Marmor - katero lepilo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Torej: na marmorno polico moram prilepit eno plastično vodilo. Probal že par stvari, ne držijo, se odlepi iz jebeno gladkega marmorja. Kak ideja, s čim prilepit?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
lepilo za vetrobranska stekla, ponavadi jim ostane v kartuši še kak cm do dva (ker si ravno iz avtobranže)

drugače sem pa sodelavki na marmorno polico (rahlo porozno) prilepil union pepelnik s poroznim spodnjim robom s sekundnim, ker je vedno hodila k nam v delavnico kadit - noge so ji šle "v prazno" ko je hotela zadevo odtrgati

na koncu sem ga moral zbiti dol z lesenim kladivom (!)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Silikonski kit.

Ne drži na marmorju, že probal (ker sem sicer marmorne ploščice nalepil z njim na steno). Očitno je marmor pregladek.

Hmm moras prvo marmor s kaksni alkoholom lepo spucat, silikon naceloma bolj ko je gladko bolj prime. Aja pa se dej slikaj kaj lepis ker niti nevem koliko povrsine ta material ima, ker za silikon naceloma zelo lepo prime ce ima veliko povrsino. Pa vrjetno moras se gledat ker silikon, kopalniski je nek kislinski ta prime, mas pa se 100 izvedenk danes tko da dostkrat se sam nevem ko kej rabim

Nazadnje urejeno:

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Dvokomponentni epoksi - dobi se ga v 2 tubah po 5gr, zmešaš, namažeš in drži. Ja, tudi na marmorju, samo ne sme bit masten.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Beli sanitarni kit drži na vse-ploščice, marmor še bolj , ker je malo porozen itd..sem dosti stvari prilimal, zato vem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Površine je cca 5 kvadratnih cm (plastična ploščica cca 1x5 cm). Probal glih s kopalniškim. Ne drži. Seveda prej orenk spucal marmor (ja, tudi z alkoholom).
Bom probal z dvokomponentnim.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Če pa še dvokomponentni ne bo držal, ti pa ostane sam še češpljeva marmelada.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Ne zdrži.
Trenutno dvokomponentno drži na polno
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Dvokomponentno drži trenutno. Povej čez pol leta.
Zalepil kromirano zaobljeno kapico na plastični del teleskopske avto antene . Čez pol leta sem kapico izgubil.
Zalepil počeno plastično objemko LNB nosilca satelitske antene tako da sem dal okrog delno aluminijasti trak za ojačitev.. Čez dva meseca počil stik in je LNB skoraj dol padel. Potem sem dal plehnato ojačitev brez lepila in skozi dva majhna vijaka. Še sedaj je LNB na drogu.
grims-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Dvokomponentno ponavadi ne drži samo trenutno, je pa največ odvisno od priprave obeh komadov za lepljenje. Ker je komad relativno majhen, tudi toplotni raztezki ne bodo presegli elastičnosti epoksija. Grem stavit pivo, da bo čez leto tisti kos marmorja še vedno na mestu. Drugače pa še vedno ostane češpljeva marmelada - pa mislim čisto resno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Hmm, češpljeva marmelada - torej bi bilo uporabno tisto lepilo za tesnenje cevovodov?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Icema se od marmorja odlušči - probal.
Je morda marmor impregniran s čim in je masten?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kar drugo ni držalo, ja dvokomponentno. Pred desetletji posodil kolegu, da je zalepil ogledalo v samari in je odtrgalo steklo ven, lepilo pa je obstalo.