Makro za reveže...

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Mel sem malo preveč časa in sem se malo igral. Vzel sem pokrovček za zaščito fotoaparata in v njega zrezal luknjo.
camera-body-caps.jpg

Na njega sem nalepil en star filter iz katerega sem odstranil stekelce in tako da je navoj navzven in tako dobil takoimenovani reverse ring. Na navoj sen našraufal en star plastik fantastik objektiv nikon 35-80 in rezultat je tole..

PS slikat se da samo na manual mode, ostrenje z odmikanjem in približevajem od objekta.
Je pa fejn ker je možna povečava od
OLLhn4w7ZXieKBgH.v.jpg

do

5vB_JD3CQIqXA5e5.v.jpg

šlo bi še bolj a mi potem vgrajeni fleš pusti senco čez rob objektiva.
Navodila sem enkrat našel na netu a se zdej ne spomnem linka.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
u ti mater... tole je pa blizu
crazy1.gif
Misliš da lahko ostriš, če imaš zunanje ostrenje?
Sicer se pa tovrstni obročki na ebayu na veliko prodajajo za majhen denar. Sicer je pa meni čisto všeč do-it-yourself medoda
smile-1.gif

lp
Peter

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Jaz pa sem enkrat zasledil na enem forumu in to tudi naredil, namreč teleobjektiv sem obrnil in ga prislonil k drugemu objektivu in slikal. Povečava je res huda. Slik pa trenutno ne najdem, slikat pa tudi ne morem saj sem teleobjektiv posodil.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Kar uredu je izpadlo. Postimas kompozicijo in das gor boljsi objektiv (ne un obrnjen) in bo cist ok kombinacija. Kateri objektiv pa pravzaprav je na bodiju? Ker je kar "mehak", al nisi dodatno nic ostril? Pa exif ce das lahko za kaksno, ker je tudi mal pomanjkanje dofa pri nekaterih.

aja..trepetavka na tretji se mi najbolj dopade. Zlo osebno

Nazadnje urejeno:

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
to je en star kit objektiv plastik fantastik 35-80 F3,5-5,6 ki se ga dobil z mojim starim nikon F50
en dan bom nabavil kakšen makro objektiv + kakšni obročki ali predleče samo zdej trenutno so finance drugje (gradimo), torej se bom še nekaj časa držal moje improvizacije. Dof je malo problem ker pri obrnjenem objektivu moraš na roke zvrtet zaslonko na pravo vrednost in pri F22 ne vidiš nič. Probal sem da z prstom porineš tist vzvod ki odpre zaslonko in ga spustil tik preden sem slikal :)) pa ponavadi samo streseš vse skupaj. Pač improvizacija...

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
hvala, jest tud mislim da glede na to kaj je (kup z sekundnim lepilom skupaj zlepljene plastike), je dobr ratalo. Ko bo pa dnar za tapravo stvar bo pa sam še boljš.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Jaz sem teleobjektiv obrnil okoli in ga prislonil trdo zraen objektiva na aparatu.Imata pa oba isti premer in je odlično šlo skupaj.Z mezincem pa sem še pritisnil na vzvid zaslonke, da se kaj vidi
smile-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz sem svoj cas obrnil manualnega pentaxa f1.4 50mm, ga privil na teleobjektiv in je bila povecava +20. Sam dofa je pa tolk malo, da sem moral pod dolocenim kotom slikat, ce sem hotel dobit kaj konkretnega ven. Je pa uporabno za stack delat...ce mas seveda rail in ostalo saro.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Jaz sem samo probal, če res deluje to obračanje objektiva. Pač kot zanimivost, ki sem jo prebral nekje. Drugače pa imam makro objektiv, pa neke staaare obročke, tako da ni nekih težav.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
stack pomeni, da naredis po vec 10 slik z razlicnim tockami ostrenja in potem to spravis skupaj v eno sliko. Rezultat je neomejen dof. Zelo uporabno pri ogromnih povecavah npr. skozi mikroskop.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Rezultat je pa nekaj takega. V tem primeru je bilo 80 slik

Drugace pa isci za charles krebs....stric obvlada. Nikon d200 in Canon 35/2.8 Micro na railu.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ubistvu bi se dalo. Zgodaj zjutraj ti ena taka muha miruje celo uro, pa lahko pleses okol nje kolikor hoces. Vecji problem je opremo spravit na travnik
smile-1.gif

aphidsetup.jpg