Malo počasnih km. Nove, rabljene gume?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Nexen gume najdem po kar konkretnih cenah 80 do 100 eur na gumo? Za ta denar dobiš že kakšno bolj znano znamko ali gledam kaj narobe? Jaz bi raje prišel čez za kakih 200 eur za vse štiri ali manj, tako, da bo verjetno res bolje rabljeno iskat staro do 3 leta in še dober profil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
200 eur za vse 4 boš kvečjemu dobil rabljeno...

Obrni se kar na onega strica, ko je stieber dal link, sem že nabavil pri njemu pa je kar korekten možakar, ampak kaj pod 200 eur dvomim da bo...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Cist vseen je kere mas. Za lagano turisticno voznjo mas loh zlizane 10 let stare. Nepredvidene situacije pa pac predvidis, ni tezko, razen ce si totaln aberveznik.

Wau ker car si ti, še nepredvidljive situacije predvidiš.

A ti jih ne?
grin1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz osebno dam edino + glas za nexen. Letnih še nisem sprobal, za zimske pa pejte na Vransko vprašat. Tam sem jih dobro stestiral in so bili rezultati daleč nad pričakovanji
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Kupi malo rabljene. Ko pomislim kako smo za slabe pol cene "senkali" lol leta stare continentalke z 2kkm prevoženih me kar srce boli. Ampak enostavno v dveh mesecih ni bilo nobenega zanimanja. Dali smo jih potem prvemu ki je denar pokazal.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Spet nabijanje v tri krasne.
@Sumica, nabavi tanartabulše tekmovalne pnevmatike, menjaj jih vsako leto, pa obvezno keramične bremze, pa čelado na glavo.
Nikoli ne veš, kaj prileti mimo, ko boš šel v nedeljo po maši na špricer....
Saj res, kako veš katere pnevmatike za Rally so najboljše? Ali pa za F1? A njim tudi Adac pove, kaj je top of d top?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Sem vzel slabi 2 leti stare rabljene Michelinke z več kot dovolj profila. Mislim, da bo ok.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
smile-1.gif
Kot sem napisal - za letne ne bom komentiral. Zimske SnowG so pa (glanc nove sicer) zadaj pustile vse ostale. Novih ni imel nihče, imeli so od leto do dve stare komplete, med njimi od savske eskimo do dobrega leta ultragrip 7 in še nekaj od dunlpa. 2 sta imela letne. Z letnimi se je videla bistvena razlika, z zimskimi sem pa pri zavornih razdaljah krepko prej ustavljal. celo toliko, da me je kot edinega poslal na zaviranje s cca 70km/h, medtem ko so drugi imeli dovoljeno do 50km/h. Z to hitrostjo sem se na klančini ustavil pred prvo oviro.

Ok, ne bom pametoval, napisal sem svojo izkušnjo, kjer je nova zimska guma nexen bila občutno boljša od leto ali dve starih renomiranih firm. Pa sem ob nakupu bil zelo skeptičen, imam pa sedaj občutek, da vsaj ti z nalepkami ne lažejo ali pa vsaj ne pretiravajo z lažmi pri določitvah razredov
smile-1.gif
. Da ne bo pomote, za letne sem pa nabavil rabljene continentalke in zaenkrat kaže da bo kul. Hočem samo reči, da nas je več takih, ki nekaj piše na splošno, nasveta iz prve roke pa zlepa ne dobiš.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
P.S. - če pa kdo pozna inštruktorje na vranskem, mu pa lahko zaupam pri katerem sem vozil. Zaradi stavka ali dvek se me bo zagotovo spomnil in lahko sam kometira obnašanje mojega avta in gum.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
smile-1.gif
Kot sem napisal - za letne ne bom komentiral. Zimske SnowG so pa (glanc nove sicer) zadaj pustile vse ostale. Novih ni imel nihče, imeli so od leto do dve stare komplete, med njimi od savske eskimo do dobrega leta ultragrip 7 in še nekaj od dunlpa. 2 sta imela letne. Z letnimi se je videla bistvena razlika, z zimskimi sem pa pri zavornih razdaljah krepko prej ustavljal. celo toliko, da me je kot edinega poslal na zaviranje s cca 70km/h, medtem ko so drugi imeli dovoljeno do 50km/h. Z to hitrostjo sem se na klančini ustavil pred prvo oviro.

