Macbook

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Uf, bojim se, da bo to spet še ena neuporabna tema "Apple vs. vsi ostali". Glej, vsak ponavadi hvali svojega konja oz. tisto, kar mu najbolj ustreza. Najboljše bo, da greš v trgovino ali h kakemu prijatelju, ki ga macbooka ima, in stvar konkretno preizkusiš ter se pozanimaš, če vso programje, ki ga uporabljaš, deluje tudi na macu. Seveda pa ne pozabi, da lahko na macu virtualno brez težav pognjaš tudi Okna. Kasneje se odloči glede na osebne izkušnje. Mislim, da je to najbolj preprost recept.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Splača se. Jest sem leto nazaj kupil MacBookPro, mesec nazaj pa še MacBooka za mojo drago. Pred tem nisem nikoli uporabljal Maca, sem se pa naveličal problemov z windowsi in crap plastik fantastik notebooki, pa niso bili poceni.

Prehod ni neboleč, se moraš navadit na OS X, na drugačno logiko, tudi OS X kdaj zmrzne, Safari se vrti v prazno, ni Winampa
grin1.gif
... Ampak pod črto precej manj problemov kot windows svet in predvsem je vse skupaj hitrejše. Pa Mac je paket, celota, odličen hardver, še posebej trackpad, dovolj dober OS, takojšnje delovanje z applovo opremo, ...

Pa še mnenje moje drage, se je hitr navadla na novost, ne zamenja Maca za nič drugega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko povem izkušnje sodelavke, ki ga je kupila izključno zato, ker je lep.

Prvi mesec ga je nameravala prodat (mi je že rekla naj dam oglas na bolho), ker se nikakor ni navadla na drugačno tipkovnico. Potem pa je vseeno vztrajala in sedaj po pol leta pravi, da ga ne zamenja za nič, čeprav priznava, da ni popoln in da ji je tudi že zmrznil.

Probleme pa imamo predvsem ostali, ker recimo ko kak mail pošlje v službo, so potem v Outlooku čudni prelomi besedil. Pa zgodi se, da so v kakem mailu samo čudni znaki. Zdaj ali je problem v Macu ali Winsih pa ne vem. Potem problemi če ni kakega programa v verziji za Mac (recimo Adobe Audition).

Sem ji predlagal, da ji gor vržem Winse, pa vseeno hoče vztrajat na Mac OS, ker je ''lepo pisan in ima fine efekte'' (dobeseden navedek).

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
grin1.gif

Nezahtevnim uporabnikom je Mac po pravilu boljši kot windows mašine. Sem ravno včeraj videl, da ma ena frendica Macbooka, prej pa je mela en PC notebook. Ga tut ona za nič ne zamenja
grin1.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Sej maš bootcamp ... lahk furaš oboje na macu .. čist lepo dela win 7 gor .. tud drajverji so že poštimani
wink-1.gif

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Kaj pa se pri macu uporablja namesto winampa, oziroma ali lahko zraven macovega OS, vzporedno uporabljaš še windovse, za winamp na primer?

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Okna lahko poganjaš virtualno z Parallels Desktop (plačljiv), VMware Fusion (plačjiv) in VirtualBox (zastonj). Sicer pa imaš na macu že iTunes za predvajanje audio datotek.

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Hvala za odgovor FRooT in Anubis. Ko bom kupoval naslednji računalnik bo to zagotovo eden od macov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jst sem se po treh mesecih že kar navajen Maca.
Edino par stvari je:
- MS Office for mac obstaja. Obnaša se zelo podobno kot Office 2007 v windowsih, lepo dela, ampak... ko se lotiš kakih težjih tabel (imam en graf, 100.000 podatkov) se pa zadeva obesi. Za normalno uporabo pa je kul.

- nekatere spletne banke delajo samo v IE.

Imam vzporedno inštalirane XPje v parallelsih (ki so btw najboljša varjanta virtualne mašine, ker ti poganja win programe (ko enkrat poženeš windowse) isto ko native programe). Ampak spet, poženem jih samo ko res ne gre drugače.

Lp