no mi smo tud bli 11 dni oz. 9 noči
cupra ti je dost napisal, edino jaz odsvetujem vožnjo s svojim avtom, pa ne zaradi kraje, ampak zarad folka, ker tisti del med nišem (oz. tam kjer se konča AC in začetkom AC tik pred MAK mejo) ter potem od ohrida do začetka AC je blo tolk enga prehitevanja v škarje, da je v 2 urah vsaj 3x cel avtobus na enkrat bremzat pomagal, da nismo koga s šipe praskali
da bi ti kaj ukradli pa dvomim, ker tolk ko sem enih avtov dol videl ta teden.. M5, S500, SL500, oldtimerji, pol še eno MV Augusto F4 itd... nekaj tudi s slo tablicami
menjaš lahko denar dol, pri nas ga je treba pravi čas naročit, v skopju je NLB na vsakem koraku, tečaj je 1 euro = 61,45 denarjev
hrana je đabe v gostilni, dokler ješ njihovo hrano, če greš pa v kako malo bolj fenci restavracijo (beri na Sv. Naumu) pa se približajo cene našim (pa ne Ljubljanskim ampak okrog po slo)
če ješ pleskavice, čevapčiče (po Mak. se reče kebap čevapom - smo neki cajta rabli, da smo pogruntali kaj to piše na meniju), tavče gravče, mučkalico oz. vse iz leskovačke skare je pa res poceni - čevapčiči so 10-15den na komad, porcija je 10 komadov torej 2.5 eura, ogromne pleskavice 2.5 eura, lepinje 10 denarjev itd.
V trgovini je recimo 0.5l Heineken piksna ~1 euro. V gostilnah dobiš pivo tako kot ga imajo 0.33 ali 0.5, cena je, wait for it...
.... enaka
Mi smo bli nameščeni v Lagadinu, in tud tam nam je blo večini najboljš na plaži, pa čeprav so nam lokalci (beri makedonski študentje, ki študirajo v LJ) kazali vse ostale, nam je blo tam najboljš - razlog - manjša gužva, lepa plaža, boljša glasba
Kopaš se težko zastonj, se da sicer, samo je dost boljše, če daš tistih 100 denarjev in si cel dan lahko v senci, pivo na plaži med 60-70 den, heineken nekje 100 den, imaš tudi hrano na plaži, tost majo skoraj povsod po 60 den, drugje majo tud skaro
za navadit se je, ker imaš v bistvu občutek, da si na morju, samo ko greš pa v vodo, pa takoj vidiš kaka je razlika
za prevoze je okrog ohrida poskrbljeno na 1001 način - najenostavnejši je taxi, greš v ohridu tja kjer stojijo in rečeš po kolk, fajn je če znaš malo makedonsko al pa vsaj srbohrvaško, se da za ceno pogajat - mi smo meli cel teden flat rate Ohrid - Lagadin - 250 den taxi, najcenej sta se dva vozla to relacijo za 80 den, za več pa ne, ne vozit po taximetru, ker te hitro nategne, se zmeniš vnaprej in to je to, če noče po taki ceni peljat, greš do naslednjega
druga varjatna za bližje razdalje - čoln taxi - nekje 40-60den po osebi za 5-10 minutne razdalje - smo šli enkrat, ni preveč uporabno, ker je samo za kratke razdalje, ki jih lahko itak peš prehodiš
tretja - avtobusi - minibusi, polno teh vozi od Ohrida do Gradišta - stojijo na postajah sicer, samo če mu pomahaš ti obstoji, cena Ohrid - Lagadin 50 den, maš nekaj promocijskih busov od mobitel firme VIP - te pelje kater kol del te poti za 2 den - če nimaš drobiža (kar nimaš, ker praktično ne uporabljaš kovancev razen v trgovinah), te pelje za đabe
za videt maš v ohridu marsikaj, mi smo mel voden ogled 3 ure, pa je to dokaj strnjeno vse skup, od teatra, do cerkev, do galerij itd.
nočno življenje - imaš en kup diskačev in lokalov, kar morš vedet je to - lokali, kafeji, bari - odprti samo do 2h, tk da ko misliš, da se je šele dobro začelo, te ravno ven vržejo, potem se gre naprej v diskače, se folk prestavi, torej do 2h je akcija v kafanah, potem v diskačih - obratni vrstni red ne deluje
za kafane maš recimo na rivieri al pa po eni ulici gor recimo Kadmo, the Duck Club, Hemingway, diskači so recimo Taboo (pred lagadinom), X-Factor itd..
pa ne se rakije napit
ok to je to, bom probal še kako slikco dat, če maš še kako vprašanje pa vprašaj