mali triki VELIKIH mojstrov WP

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ce lahko tukaj zberemo bliznjice za wp (za nas,ki smo presedlali iz androida,pa smo se noobi)
1. Pogresam funkcijo multiple brisanja imenika,ne samo vsako posebej iz hotmail in google racuna
2. Pogresam funkcijo vstavi prednastavljeno hitro sporocilo sms
3. Pogresam zavrni klic z smsom
4. Music player je sux,sem vzel enega z marleta,pa je tudi zapleteno delat playlisto
...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
3. Settings, applications, phone, Text reply

Pri prvi tocki. Racune z dolocenih accountov lahko skrijes. V search jih bo se vedno prikazalo, ne bo jih pa ko se premikas po imeniku.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Vrni se na Droida
evil.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pri playerju moraš vsak komad posebej dodajat na playlisto. na xperii jih že sam postavi, tudi tazadnje dodane. imam pa cool music player ... nima equilizerja, tak, malo oskubljen je ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej, ostalo je zaenkrat pod kontrolo, te template še moram skužit, pa rap dilerja ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jap, vem.
kako je pa s temi xbox fintami? sem malo starejši, nikoli nisem mel xboxa ali česa podobnega, že to, da sem se uspel v WP prijaviti je bila skoraj znanost ... kako pridobim dostop do iger (tamali radi igrajo)? da mam kako igrco zanju ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej, še to. na mejlu mam komad, ki ga zdownloudam, kak dam to v playlisto? na androidu je šlo, tu moram prenest preko kabla ...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Igre normalno preneseš iz trgovine. Kakšen Temple run, Wheres my water, ali pa igre od AE Mobile mu bodo mogoče zanimive, saj jih je ogromno.

Kako je z muziko na majlih pa ne vem, čudno, če ni možno mp3ja dodati v seznam muzike.

grega171

Zelenc'
9. dec 2012
20
0
1
Bom še sam dodal nekaj svojih izkušenj, da bodo morda v opomin poslovnim uporabnikom, ki razmišljajo o "smart phonu". Moje delo zahtevo intenzivno uporabo koledarja in hiter dostop do mailov, pa kar se da hitro telefoniranje. Vse skupaj mora biti varno backupirano na domačem PC. Torej:
1) programa za direktno povezavo wp8 na local PC ni !!! (ala PC Suite)
2) koledar in stike lahko syncamo samo z net storitvami na outlook.com (spet en nov neporeben account z gesli itd.)
3) Outlook na PC nima veze z outlook.com .... nekompatibilno (imam XP sp3, tudi tisti "outlook connector" je larifari!)
4) PC outlook izvaža format pst, oni na netu bere le csv ??? (sem moral najprej na gmail spravit, ta izvaža csv, ki ga je outlook.com prebral ... ok, vendar ga za zadnjih 8 let nisem nikakor uspel spravit na telefon ... prebral vse forume ... nič! novi podatki pa se osvežujejo sproti, kar pri meni nanese po več mega na dan ... kdo bo to plačal???)
5) koledarji ki so na razpolago na appstore niso nič vredni
6) klicanje: čačkanje po imeniku in tipkanje po majhnih črkicah ni nič, smart dialinga ni (rap dialer je super, vendar ne kaže missed callov, se pravi moraš spet imeti na majhnem zaslonu 2 dialerja; enega za klicanje, drugega za odgovarjanje na missed calle???

Do tukaj wp8 phone za poslovnega uporabnika pade po celi črti (enako Android, sem dal isto havarijo skoz, za Iphone ne vem)

Pozitivno:

1) Zaslon
2) Branje mailov z različnih serverjev (za forwarding nisem siguren)
3) Integracija soc.omrežij
4) Navigacija
5) Foto z galerijo
6) IE in UC Browser sta ok

Zaključek: za resno rabo sistem še ni zrel in še precej zaostaja za simbianom, Nokia je po nekaj dneh že na Bolhi.

Lep pozdrav
frown-1.gif

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
1) Program za direktno povezavo je za Windows 7 in 8: http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8/get-the-sync-apps?signin=true Za XP žal ni, je pač že 12 let star OS, naslednje leto aprila se bo tudi še dodatna podpora končala in ne bo dobival več varnostnih posodobitev.

2) Res je, koledar in stiki se sinhronizirajo z oblakom, vendar če imaš Windows 8 sploh ne potrebuješ povezovati telefona z računalnikom preko USBja, ker imaš v sistemskih aplikacijah že avtomatsko sinhronizirano.

3, 4) Katero verzijo Outlooka imaš ti? Z Office 2013 nimam nekih posebnih težav, se mi Office na telefonu avtomatsko sinhronizira z Officom na računalniku, me čudi, da bi Outlook 2013 delal take težave. Je pa res, da Outlooka ne uporabljam kaj dosti.

5) Primerjavo različnih koledarjev imaš tukaj: http://www.wpcentral.com/windows-phone-apps-help-you-keep-up-your-calendar-events

6) Jaz imam moje priljubljene osebe pripete kar na začetni zaslon, tako da hitrega klicanja sploh ne rabim, lahko tudi ustvariš skupino ljudi, ki jih hočeš imeti na hitrem klicanju in tisto skupino pripneš na začetni zaslon. V vsakem primeru je hitreje ali pa enako hitro kot tapniti na telefon, nato na številčnico in nato na posamezno številko. Je malo drugačna logika uporabniškega vmesnika, ampak to je pač osebna preferenca.