Ok, ne bom pametoval, napisal sem svojo izkušnjo, kjer je nova zimska guma nexen bila občutno boljša od leto ali dve starih renomiranih firm. Pa sem ob nakupu bil zelo skeptičen, imam pa sedaj občutek, da vsaj ti z nalepkami ne lažejo ali pa vsaj ne pretiravajo z lažmi pri določitvah razredov
smile-1.gif
. Da ne bo pomote, za letne sem pa nabavil rabljene continentalke in zaenkrat kaže da bo kul. Hočem samo reči, da nas je več takih, ki nekaj piše na splošno, nasveta iz prve roke pa zlepa ne dobiš.

....realna primerjava bi bila:
enak avto, enake gume, isti šofer...

nekaj let nazaj sem bil na vranskem , bilo pred zimo,.....tako da so bile in letne(imel tudi sam) in zimske,....pisana druščina avtov, eni z ABS, ESP, 4x4,......drugi spet brez vsega.
Spomnim se , da je na mokri cesti(tam ko se izogibaš curkom vode) najkrajše poti imel nek (najmlajši od vseh)mlajši fant v R19.....bil je z najstrejšim avtom brez vseh pomagal(brez ABS!), imel pa je nove zimske gume.
Razlike v zavorni poti so bile očitne!

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Ksz...tele cole nabijejo ceno gume da ti gre na jok. Sodelavec za mokko ima najcenejšo gumo za 180 eur po kosu
crazy1.gif
. Jaz sem danes menjal ženi...185, 60, r14...dal za vse štiri 180 eur (dunlop blue response) + 30 eur za prevekslanje.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ksz...tele cole nabijejo ceno gume da ti gre na jok. Sodelavec za mokko ima najcenejšo gumo za 180 eur po kosu
crazy1.gif
. Jaz sem danes menjal ženi...185, 60, r14...dal za vse štiri 180 eur (dunlop blue response) + 30 eur za prevekslanje.

kolk so šele 13"
cheer.gif

Se mi pa zdi zanimivo, da ravno pri Oplu zelo radi montirajo kot origina kakšne eksotične dimenzije
bonk.gif
,kjer je cena takoj visoka

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Realna primerjava, če verjamem trditvam inštruktorja, je bila dokaj dobra. Sam je namreč rekel da so ob zaviranju na polno razlike med avti široke potrošnje zelo majhne. Več na redi voznik, največ pa guma. In ja, eden od kandidatov, inštruktorjev znanec, mi je v roke dal ključe svojega avta. Hotel je vedeti ali je za razliko kriv on, avto ali gume. Rezultat je bil nekje vmes in ga je inštruktor lepo komentiral - kar je rabil več od svojega avta so gume, kar je pa rabil manj od tvoje (zavorne poti lastnika avta) je pa razlika v vozniku. Vemo pa vsi oziroma vsaj jaz, da ene gume so lahko top v dimenziji npr 205/55/16, pa precej slabše oziroma povprečne v dimenziji npr 185/65/15.

Ampak kar si napisal, pa v bistvu povsem podpira moje pisanje - imel sem nove gume in te so se obnašale veliko bolje kot vse renomirane, ampak stare dve leti. To je bilo pa tudi moje pisanje na osnovno temo ali kupiti nove žblj ali stare premium.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
na kiah so prva vgradnja in niso kitajske

najbrž res niso zadnja čunga lunga

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
na kiah so prva vgradnja in niso kitajske

najbrž res niso zadnja čunga lunga

Niso zadnja Čunga Lunga, ker se vsaj pojavljajo na testih pnevmatik. Rezultati pa niso bohvej kaj. So pa gume poceni. Verjetno boljša alternativa kot zlizane gume, ki so kot nove bile med najboljšimi na testih.