Marija pomagaj

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
To dopovej 100.000.000 žrtvam komunizma v manj kot 100 letih...

Dejstvo je, da je življenjski standard v VSEH komunističnih državah, brez izjeme, na dnu, pa glej komunistično Rusijo, Kubo, Severno Korejo ali pa Slovenijo. Nazadovanje na vseh življenjskih področjih.

To nazadovanje mi naštej prosim? Lahko kar po celi bivši Jugi.

Samo ne izpusti vidika, da Slovenija ni samo Ljubljana z Gorenjsko.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

Dejstvo je, da je življenjski standard v VSEH komunističnih državah, brez izjeme, na dnu, pa glej komunistično Rusijo, Kubo, Severno Korejo ali pa Slovenijo. Nazadovanje na vseh življenjskih področjih.

Ja pa prosim naj poda še primerjavo industrije v SLO ali še bolje YU pred in po letu 45 oz. še bolje po letu 55.
Pa ne res da ne bi kdo milsli, da koga zagovarjam samo kar tako neki lapat in slepo verjet možem v belem in zlatu je pa tudi že smešno.,

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja cerkev je tudi utrjevala totalitarno oblast monarhov, fašistov, nacistov...

pravzaprav edino zaradi česar tako pljuvate po komunistih je da so cerkev odrezali od oblasti. saj krvavi so bili enako kot prejšnji ali podobni... samo kaj ko cerkev ni bila prisesana na njih. njihov edini "greh"
grims-1.gif

Uh res je in če bi sešteli vse žrtve omenjenih, bi na koncu ugotovili, da je cerkev dala blagoslov za največ žrtev. Samo so hecni tile Alter verniki, ko govorimo o komunizmu (čeprav ga mi nismo nikoli poznali-na srečo) moramo gledati vseh 100 let obstoja o cerkvi pa bi radi govorili samo od 1945 naprej. A ne ne cerkev ima krvave roke že 2000 let !!

Saj ni problema. Francov režim je trajal do leta 1975 in Vatikan ga je vseskozi vneto podpiral.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Če poveš kaj čez ta rdeče te takoj opalijo z vernikom ! Kdo tukaj zagovarja vero ? Očitno nekateri berete kar ni napisano ali pa imate kakšne privide?
Jest se trudim že nekaj časa in bi vam rad povedal,da me zanima samo ta današnja beda,ki smo je deležni sedaj v tem trenutku !
Kdo je bolj kriv smo že večkrat argumentirali,vendar ostanete brez odgovora in skačete v zgodovino 100 ali 1000 let nazaj !
Tako,da je tale razprava zaradi takih rdečih ovac nesmiselna.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.456
2.400
113
Pomurje
Pričakovan odgovor nimaš kaj povedat in se nazaj vlečeš.

Čakam Vrano, da pride s številkami in dokazi o grozovitem nazadovanju po letu 45. Seveda bo pozabil na zgodovinska dejstva o razvitosti do leta 45.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Jest se trudim že nekaj časa in bi vam rad povedal,da me zanima samo ta današnja beda,ki smo je deležni sedaj v tem trenutku !
Če bi tole držalo in če bi vsi tako razmišljali potem ne bi bilo govora o komunistih, rdečih zvezdah, belogardistih, fašistih, nacistih ter vseh izpeljank iz tega.
Ampak ravno desna stran politike (kakor opažam) se najbolj nagiba k temu, da se slednje besede ne umaknejo v zgodovino kamor sodijo.
Osebno me prav nič ne briga kaj je kdo, saj jaz ljudi sodim po tem kaj naredijo in kar se slovenskih politikov tiče nimam o nikomur ravno dobrega mnenja. Marsikaj bi lahko drugače napravili če se ne bi brigali največ za lastne riti, obenem pa še za bližnje, katerim je treba zrihtat državne službe. In dokler bo tako bomo vedno bolj tonili v s*anje, katerega bo treba ne samo pojest ampak tudi dobro plačat.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Če bi tole držalo in če bi vsi tako razmišljali potem ne bi bilo govora o komunistih, rdečih zvezdah, belogardistih, fašistih, nacistih ter vseh izpeljank iz tega.
Ampak ravno desna stran politike (kakor opažam) se najbolj nagiba k temu, da se slednje besede ne umaknejo v zgodovino kamor sodijo.
Osebno me prav nič ne briga kaj je kdo, saj jaz ljudi sodim po tem kaj naredijo in kar se slovenskih politikov tiče nimam o nikomur ravno dobrega mnenja. Marsikaj bi lahko drugače napravili če se ne bi brigali največ za lastne riti, obenem pa še za bližnje, katerim je treba zrihtat državne službe. In dokler bo tako bomo vedno bolj tonili v s*anje, katerega bo treba ne samo pojest ampak tudi dobro plačat.

