sori, sem popravo. uro paCitat:
Uporabnik gr69 pravi:
Leva = tam kjer večina nosi uro
Desna = tam ko ni ure
Slovenija - vozni pas DESNO (tam ko ni ure), prehitevamo, kadar tam ni policaja, po levem (tam ko je ura).
+1Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Spodtaknil bi se seveda se v varnostno, ki je bila recimo na rudniku vsaj 2-3 x prekratka..... Ampak, dobro zato ni kriv policaj ampak tisti za njim.
+1Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Je pa tole glede na hitrost voznega pasu bolj ali manj stalno letelo 100+. Ampak to ne opravicuje voznje po prehitevalnem pasu ko je vozni prazen.
Citat:
Uporabnik maurice pravi:Policaj je imel tako hitrost in promet je bil tako gost, da po moje ni delal prekrška, če se je vozil 130 oziroma po omejitvah.
Ne ni OK!Citat:
Uporabnik zino pravi:120 na levi nima kaj iskat. ce je peljal po levem 130 je vse ok.
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:Policaj je imel tako hitrost in promet je bil tako gost, da po moje ni delal prekrška, če se je vozil 130 oziroma po omejitvah.
Ne ni OK!Citat:
Uporabnik zino pravi:120 na levi nima kaj iskat. ce je peljal po levem 130 je vse ok.
Večkrat naletiš na takšne pametnjakoviče, ki bojo vztrajali na levem pasu, ker se vozijo po predpisih 130 (na števcu), in ne bojo dovolili tistemu za seboj da ga prehiti. BRAVO. Še več takih prosim. Idioti!
Na levem pasu nimaš kaj iskati, razen če prehitevaš. Tudi če voziš po levem, ko pride nekdo hitrejši za tabo, se ob prvem možnem času le temu umakneš. Pa je vseeno ali se ti pelješ 130, 110 ali pa 180 in tisti za tabo 5 ali 50 kmh hitreje od tebe.
Sam se v primeru da ocenim da me tisti za menoj s svojo minimalno hitrejšo voožnjo ne bo prehitel do naslednjega tovornjaka preprosto vzamem levi pas nazaj...
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tist, k je bil za njim mu ni upal poblendat? Ovca ena.
Blendanje je prepovedano in te takoj oglobi
Citat:
Uporaba zvočnih in svetlobnih signalov je dovoljena le, kadar je ogrožen voznik sam ali kdo drug
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tist, k je bil za njim mu ni upal poblendat? Ovca ena.
Blendanje je prepovedano in te takoj oglobi
Tule se motiš.Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Med - celo pred - prehitevanjem je potrebno vključiti in voziti z vključenim smernikom. Kdo ga pa ima?
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Tule se motiš.Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Med - celo pred - prehitevanjem je potrebno vključiti in voziti z vključenim smernikom. Kdo ga pa ima?
Na avtocesti (pravzaprav povsod) se s smerniki samo nakaže namen menjave smeri (namenjeno opozarjanju drugih na tvoj namen).
Po prehitevalnem pasu pa potem voziš (prehitevaš) brez smernika.
Na vozni pas se vrneš zopet s smerniki, tokrat desnimi.
Za vsako menjavo pasov na avtocesti, med kar spada tudi pri prehitevanju, rabiš vedno uporabiti smernike.Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Za vrnitev na vozni pas ne rabiš dat smernikov, ker od tebe se pričakuje, da se boš po prehitevanju vrnil na vozni pas.