Mape v Libraries delujejo počasneje

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A to še komu tako deluje?

Če neke fajle kopiram ali brišem v Library je deset in tudi večkrat počasneje, kot če iste fajle obdelujem izven library?

To je seveda na Windows 7.

Primer.

Grem v C:\Users\stein\Documents (V oknu piše "My Documents" namesto Documents).
Tu kreiram eno mapo z več fajli. Kot dober primer za demonstracijo se je izkazala vsebina tega arhiva (je self-extract,
lahko se sam extracta, ali pa z programom 7-ZIP).

Naredim kopijo (ctrl-C, ctrl-V).
Potem izbrišem prvo mapo z SHIFT-DEL.

Nato grem v Libraries/Documents (vidim spet iste fajle). Spet naredim kopijo (od kopije), in nato izbrišem eno (ali kar obe).

No, to pot vse traja 10 krat dlje.

Zanima me, če se komu drugemu tudi to dogaja. Sam sem probal že na treh PC-jih, pa je na vseh isto.

PS: Če je oni link že nadomeščen z novejšo verzijo, je aktualna dostopna na strani https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en
(prvi link pod "Tor Browser Bundle for Windows with Firefox (version 2.2.34-1, 16 MB)",
torej "English (en-US)" )

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Imaš MSE ali kak online AV?
evil.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Pri meni je isto, pa ne vem rešitve. Sem že sicer obrnil vse možne forume, nekje sem izsledil rešitev, ampak meni vseeno ni delovala.

Tudi jaz se bi priporočal za pomoč.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, workaround je seveda, da isto mapo pogledaš direktno, brez "ovinka" preko Library.

Če jo že gledaš v Library:
Klikneš gor, kjer je pot to trenutne mape, da se pokaže besedilo, dodaš na konec "\" in pritisneš ENTER.

Seveda to gre v raznih podmapah, tam ko se meša prikaz objektov, ki so v resnici v različnih mapah, to ne gre.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Enako.

Poleg tega mi ta sistem, kjer se na datotečni sistem nacepi še en layer, ni niti najmanj všeč. Smem vprašat, s kakšnim namenom uporabljaš Libraries? (za razliko do iskanja po indeksiranih diskih in/ali urejene hierarhične strukture diska?)

Za takrat, ko obupaš:

http://www.askvg.com/how-to-disable-libraries-feature-in-windows-7/

Works like a charm, pa še več prostora dobiš v Explorerju.
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Enako.

Poleg tega mi ta sistem, kjer se na datotečni sistem nacepi še en layer, ni niti najmanj všeč. Smem vprašat, s kakšnim namenom uporabljaš Libraries?
Ker nikjer v Explorer-ju ne vidim linka/gumba za My Documents, ampak le Libraries/Documents
wink-1.gif

Bom verjetno disablal....

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Haha, cela kolobocija. Zakaj vraga ne uporabijo symlinkov? Saj jih NTFS podpira že od Viste naprej.

Dejmo stran vreč hitro rešitev, ki jo že imamo, in spacajmo skupaj nekaj v UI.press
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kar sem rekel in mislil je to, da smisel Library drug, kot symlink.

Ni ga mogoče narediti s symlink, enako kot ne z gadgeti ali zelenimi hruškami.

Da ni linearen, pa sem oapzil, ja.
tongue-1.gif