Martinova večerja. Kaj da bo malce "drugace"?

igi

Guru
13. okt 2007
5.622
1.217
113
Celje
Naslov pove vse... Treba nekaj pripravit za zvecer. Goska ali račka najraje ne. Piščanec ja.

Lahko vključim tudi plinskega webra q200 ali klasično pečico.

Hvala
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Evo...http://gftmiha.blogspot.com/....lahk pa inštaliraš tud celega piščanca na ta način. sam puran je kar boljši. Edin po začetnem ogrevanju seveda spusti temperaturo v Q00 na minimalca.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.622
1.217
113
Celje
Piscanec namocen v slanico.
smile-1.gif
sam zdej me pa mal cas in temperatura begata. Če bom dal na minimalno se bo tole peklo cel dan, ce so se bederce 4 ure?

Hvala
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
ma ne rabi bit nič namočen. Sploh pa ne piščanec. Ti samo go ahead. Ene 4 urce pri 130 stopinj. Ustrezno manj, vkolikor bo Weberček bolj grel. Temno meso 85 stopinj, prsa 75 stopinj in si zmagal. Pa naj počiva po peki. Saj si napisal da delaš večerjo.

P.S: Prsa morajo bit obrnjena navzgor. Pod kožo pa lahko daš po kako žlico masla z zelišči ali brez na vsako stran, da se počasi topi po mesu.
 
Nazadnje urejeno:

gurman5

Pripravnik
5. avg 2013
77
3
8
baje je zelo dobra goska v pomarančni omaki. sicer še nisem jedel, ampak sem slišal same pohvale
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.622
1.217
113
Celje
Tole sem verjetno "dolžan" objaviti
wink-1.gif


Že včeraj so bili vsi navdušeni nad "drugačnim" okusom, pa še danes sem dobil SMS, da lahko to bolj pogosto ponovimo, predvidevam, da je bilo dobro
nahrung002.gif


Meso je bilo tako mehko in sočno, da je kar samo vse šlo od kosti.
1890825-DSC00801.jpg
 

Priponke

  • 1890825-DSC00801.jpg
    1890825-DSC00801.jpg
    78 KB · Ogledi: 205