še ena slovenceljska zabloda: vse kar nek "inštitut" Frezenius ali pa "štiftung varentest" potrdi - seveda je pogoj da sta iz D (Nemčije po domače), je zlato in dobro. Cccc.