malo zajebancije

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
zdravo no lepo da nas je več.. se morma kaj zmenit da gremo skupaj letet...

tud sam ravno pripravljam projekt hexa...

sem naročil geštel od tarota zložljiv karbonski... ampak planiram da bi mi dal ne 6 motorjev ampak 12... spodaj in zgoraj...

jas bom ostal na dji naza... čeprav me tale multi wii tud mika...

I

Izbrisan uporabnik 474

Uf, hexa pa dual motorji je overkill :) Bi bil quad čisto dovolj, al pa celo tricopter. Ker na hexa 12 boš rabil baterije ohohoho :-D Niti ne vem, kateri kontroler podpira 12 motorjev...

Naza je bulletproof, sploh v2 - me mika. MultiWii je pač opensource, ima kar nekaj možnosti, ampak se je treba malo igrat z nastavitvami, da na koncu ustrezajo tvojim zahtevam... Jaz za hexo planiram Naza v2, na quadu pa bo ostal MultiWii. Imam še en karbonski okvir doma (Turnigy Talon V2) z podaljšanimi rokami, kar bo poezija z močnimi motorji ter 11" ali 12" propi. Mogoče bolj kot za MultiWii poglej ArduCopter, je nekoliko dražji, a je tudi toliko boljši. Folk celo pravi, da jih uporablja raje kot Nazo - v kombinaciji z sonarjem pa je itak cuker :p

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
bo počasi

sem pred par dnevi komaj go pro nabavil
smile-1.gif

aboniraj me na youtubu pa boš sproti videl kaj bom obesil gor ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

kok je pa to tok težko pilotirat? a se video spremlja v živo na kontrolah?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kzs...

kok je pa to tok težko pilotirat? a se video spremlja v živo na kontrolah?

Težko je relativen pojem. Jaz sem se recimo naučil na KK 2.0 (brez GPS-a, barometrov, kompasa) kontrolerju letet v cca 10h urah, zdaj ko letim z Nazo je pa poezija, tudi če se ti kaj zalomi oz. izgubiš orientacijo enastavno spustiš vse ročke (model ima GPS hold) se orientiraš in ponovno nadaljuješ vožnjo.
Če se resno zaštrikaš imaš pri Nazi na voljo Fail-Safe, kjer ti model avtomatsko vrne na štartno mesto oz. če pade dol imaš na voljo preko on-screen-displaya GPS koordinate, tako da ga lahko izsediš.

Letiš preko očal ali monitorja in ponavadi imaš 2 kameri (ena za letenje ena za snemanje) med katerimi lahko preklapljaš in nastavljaš kader. Je pa to live feed, tako da ni nobenega zamika.

lp

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
jas sem začel z ar drone... katastrofa...

sedaj tale dji phantom z nazo...

5 KOMPLETOV ZLOMLJENIH PROPELERJEV KASNEJE SEM ZNAL LETET KOT LETIM SEDAJ.. .

ŠE VEDNO SE TU IN TAM ZAKVAČKAŠ... ups sory caps ...

zato je dobro da ima ta naza fail save position hold itd...

v glavnem ni tako težko kot zgleda

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.934
270
83
Slovenija
ksz: mater fantje pravi carji ste, res vsaka čast.
Kakšni pa so kaj maksimalni časi delovanja, pa kako daleč lahko gredo od operaterja?

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Kolegi kateri letijo z multicopterji lahko rečejo vaja vaja vaja. Sam sem prvo letel z letali nato pa počasi z multirotorji prvo samogradnje poceni material nato pa z dražjimi zadevami.

Zdaj smo na dopustu v Zatonu in se že delajo posnetki sicer z DJI F550 in gopro 3 veliki je doma ( ni placa v avtu).

Lp N

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
ksz: mater fantje pravi carji ste, res vsaka čast.
Kakšni pa so kaj maksimalni časi delovanja, pa kako daleč lahko gredo od operaterja?

v povprečju se leti od 8 do 12 minut, s tem si tudi omejen z oddaljenostjo, vendar z mojim setupom tam cca 2km, oz 4 km če imaš tam kakšnega da te počaka
smirk-1.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
jasm mam omejitev na komandi kilometer nese več pa ne...

zato bo naslednji večji z bolj profi komando kot je ta ki je v mojem setu bila zraven

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Jest mam FrSky modul, naj bi imel dosega tam okoli 3-4 kilometre, ampak nisem poizkušal, zame je zaenkrat 2km čez glavo dovolj.