uh, malo škoda, vsaj po mojem mnenju. Upam, da imate prenočišče vsaj na zahodnem delu tega mesteca, ker tam se ljudje še kopajo - na vzhodnem ni opcije
Tokovi sicer niso toliko močni tam, so pa malo večji valovi kot drugje, ampak ni panike, se da. Se pa pripravita na pesek - je čisto črn, oz. temno rjav če je suh
Martinik je glede angleščine tako, tako. Bolj ne, kot ja. Zelo malo je mest, kjer se boš lahko kaj zmenila. Jaz sem bolj kazal z rokami.
Vsaj nekaj osnovnih besed in fraz se nauči.
Midva mava najrajši plaže, te na Martiniku niso ravno najlepše - najboljša je še na St. Anne - sicer pa bosta ko bosta križarila videla veliko bistveno lepših plaž, če se vama to tudi dopade. Za Martinik je značilen rum, oz. destilarne, potem najboljše je bilo, ko sva malo zalutala in se odpeljaja v notranjost - res lepa pokrajina, ogromno plantaž banan, sladkornega trsa,... Aja, dežuje pa cca 3-4 na dan po 2 minuti
Dežnik je obvezna oprema.
Martinik je kar drag, pač Francija. Je pa bencin dokaj "poceni". Zdaj je bil super 95 1,47 EUR. Midva sva rentala avto, ker že če greš z letališča v Fort de France, je taksi 20 EUR - in to je edina opcija, da prideš z letališča. Najem avta na dan pa je od 30 EUR dalje, tako da se bolj splača, pa še mobilen si.
Za Jumbo car (rent a car) imam kodo za 10% popust, če boš vzela pri njih.
Če te še kaj zanima, samo vprašaj.