Mali je bogi...

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Bo hišni sesalec itak bolj zabaven, pa še ne fašeš en kup infektov ko na pljuča vlečeš smrklje ven

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
A taka na kako ročno pumpico ne obstaja?

obstaja tudi tak na dve bateriji
smile-1.gif

drugače pa: aspirator

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
So pogruntal, da je to bolje prodajan artikel in so cene konkretno dvignil. Nazadnje sem ga za 9,90 kupil, pa so ga že podražili iz 7.99 takat...

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Ojej, pa so res dvignili ceno... Tudi mi smo ga kupili še za 10€. Eden od boljših nakupov!!
Za dojenčico pa še Nuk pumpica za spiranje nosu. Včasih se res vprašaš, kako se lahko v tako majhnem nosu nabere tako veliko smrkljev
confused-1.gif

Aja, pri nas je bil eden pomembnejših nakupov tudi UZ inhalator za tiste dni, ko prevladuje dražeč kašelj.
Enkrat sem pomislila, da imamo verjetno že prav vse pripomočke za čiščenje dihal, ki se jih da dobiti pri nas
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Če kaj pomaga..meni se je letos vlekel kašelj, slabo počutje preko enega meseca (po moje mesec in pol)...pa v povprečju nikoli nimam problemov z zdravjem. A sem od parih slišal da jih pesti pododbno sr.anje in da enostavno ne popušča.
Zdaj pri otrocih ni povsem isto a možno je da ima podobne bacile (in njih sosorne žužke), ki mu ne pustijo priti k sebi. Svoje pridoda še 'idilično vreme'...in zadeva traje v nedogled.

(ko pa pelješ malega na pregled, pa tam toliko časa čakaš, da že tam pokasira novo pošiljko virusov in tudi če že ge na bolje spet produžiš za en teden
crazy1.gif
..tud to smo že dali skozi).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Samo tako me zanima, informativno, samoplačniških pregledov pri pediatrih ni ?

Če ni, je potem to dobra ideja za biznis, glede na jamranje tu na forumih glede čakalnih dob, je lahko to prava zlata jama, kater starš pa ne bi odštel nekaj eurov in otroku prihranil dolgournega čakanja?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Samo tako me zanima, informativno, samoplačniških pregledov pri pediatrih ni ?

Če ni, je potem to dobra ideja za biznis, glede na jamranje tu na forumih glede čakalnih dob, je lahko to prava zlata jama, kater starš pa ne bi odštel nekaj eurov in otroku prihranil dolgournega čakanja?

Če greš samoplačniško je problem, ker je vse nadalje samoplačniško. Slikanja, pregledi, zdravila...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
moj mali je bil tudi bolan skoraj vsak mesec smo bili na antibiotiku, potem pa mi je en mikrobiolog rekel,da je to normalno vse tja do 5 leta, otrok ni imun na običajne viruse kot odrasli in si mora zgraditi imunski sistem,tako da brez panike,no jaz sem na konju, moj mali je sedaj star že 15 let, je pa imel skoraj vsako sezona po 5x vneta ušesa, to se je nehalo ko smo dali ven žrelnico, zelo pomembno pa je,da zacnete nos takoj čisti, da je povezava z ušesom čista in zračna

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Ok, če je otrok res fasal vse mogoče viruse, zakaj je potem bil na antibiotikih? Že to da ste jih non-stop jemali, bi lahko bil znak, da bakterije mogoče res niso problem
rolleyes-1.gif

Da niti ne omenjam, da prekomerna uporaba antibiotikov ni ravno najboljša stvar za otroka...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Da niti ne omenjam, da prekomerna uporaba antibiotikov ni ravno najboljša stvar za otroka...
Za nikogar, ne samo otroka.
Zanje čase itak opažam da se tala antibiotike za vsak drek in to celo brez pregleda krvi npr. - tako niti ni jasno ali gre bakterijsko ali virusno okužbo.
Zraven pa dobiš nasvet da žri še probiotike. Majku vam - zapakirajte jih k antibiotiku če je tok super oh in sploh
bonk.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Zraven pa dobiš nasvet da žri še probiotike. Majku vam - zapakirajte jih k antibiotiku če je tok super oh in sploh
bonk.gif

To ravno nima smisla.

Zakaj moraš sploh jesti probiotike zraven antibiotikov? To bakterije, ki so del normalne črevesne flore in so dobre za prebavo. In ker širokospektralni antibiotiki ubijejo skoraj vse, tudi probiotike, jih moraš jemati, da dobiš te bakterije "nazaj" - sicer lahko fašeš kakšne prebavne motnje (beri: driska).

In zakaj bi zmešal dve stvari, ki se med seboj izničujeta? Če recimo jemlješ kakšne Linex tablete, ti v navodilih lepo piše, da jih moraš zaužiti XY ur po zaužitju antibiotika (pa še takrat jih zaradi njega veliko "umre").