Sicer se pa strinjam, da WP8 še ni povsem dodelan in mu manjka nekaj zadev, za katere upam, da bo MS poskrbel v naslednji večji posodobitvi spomladi.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
1. Kaj točno misliš to?
2. Koledar in stike lahko syncas tudi na druge oblačne storitve... Rabiš pa MS račun za dostop do trgovine, tako kot pri Androidu rabiš Google in iOSu Apple račun.
3.4 ne vem nisem nikoli uporabljal outlook aplikacije. A ti bi imel vse maile iz zadnjih 8 let s sabo? Če si "poslovni uporabnik" potem moraš imeti v vsakem primeru dovolj zaklupljenega prenosa..
5. Kaj točno si pogrešal pri osnovnem in drugih na storu?
6. to je ravno prednost, da imaš dva ločena tila! Tako imaš z enim takoj dostop do zgrešenih klicev in z drugim do smart diala in ali preostalih kontaktov (kakor imaš pač RapDialer nastavljen)! Lahko pa si seveda kontakte neposredno pripneš na start zaslon, lahko jih tudi grupiraš in grupo pripneš...

Če ti Androida ni uspelo urihtati potem ti tudi iosa ne bo.
tongue-1.gif

Mislim, da so pri tebi bolj problem stare navade...

grega171

Zelenc'
9. dec 2012
20
0
1
Živjo,

ad1) ta program je samo za medijske vsebine, rabim localsync za koledar in kontakte.
ad2) zakaj bi porabljal podatke in share-al svoj koledar in osebe na net? ko pridem domov hočem narediti dnevni backup na pc, tudi če ni interneta.
ad3,4) Imam kupljene XP, delajo na slabši mašini hitreje kot sinovi Win7, z njimi opravim vse, Office je 2003, zaradi telefona ne bom kupoval novih Winsov.
ad5) Nisem uspel sinhronizirati 8 letni koledar na Lumio, čeprav sem ga končno spravil na outlook.com, v nastavitvah telefona ponuja le sync za maile, pač pa synca tekoče spremembe na koledarju. Mimogrede mesečni pogled je joke: dogodki (tudi po 10 na dan) so stlačeni v micro-fontu v dnevne kvadratke (zoomat se ne da!!!), spodaj je pa 3cm praznega prostora, kjer bi po logiki morali biti appointmenti za dan na katerega kliknem .. to ni nič, noben drug koledar (sprobal sem vse free) ni nič boljši.
ad6) rap dialer je odličen smart dialer, samo ... če bi imel tudi missed calls, kar pa je kot berem ena od omejitev wp8.

Še za titov-a: bistvo poslovnega uporabnika je, da se obnaša poslovno: ne bom plačeval Mobitelu, da imam backup nekje v oblakih, hočem ga imeti doma na disku, da ga uporabim, ko kupim naslednji telefon. No ja, če je tako razmišljanje oldimersko, naj bo. Vse stvari, ki sem jih omenil kot pluse so me res navdušile, verjetno bom moral še ios poizkusiti, res bi rad šel "v korak" s časom, vendar le če bodo ponujene rešitve res poslovne.

LP

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.591
2.400
113
Pomurje
Sistem je prav tako zanič pri Bluetoothu. Ne podpira profilov ki so jih telefoni podpirali pred 15 leti.

Sem mislil da bo po GDR3 kaj bolje, ker so na veliko govorili o posodobitvah pri Bluetoothu, pa nič od tega.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik grega171 pravi:
Živjo,

ad1) ta program je samo za medijske vsebine, rabim localsync za koledar in kontakte.
ad2) zakaj bi porabljal podatke in share-al svoj koledar in osebe na net? ko pridem domov hočem narediti dnevni backup na pc, tudi če ni interneta.
ad3,4) Imam kupljene XP, delajo na slabši mašini hitreje kot sinovi Win7, z njimi opravim vse, Office je 2003, zaradi telefona ne bom kupoval novih Winsov.
ad5) Nisem uspel sinhronizirati 8 letni koledar na Lumio, čeprav sem ga končno spravil na outlook.com, v nastavitvah telefona ponuja le sync za maile, pač pa synca tekoče spremembe na koledarju. Mimogrede mesečni pogled je joke: dogodki (tudi po 10 na dan) so stlačeni v micro-fontu v dnevne kvadratke (zoomat se ne da!!!), spodaj je pa 3cm praznega prostora, kjer bi po logiki morali biti appointmenti za dan na katerega kliknem .. to ni nič, noben drug koledar (sprobal sem vse free) ni nič boljši.
ad6) rap dialer je odličen smart dialer, samo ... če bi imel tudi missed calls, kar pa je kot berem ena od omejitev wp8.

Še za titov-a: bistvo poslovnega uporabnika je, da se obnaša poslovno: ne bom plačeval Mobitelu, da imam backup nekje v oblakih, hočem ga imeti doma na disku, da ga uporabim, ko kupim naslednji telefon. No ja, če je tako razmišljanje oldimersko, naj bo. Vse stvari, ki sem jih omenil kot pluse so me res navdušile, verjetno bom moral še ios poizkusiti, res bi rad šel "v korak" s časom, vendar le če bodo ponujene rešitve res poslovne.

LP

Glede na to kar si napisu nisi p od poslovnega uporabnika... Poslovni uporabnik ima prek active synca posyncane in zbackupane vse podatke direkt v datacentr in mu ni treba razmisljat o backupu na 12 let star os in 10 let star outlook...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, točno to.
Nimam lokalno na prenosniku in računalih ničesar. Iz izkušenj lahko povem, da uporabniki potrebujejo največ za 1 mesec zgodovine pošte na mobilni napravi. Kar je več je potem tablica ali prenosnik kot klient za dostop do arhiviranih vsebin...