Marttello-Hofer

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Rad bi slišal vaša mnenja o teh kavnih aparatih in njihovi kavi v kapsulah. Hvala

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Teh kapsulastih zadev ne poznam, edino enkrat sem gledal Tchibovo ponudbo in so se mi zdele kapsule precej drage, v primerjavi s celo / mleto kavo. Ven sem odkorakal s par vrečkami kave in odločitvijo, da če bi kupoval, rajši vzamem pravi espresso avtomat.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ja, ni veliko. Mislim, da sem jaz takrat preverjal ceno na enoto. Recimo kila boljšega Tchiba je ranga 10€. Hoferjeva tabletka ima 6g, se pravi 166 x 0,2€ je 33€, kar je 3x več.

Ampak ok, če spiješ 3 kave na teden ne igra vloge.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Jaz sem probal in ja no srednja žalost, sem tudi že slabšo kje pil, samo to primerjati proto kaki Viener Caffe ali celo Lidlovi 100% arabici skuhani v vzdrževanem aparatu Jura F50, je taka razlika, da bi rekel neprimerljivo, jasno pa da tudi Martelo prešiša sranje tipa Nescafe, kar je nekdo spraševal, meni je pri kavi pomembna kvaliteta - okus, ob ne najdražji ceni.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Jaz sem probal in ja no srednja žalost, sem tudi že slabšo kje pil, samo to primerjati proto kaki Viener Caffe ali celo Lidlovi 100% arabici skuhani v vzdrževanem aparatu Jura F50, je taka razlika, da bi rekel neprimerljivo, jasno pa da tudi Martelo prešiša sranje tipa Nescafe, kar je nekdo spraševal, meni je pri kavi pomembna kvaliteta - okus, ob ne najdražji ceni.

smirk-1.gif

Nekako te ne razumem, po eni strani govoriš o ceni(oz. ti je pomembna)...........za primerjavo pa daš okus kave iz Jurinega aparata , ki je >10x dražji od Martella.............
confused-1.gif

Glede na ostale sisteme s "kapsulami" se mi zdi Martellov sistem solidna izbira, prav tako se mi zdi da je dobra izbira " za začetnike" , ki ne vejo kaj bi točno radi(polavtomatika, avtomatika, ....expreso, kapučini...........). če ne drugega vsaj zapravili n ebodo celo premoženje za aparat in potem kapsule.

Okus mi je soliden, ne vrhunski ampak za svojo ceno-OK , boljši kot v marsiketeri oštariji , kjer jim tudi profesionalni aparati ne pomagajo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Verjetno imaš precej prav, po oštarijah in bifejih z profi aparati je pa kava dostikrat zanič, ker so gnoji leni in se jim ne ljubi čistiti in vzdrževati aparata, kot je treba, gledajo le svoj profit in njih ne boli, če je kava zaradi nesčiščenega aparata grenka, si mislijo, pa dodaj sladkor ...... Včasih me prav pogreje, ko se kje reklamirajo s top kavami potem pa te kuhajo v nevzdrževanih aparatih in vse uničijo. Morda imaš delno ali precej prav razmerje kvaliteta cena je solidna ! Zanima pa me nekaj, ali so te kapsule zamenljive, se pravi lahko v nekem aparatu uporabljaš kapsule različnih izvorov , firm ali vsak naredi take, da ne gredo v druge aparate in obratno. Ja sam sem pa kupil F50 malo cvilil, ga imam sedaj 3 leta pa mi ni žal niti centa !