Bom še enkrat raložil ! Korupcija veze in poznanstva delujejo v državnih družbah ! In te državne družbe imamo mi največ od ostalih razvitih državah. Imamo jih pa zaradi komunistične preteklosti,ker oni so imeli ta sistem.Žal tega sistema ne moremo spremeniti,ker ga leva politika pospira,kot tudi določeni ljudje in kar je najhuje še mediji.Če pa ti ni všeč rdečkarji jih pa lahko preimenujem tudi morilci! Seveda ne vse po vrsti,ampak glavno vodstvo je moralo vedeti za vse poboje,ker so jih tudi ukazali! Po letu 90 se je sploh lahko začelo govorit o tem,da pa bi jih vsaj dostojno pokopali ali obeležili pa v naši gnili družbi ni mogoče! ps.z temi stavki napisanega ne zagovarjam domobranstva,ki so tudi delali hude zločine.
ne-ne-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

In še danes se kolje v imenu Cerkve...krade, laže, požiga itd.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja cerkev je tudi utrjevala totalitarno oblast monarhov, fašistov, nacistov...

pravzaprav edino zaradi česar tako pljuvate po komunistih je da so cerkev odrezali od oblasti. saj krvavi so bili enako kot prejšnji ali podobni... samo kaj ko cerkev ni bila prisesana na njih. njihov edini "greh"
grims-1.gif

Uh res je in če bi sešteli vse žrtve omenjenih, bi na koncu ugotovili, da je cerkev dala blagoslov za največ žrtev. Samo so hecni tile Alter verniki, ko govorimo o komunizmu (čeprav ga mi nismo nikoli poznali-na srečo) moramo gledati vseh 100 let obstoja o cerkvi pa bi radi govorili samo od 1945 naprej. A ne ne cerkev ima krvave roke že 2000 let !!

ksz...

Poglejte film

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In še danes se kolje v imenu Cerkve...krade, laže, požiga itd.
Ja ful se kolejo
priden.gif
zato pa mladi bežijo v tujino in penzionerji dobivajo 400 evrov ni dela,slabe plače in socialni problemi !

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Bom še enkrat raložil ! Korupcija veze in poznanstva delujejo v državnih družbah ! In te državne družbe imamo mi največ od ostalih razvitih državah. Imamo jih pa zaradi komunistične preteklosti,ker oni so imeli ta sistem.Žal tega sistema ne moremo spremeniti,ker ga leva politika pospira,kot tudi določeni ljudje in kar je najhuje še mediji.Če pa ti ni všeč rdečkarji jih pa lahko preimenujem tudi morilci! Seveda ne vse po vrsti,ampak glavno vodstvo je moralo vedeti za vse poboje,ker so jih tudi ukazali! Po letu 90 se je sploh lahko začelo govorit o tem,da pa bi jih vsaj dostojno pokopali ali obeležili pa v naši gnili družbi ni mogoče! ps.z temi stavki napisanega ne zagovarjam domobranstva,ki so tudi delali hude zločine.
ne-ne-1.gif
jaz sem hotel na karitasu delat. pa so rekli nič ne bo ker ne znaš molit...
bonk.gif

pri nas je veliko tega vip-a. ampak tisti "tvoji" niso pri tem nič boljši. vsakič ko se vlada menja se na veliko menja ljudi. vsak zaposluje svoje. in tvoja drža povsod in za vse so komunisti krivi nas vse drži nazaj. zaradi tebe in takih kot si ti se ta vaš naš in veze in poznanstva in en jebeštrga država ne bodo nikoli spremenili.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

ne-ne-1.gif
jaz sem hotel na karitasu delat. pa so rekli nič ne bo ker ne znaš molit...
bonk.gif

pri nas je veliko tega vip-a. ampak tisti "tvoji" niso pri tem nič boljši. vsakič ko se vlada menja se na veliko menja ljudi. vsak zaposluje svoje. in tvoja drža povsod in za vse so komunisti krivi nas vse drži nazaj. zaradi tebe in takih kot si ti se ta vaš naš in veze in poznanstva in en jebeštrga država ne bodo nikoli spremenili.

Prvič niso nobeni moji !
Drugič samo potrjuješ in priznavaš korupcijo!
------------------------------------------------------------
Drugi svet in premalo izjem so pa zasebniki,ki NE podpirajo korupcije niti se je ne morajo privoščiti ! In tako je v Nemčiji,Franciji in Avstriji !
grims-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
zakaj jih pa tako braniš če niso tvoji? čuden tič si ti čuden...
stupid-1.gif
Očitno me ne bereš !Če šimfam ta rdeče NE branim cerkev in ta bele. Koliko gorja je kdo počel in v katerem obdobju ter posledice je pa predmet razprave in nekateri sploh ne pomislite na krivdo drugih kot samo cerkve!
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Braniš Cerkev in bele, je evidentno. Sicer ne bi bil Ivanov.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

Ja pa prosim naj poda še primerjavo industrije v SLO ali še bolje YU pred in po letu 45 oz. še bolje po letu 55.
Pa ne res da ne bi kdo milsli, da koga zagovarjam samo kar tako neki lapat in slepo verjet možem v belem in zlatu je pa tudi že smešno.,

LP

Guglajta GNP 1900-2000 europe,...

