Mislim da se po japonski tradiciji take "spore" reši na tatamiju. Zmagovalec obdrži čast in dobro ime, ostali pa lepo na seppuku.
A Fabjan je jud?Pred dobrimi dvajsetimi leti je novinarka za enega izmed slovenskih dnevnih časopisov, ki že dolgo ne izhaja več, napisala članek, v katerem je popisala izpoved nekdanje judoistke, varovanke znanega slovenskega trenerja juda Marjana Fabjana... ...Članek je dlje časa ostal v predalu, nazadnje pa je uredništvo časopisa, ki naj bi ga sicer krasila neposrednost, sprejelo odločitev, da ga sploh ne objavi.
A obratno, pa ni možno?Mislim...zakaj bi kdo na prvo žogo pomislil in tudi hotel namigovati, da dekleta lažejo in to opcijo celo zagovarjal z butastimi "argumenti".
1. Zato, ker človeška zloba ne pozna meja.Če si zmožen, se samo vprašaj, zakaj namiguješ, da dekleta lažejo.
A Fabjan je jud?
Ne vem, kako lahko o takšni temi pridemo do 6. strani debate. Mislim...zakaj bi kdo na prvo žogo pomislil in tudi hotel namigovati, da dekleta lažejo in to opcijo celo zagovarjal z butastimi "argumenti".
No, to kar si zapisal jaz razumem tako, v hribovskem žargonu: vrha ne vidim, ker je v megli, ampak vem da je tam.1. Zato, ker človeška zloba ne pozna meja.
2. so to kar že gospe, ker to bi se naj dogajalo 10 in več let nazaj
K sreči smo pred zakonom, če ne pa vsaj pred Bogom enaki, in Fabjan je v dobrih rokah. Če se mu zgodi krivica, naj počaka in je "kar tako" ne pogreva v naslednjih n letih, pa bo ok...po Pepetu.1. Ne vem, kako ostali dojemate realnost v življenju. Ampak jaz krivic, ki so se mi zgodila desetletja nazaj ne pogrevam. Sem tako ali drugače šel čez to. Čudi me, da obstajajo krivice, ki jih je človek sposoben požreti takrat, ko so se zgodile, ne pove staršem, ne pove prijateljem, ne prijavi policiji, sposoben pa jih je povedati medijem čez 15 let. Tu mora nastopiti še nek vzvod in namen. Kar tako se to ne zgodi.
Vprašanje, kaj je zblojen umetnik hotel s to pesmico povedati in kako umetnik že danrs ve, da je Fabjan kriv.K sreči smo pred zakonom, če ne pa vsaj pred Bogom enaki, in Fabjan je v dobrih rokah. Če se mu zgodi krivica, naj počaka in je "kar tako" ne pogreva v naslednjih n letih, pa bo ok...po Pepetu.