MapSource 6.15.4

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Izšla je nadgradnja MapSourca! Prvi vtis je pozitiven - delovanje skoraj tako hitro kot 6.13.

LP

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sem prezgodaj pohvalil. Še vedno so problemi pri izrisu izohips v AT.

LP

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Kje pa je, na uradni strani je se kar 6.15.3.

http://www8.garmin.com/software/MapSource_6154.exe

Changes made from version 6.15.3 to 6.15.4:

* Fixed an issue using custom waypoint symbols installed in the current user directory.
* Fixed an issue displaying the vertical profile for certain maps.
* Fixed route issues for routes containing a waypoint more than once.
* Fixed transfer from and to Garmin Mobile PC devices.
* Fixed an issue with opening gdb files containing routes with identical names.
* Fixed an issue where the 'anchor' waypoint symbol was displayed incorrectly.
* Fixed an issue with map scrolling.
* Fixed an issue with route travel time calculations.
* Fixed an issue with performing address searches.
* Fixed an issue displaying map labels in print preview.

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Eno vmesno vprašanje, kako pa si lahko pomagaš, če je karta samo na GPS-u, če imaš karto že inštalirano. Kako potem načrtuješ pot vnaprej?
Načrtovanje poti mi deluje za karto, ki sem jo inštaliral iz DVD-ja, za drugo ki pa je na GPS-u, pa ne vem, kako do nje.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Karto poišči na netu, kodo za odklep si dobil z napravo.

Nazadnje urejeno:

bsheep

Zelenc'
4. okt 2008
13
0
1
Tuki piše da so popravl tole -->Fixed transfer from and to Garmin Mobile PC devices.<-- a to pomen , k mam jaz težavo pr pošiljanju CN2009.1 na GMPC k pr 100% neha pa napiiše en error pr 100% a bo zdej
pozdrav.gif
poslal? Pa pr pošiljanju AR2.2 na GMPC dela samo z mapsurchom 6.15.3 z drugo verzijo ne...? CN2009.1 mi nepošle z nobeno verzijo čist nobeno?!

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik semnov pravi:
Eno vmesno vprašanje, kako pa si lahko pomagaš, če je karta samo na GPS-u, če imaš karto že inštalirano. Kako potem načrtuješ pot vnaprej?
Načrtovanje poti mi deluje za karto, ki sem jo inštaliral iz DVD-ja, za drugo ki pa je na GPS-u, pa ne vem, kako do nje.

Če karte na netu ne najdeš, še vedno lahko uporabil GmapTool program in z njim iz IMG datoteke, ki jo imap na GPSu narediš instalacijo za MapSource.

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Hvala za pomoč, vendar bo to preveč zame.
Sem kopiral img datoteke iz GPs na računalnik, ter potem pretvoril z GmapTool, pa ni uspeha.
Ne bi rad kaj "pokvaril", da ne bi imel potem na potovanju težav.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik semnov pravi:

Poti lahko načrtuješ tudi na samem GPS-ju pred potovanjem in jih shraniš. V Mapsourcu načrtovana pot se po prenosu na napravo preračuna na novo (glede na nastavitve načrtovanja poti na napravi) in ni nujno, da bo popolnoma enaka kot je v Mapsourcu, kar te zna kje na poti presenetiti.
Pa še to: mislim (nisem prepričan) da za GMapTool-om iz img pretvorjana Mapsource verzija ne "išče", kar pomeni, da ne moreš na/v njej v Mapsourcu načrtovati poti.

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Bom tako naredil.
V mapsource išče kraje tako da to ne bi bil problem.
Za evropo imam "zunanji" zemljevid, na katerem lahko načrtujem poti in vse ostalo. Deluje mapsource z vsemi dobrotami.
Zemljevid Amerike pa je samo v GPS-u. Tega sem hotel "ven spraviti". Ker je to "zamotano" se ne bom s tem ukvarjal.
Najlepša hvala vsem, ki ste mi kakorkoli pomagali.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik semnov pravi:
.....
V mapsource išče kraje tako da to ne bi bil problem.

.... Tega sem hotel "ven spraviti". Ker je to "zamotano" se ne bom s tem ukvarjal.

Ja kako ti pa lahko išče kraje v Mapsourcu, če img-ja ne veš niti "ven spravit" kot pišeš? To je sicer možno če imaš popolno različico cgpsmapper "podprograma". Ampak potem ne bi smel imeti problemov pri "ven spravljanu"!
Govorimo o mapi ,ki jo namestiš v Mapsource "potegnjeno" iz img datoteke, da ne bo pomote!

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Imam dve karti, Evrope in Amerike. karto Evrope sem posodobil, zato jo imam v računalniku, in lahko delam z mapsource.
Karto Amerike pa imam samo na GPS-u.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik semnov pravi:
Imam dve karti, Evrope in Amerike. karto Evrope sem posodobil, zato jo imam v računalniku, in lahko delam z mapsource.
Karto Amerike pa imam samo na GPS-u.

A si siguren da maš instalirano Ameriko. Na GPS ki ga kupiš v Evropi je običajno predinstalirana basemap. Če si nabavil drugje, pa ne vem.