Probaj s šamponom za odstranjevanje leteče rje.Kako odstraniti madež od rje na ploščici? Poglej priponko 46017
Ker s strehe kaplja. Tam je pa rja. S Kurcherjem sem že sčistil. Kaj pa če z WD 40 pošpricam in pustim 2 uri delovati?kako ves, da je to rja?
Potem pa najprej na strehi odpravi vzrok rjavenja.Ker s strehe kaplja. Tam je pa rja. S Kurcherjem sem že sčistil. Kaj pa če z WD 40 pošpricam in pustim 2 uri delovati?
Z malo srece bo s kerherjem se pobral dol kamencke, potem pa ne bo problemov ne z rjo ne s kamencki.Visokotlačni čistilnik, kerher po domače.
Sigurno, 100%. Ti si edini clovek na svetu, ki ima izkusnje. Ce se tebi ni zgodilo, se ne more nikomur...To najbrž piše tak, kateri kerherja še v roki ni imel in tega še ni počel.
Tako je. S kerherjem sem zgolj normalno očistil celo teraso. Namenoma nisem poskušal ojačat in iz 5 mm narediti luknjo. Bom probal najprej s kako manj agresivno metodo. Na tem delu pa je rja, pomešana tudi z vodnim kamnom. Ker je kapljalo.Z malo srece bo s kerherjem se pobral dol kamencke, potem pa ne bo problemov ne z rjo ne s kamencki.
Bom najprej probal s citronsko kislino. V kakšni obliki pa se jo dobi?Solna kislina je pregroba, ker bo požrla tudi osnovni kamen oz. beton. Za to je najbolj učinkovita mravljična kislina, takoj za njo pa citronska. To sta organski kislini in ne bosta ranili osnovnega kamna. Mravljična kislina je malce nevarna, citronska je pa prosto dosegljiva, učinkuje pa prav tako.
Za odstranjevanje rje je daleč najučinkovitejša fosforna kislina. Kupiš lahko čisto ali pa v kakem sredstvu za odstranjevanje rje. Vsebuje jo tudi coca cola, tako da je tudi ta primerja za odstranjevanje manjših količin rje.Solna kislina je pregroba, ker bo požrla tudi osnovni kamen oz. beton. Za to je najbolj učinkovita mravljična kislina, takoj za njo pa citronska. To sta organski kislini in ne bosta ranili osnovnega kamna. Mravljična kislina je malce nevarna, citronska je pa prosto dosegljiva, učinkuje pa prav tako.
Vsako leto jih perem, pa še noben kamenček ne manjka.Sigurno, 100%. Ti si edini clovek na svetu, ki ima izkusnje. Ce se tebi ni zgodilo, se ne more nikomur...