Mail for Exchange / Nokia e71 / GOOGLE

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
So kje kakšna navodila, kako se to skonfigurira? Nekak mi ne uspe nastaviti, da bi mi z gmail računom sinhroniziralo maile, kontakte in koledar.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Na njihovi strani .... .

Drugače pa me zanima, če ima kdo kaj več izkušenj s tem Mail4Exchange-om na Nokii. Namreč na iPhone mi deluje BP, sem pa imel začasno eno Nokio in mi je včasih delalo, včasih pa ne (nekaj v stilu, da se ne more povezati, seveda nastavitev vmes nisem spreminjal). Dopuščam sicer možnost, da so imeli pri GMAIL-u težave s strežniki, vendar se mi zdi vse skupaj čudno. Sedaj moram nekomu drugemu na N97 mini nastaviti poštni naslov, ki gostuje na googlovih strežnikih (nastavitve so iste kot za GMAIL), vendar nevem, če naj raje nastavim Mail4Exchange ali IMAP + auto fetch, glede na to da potrebuje le mail brez koledarja in kontaktov.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
No, sedaj sem šel še enkrat nastavljat po zgornjih navodilih in zadeva noče funkcionirati. Pri poskusu sinhronizacije mi javi
Vzpostavljam povezavo -> Povezava vzpostavljena -> potem pa čez 2 sekundi "Sistemska napaka. Poskusite spet pozneje."

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če sklepam po imenu Mail4Exchange, je program namenjen za sinhronizacijo z Exchangeom in ne z Gmailom.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če sklepam po imenu Mail4Exchange, je program namenjen za sinhronizacijo z Exchangeom in ne z Gmailom.

True. Ampak Gmail za sinhronizacijo z mobilnimi napravami že nekaj časa uporablja Microsoftov ActiveSync in se zato obnaša podobno kot Exchange. Zato tudi odjemalca na telefonu nastaviš, kot da bi dostopal do Exchangea.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Nova verzija MfE ima včasih težave. Meni je ven metalo isto napak in sem problem rešil s prejšnjo verzijo programa.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
danes konfiguriral E52 za mail for exchange, pa mi avtomatsko butne samodejno zaklepanje telefona po 5 minutah, in tega zaklepanja ne gre izklopit... niti ga ne morem podaljšati na naprimer 40 minut.... za uporabo telefona je to nepraktično... saj moram vedno vtipkavat varnostno kodo...

grrr....

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
saj... to mi je postalo jasno po brskanju po netu, pa vendar, iz telefona sem odstranil nabiralnik "exchange" pa vseeno nisem našel poti, da bi odklenil telefon, zato sem dal hard reset pa ob priliki ponovno naložil FW...