Marca račun za zrak

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Dobr, EKO takso za vožnjo po centru sm prčakoval po vzorcu nekaterih EU mestih - sam tole je pa višek
rolleyes-1.gif

Matr pa to bo enga dne res počl
crazy1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kr neki.

Glede na to da smo tranzitna država, bi morali spustili ceno nafte da smo cenejši od sosednjih držav. Tako bi tovornjaki tankali pri nas in bi se nabralo še pa še € v državno blagajno.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Saj sem vam rekel. Državi se je zmešalo, ker rabi denar. Še dosti huje bo.
A ni krivica da zaradi par pametnjakovičev( ki gledajo samo na svojo rit) trpi dva miljona ljudi?
Ne manjka dosti pa bodo še prdce kasiral.
redface-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.283
113
nekdo med komentarji je dobr napisal... ta moment lahko hitr še sneg obdavčijo, čisto slučajno ga je nekaj tako da hitro hitro, priložnost zamujena, ne vrne se nobena. sploh pa ne za to vlado....

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
To je res ena banda. Grejo se za neke "ekologe" kot da oni nevem kako skrbijo za okolje. Ceno kurilca pa nebi znižali. V mojem kraju jih je večina prešaltala nazaj na drva in ko večer stopim ven, me vonj po smogu in dimu vrača nazaj v 70-80 leta.
To ni nič drugega, kot molzenje državljanov.

Vedno bolj mi gre na bruhanje ko gledam to drhal po televiziji. Afera za afero, odgovarja pa nihče. Nesposobneži!

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Vseeno so drva bolj ekološko sprejemljiva kot pa kurilno olje, saj gre za zaključen krog. A pri kurilnem olju letijo marjetice čez dimnik?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
zagotovo, ampak morajo drva pravilno zgorevat, pri dovolj visoki temp. itd.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Vseeno so drva bolj ekološko sprejemljiva kot pa kurilno olje, saj gre za zaključen krog. A pri kurilnem olju letijo marjetice čez dimnik?

Če smo čisto natančni, tudi pri kurilcu je zaključen krog. Le da je gorivo odležalo nekaj let dlje, kot polena
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kurilca bi ti financiral in bil eko.
hysterical-1.gif

Biomasa je najboljša stvar, kar je v slo na voljo za ogevanje in jo čist premalo izkoriščamo. Kupiti je potrebno samo sodobno vplinjevalno peč s popolnim izgorevanjem in tako nekaj belega dima/vlage iz dimnika pa nič drugega.
cheer.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
vsekakor, problem je ker ima večina ljudi stare peči na les ter brez zalogovnika oz. nekateri še tiste res stare, ki so bile namenjene za premog.
In od tega pol pride smrag. Eni pametnjakoviči pa notr mečejo še vse kaj drugega kot samo les.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kurilca bi ti financiral in bil eko.
hysterical-1.gif

Ne komentiraj če ne poznaš.

http://okolje.arso.gov.si/ippc/vlib/20041210_125601_preglej.doc

Tole je predstavitev EKO sklada datum marec 2001...

Citat:
Program Zmanjšanje onesnaževanja zraka financira zamenjavo okolju škodljivih trdnih in težkih tekočih goriv z okolju prijaznimi energenti.
.
.

Kredit lahko pridobi vsak lastnik ali uporabnik obstoječega stanovanjskega ali poslovnega objekta na ozemlju Republike Slovenije, ki sedaj uporablja za ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne tople vode premog, drva, mazut ali odpadna olja in želi preiti na uporabo zemeljskega plina, utekočinjenega naftnega plina, ekstra lahkega kurilnega olja

Pred desetimi leti je država sofinancirala prehod IZ drv na kurilca!
Kdo je sedaj neumen
stupid-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
LOL 2001.
hysterical-1.gif

Pa še to je bilo zaradi uporabe premoga. Daj prilepi razpise od DANES!

flatworld.jpg

hysterical-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Eni pametnjakoviči pa notr mečejo še vse kaj drugega kot samo les.

Dvojni prihranek. Potrebuješ manjšo kanto za odvoz smeti, pa še drv porabiš nekoliko manj. Edino dimnik je potrebno malo pogosteje čistit.
grims-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Energetska politika se ne sme delati čez noč - konec koncev peči in druge take naprave zdržijo precej časa.
Sploh pa je idio.tizem govoriti o CO2 kot onesnaževalcu.

Resno - marsikdo je takrat (z blagoslovom države) vrgel dobro peč na drva v smeti in kupil "ekološko" na kurilca. Sedaj pa mu ta ista država pravi da je bedak in da naj vrže v smeti dobro peč na takrat ekološko olje in gre na drva, ki so bila pred 10 leti onesnaževalec, sedaj pa so "ekološka"??? Idioti...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja kaj je pa bolj ekološko kot biomasa? ("Earth to earth, ashes to ashes, dust to dust") Kolektorji to je pa to....ti pa ne pokrijejo vseh potreb.

Ti verjameš vsemu, kar ti država pove?
bonk.gif
Vse se razvija in to hitro, tudi peči na drva. Da so pa Slovenske smernice en sam drek je pa jasno že po gospodarski in politični situaciji.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Ne jaz, TI verjameš da je biomasa edino zveličavno gorivo (ker je tako rekel Al Gore???) jaz pa pravim da je idiotizem od danes na jutri na glavo postavljati energetsko politiko zaradi požrešnosti nekaterih prikoritnikov

Verjamem pa samo sam sebi (koliko verjamem državi pa poglej moj prejšnji link)