Nekaj primerjv:
pred 1914 smo bili Avstroogrska, kje je danes Avstrija, kje pa mi???
nemci so imeli ob koncu WW2 enako izhodišče, poglej standard ob padcu Berlinskega zidu med zahodnimi in vzhodnimi Nemci
Isto primerjavo lahko narediš še za obe Koreji

In rad bi slišal za eno komunistično državo, kjer imajo ljudje nek normalen standard držav, v katere iz našega "raja" beži vsako leto tisoče mladih

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Pričakovan odgovor nimaš kaj povedat in se nazaj vlečeš.

Čakam Vrano, da pride s številkami in dokazi o grozovitem nazadovanju po letu 45. Seveda bo pozabil na zgodovinska dejstva o razvitosti do leta 45.

biologija nezadostno.

Res da sta v sorodu a vrana in gavran (bolj znan kot krokar) sta različni ptici.

Zaostanek je seveda mišljen kot počasnejša rast, nisem si mislil da ti je treba to posebej razlagati (ali pač, če imaš kumrovško fakulteto)

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne moreš ti primerjati gospodarske rasti nemcev in jugoslovanov
bonk.gif
Jugoslovani (v ta termin sodijo vsi narodi bivše juge) so bili večno zatirani in tretirani kot sužnji ali v najboljšem primeru kmetje brez zemlje. Na drugi strani imaš nemce, ki so v stoletjih industrijske revolucije pogruntali vse, kar se je pogruntati dalo (razen par stvari, ki so jih zgruntali škoti). Ostali evropejci so bili ravno taki bumbarji, kot mi. Nič pametnega od njih (čast redkimi izjemami!, kim kot vedno, potrjujejo pravilo). Misliš, da bi npr Tesla pogruntal vse stvari, ki jih je, če bi bil na kmetiji v Liki? [cenzura] bi, ker bi moral na polju okopavati krompir za svojega grofa in ta mu ne bi pustil, da bi popoldne še kaj fušal. Če bi videl, kaj kaj brklja, bi mu naložil dodatno delo, ker bi menil, da je preveč spočit.
In to je vzrok - vsem bivšim gospodarjem smo služili kot sužnji in so vsak poskus inovacij hitro zatrli, če so bile pa dobre, so jih pa ukradli.
Koreji?
hysterical-1.gif
Povej mi, kaj so južni Korejci pogruntali sami od sebe? Prekleto manj, kot severni. Uni so vsaj zgruntali, kako preživeti brez vsega čez mesec. Poberi tajužnim gadžete, razvite in izdelane na zahodu, pa pejt pogledat čez en mesec, kolk jih bo še živih. Prekleto malo.
Malo preveč na izi jemlješ tale "razvoj" in "razvitost", brez da bi upošteval štartni položaj - ne samo države kot take, temveč tudi njihovega prebivalstva.
Švabariji sta pa povsem drug problem - tam na zahodu so amerikanci podpirali razvoj države in so se laže izkopali iz ruševin WW2.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ne moreš ti primerjati gospodarske rasti nemcev in jugoslovanov
bonk.gif
Jugoslovani (v ta termin sodijo vsi narodi bivše juge) so bili večno zatirani in tretirani kot sužnji ali v najboljšem primeru kmetje brez zemlje. Na drugi strani imaš nemce, ki so v stoletjih industrijske revolucije pogruntali vse, kar se je pogruntati dalo (razen par stvari, ki so jih zgruntali škoti). Ostali evropejci so bili ravno taki bumbarji, kot mi. Nič pametnega od njih (čast redkimi izjemami!, kim kot vedno, potrjujejo pravilo). Misliš, da bi npr Tesla pogruntal vse stvari, ki jih je, če bi bil na kmetiji v Liki? [cenzura] bi, ker bi moral na polju okopavati krompir za svojega grofa in ta mu ne bi pustil, da bi popoldne še kaj fušal. Če bi videl, kaj kaj brklja, bi mu naložil dodatno delo, ker bi menil, da je preveč spočit.
In to je vzrok - vsem bivšim gospodarjem smo služili kot sužnji in so vsak poskus inovacij hitro zatrli, če so bile pa dobre, so jih pa ukradli.
Koreji?
hysterical-1.gif
Povej mi, kaj so južni Korejci pogruntali sami od sebe? Prekleto manj, kot severni. Uni so vsaj zgruntali, kako preživeti brez vsega čez mesec. Poberi tajužnim gadžete, razvite in izdelane na zahodu, pa pejt pogledat čez en mesec, kolk jih bo še živih. Prekleto malo.
Malo preveč na izi jemlješ tale "razvoj" in "razvitost", brez da bi upošteval štartni položaj - ne samo države kot take, temveč tudi njihovega prebivalstva.
Švabariji sta pa povsem drug problem - tam na zahodu so amerikanci podpirali razvoj države in so se laže izkopali iz ruševin WW2.
Podpis
Tile gumpci aka Gavran, Nigel pa še kdo dosti na izi jemljejo razvoj , ne da bi upoštevali preddispozicije držav, ki so nas (jugo) tako blazno prehitevale v razvoju po drugi vojni. Važno jim je, da vpletejo socializem pa komunizem in so zadovoljni.
rolleyes-1.gif