mali triki VELIKIH mojstrov WP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, ne da nisi p od poslovnega, tudi f od funkcionalno pismen nisi... Žal.

Edit typo

Nazadnje urejeno:

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Poslovnež, predvidevam, da imaš avto mlajši kot računalnik? Se motim?
smile-1.gif

Nazaj na temo: sicer nisem tako posloven uporabnik kot nekateri v tej temi pa mogoče zato nisem našel nekih groznih omejitev sistema. Pravzaprav wp8 veselo priporočam vsem starejšim ljudem, ki se sprašujejo kaj naj kupijo sedaj, ko ni več telefonov na tipke. Na ekran jim zmečem velike tile, velikost fontov na max, podatke syncam na outlook.com in so vsi veseli. Vse skupaj moti le ena zadeva in sicer oglašanje na telefon. Zakaj za hudiča ga je treba najprej odklenit in se potem še oglasiti?? Je kakšna pot mimo tega?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
@grega171
Pri tebi se je čas ustavil z Windows XP in se nisi prilagodil novim tehnologijam in sistemom. Oprosti ampak tako je.
Kot kaže je Symbian sistem zate idealen.

Vse je zdaj v oblaku in daleč najbolj enostavno.
Email seveda moraš kreirat Microsoftov, saj uporabljaš njihove produkte. Kot npr. na Androidu potrebiješ gmail. Vendar še vedno lahko uporabljaš, syncaš vse google emaile na telefon, uporabljaš google koledar, google kontakte, ...

Zdaj je pa verjetno že čas, da si za PC vsaj Win 7 zamisliš, če ne win 8.1.

Večino zadev te moti zgolj zato, ker misiš, da mora delati kot si se navadil pred 10 leti.
Kot si že sam opazil boš imel z Andoridom in iOSom enake težave...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Malo off. A v koledar app na wp 8 lahko dodaš koledar z googla? Na desktop 8.1 ne gre. Ponudi samo exchange in outlook.com.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Google koledar syna na WP8.
Poglej nastavitve - klikni na google email na telefonu, nastavitve, nastavitve sinhroniziranja in označi kaj želiš sinhronizirati.

grega171

Zelenc'
9. dec 2012
20
0
1
hvala @sijan,
se strinjam, saj zato pa se skušam modernizirati, podpora za xp se konča aprila 2014, potem bom šel naprej. lumio sem medtem že prodal, me je tudi baterija znervirala, ob petih popoldne sem bil že bos. kljub vsemu sem se navajeni izkušnji bolj približal z droidom, zato verjetno poizkusim še enkrat, recimo, da sem se sprijaznil z syncom v cloud. Vprašanje: na gmailu imam 3 koledarje, svojega plus še 2 za vstavljanje v internetne strani, ki jih urejam. Ali bom lahko na droida syncal samo svojega privatnega (ta je dolg za 8 let nazaj)? Ali dopušča android iskanje za nazaj po koledarju: npr.zanima me kolikokrat in kdaj sem bil od l.2008 na Dunaju. V Symbian local search samo vpišem Dunaj, pa mi zlista vse vnose v koledarju kjer nastopa "Dunaj"? Tega mi npr.wp8 koledar ni omogočal.

Mimogrede, nisem neki high poslovnež, kot me skušajo nervozno etiketirati nekateri, o "poslovnem" telefonu govorim, da ob pomanjkanju primernejšega termina ločim svojo rabo od rabo telefona za chat na socialnih omrežjih, kar ne uporabljam.
lp

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Malo off. A v koledar app na wp 8 lahko dodaš koledar z googla? Na desktop 8.1 ne gre. Ponudi samo exchange in outlook.com.

Ja.

@grega171
Si probal po marketu vtipkati "calendar search"?
Našlo mi je tole:
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/phone-search/6c745dca-6435-4d9f-9a42-7a13cd544974
Testiral in deluje..

Našel sem še tole, zelo dober app, omogoča lokalni search kot ga ima iOS:
http://www.windowsphone.com/en...f7-3205eba6f5e2

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Ne rabis Microsoft maila. Rabis pa Microsoft account katerega lahko odpres z mailom poljubnega ponudnika (gmail.com, siol.net, ...)

lp

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
huawei dela ko šus. baterija zdržala 4 dni, po pet klicev na dan, 10 sms, po eno uro brskanja, sprtno igračkanje in spoznavanje telefona ...
4 polni dnevi, ponoči v letalskem načinu. ne morem verjet. low budget telefon za 100 evrov. vsaki android se skrije ...