Živjo,
ad1) ta program je samo za medijske vsebine, rabim localsync za koledar in kontakte.
ad2) zakaj bi porabljal podatke in share-al svoj koledar in osebe na net? ko pridem domov hočem narediti dnevni backup na pc, tudi če ni interneta.
ad3,4) Imam kupljene XP, delajo na slabši mašini hitreje kot sinovi Win7, z njimi opravim vse, Office je 2003, zaradi telefona ne bom kupoval novih Winsov.
ad5) Nisem uspel sinhronizirati 8 letni koledar na Lumio, čeprav sem ga končno spravil na outlook.com, v nastavitvah telefona ponuja le sync za maile, pač pa synca tekoče spremembe na koledarju. Mimogrede mesečni pogled je joke: dogodki (tudi po 10 na dan) so stlačeni v micro-fontu v dnevne kvadratke (zoomat se ne da!!!), spodaj je pa 3cm praznega prostora, kjer bi po logiki morali biti appointmenti za dan na katerega kliknem .. to ni nič, noben drug koledar (sprobal sem vse free) ni nič boljši.
ad6) rap dialer je odličen smart dialer, samo ... če bi imel tudi missed calls, kar pa je kot berem ena od omejitev wp8.
Še za titov-a: bistvo poslovnega uporabnika je, da se obnaša poslovno: ne bom plačeval Mobitelu, da imam backup nekje v oblakih, hočem ga imeti doma na disku, da ga uporabim, ko kupim naslednji telefon. No ja, če je tako razmišljanje oldimersko, naj bo. Vse stvari, ki sem jih omenil kot pluse so me res navdušile, verjetno bom moral še ios poizkusiti, res bi rad šel "v korak" s časom, vendar le če bodo ponujene rešitve res poslovne.
LP