Seveda se navadiš na kombiniranje s tipkovnico. Ampak po drugi strani si prej lahko iste stvari počel samo z miško. Kaj pa vem, meni se to zdi korak nazaj.
Govoriš o "svobodi izbire" v operacijskem sistemu. Lahko razložiš, kaj si mislil s tem? In zakaj je PC svet nima? Kot kontraprimer sem že dal datotečni sistem HSF+ na Mac-u, ki po mojem NTFS-ju ne seže do kolen. In na Mac-u, razen s precej komplikacijami, nimaš neke pametne alternative.
S tem BSOD ste pa že res hecni. Sam ga na XP-jih (after SP2) nisem doživel že par let. Leoparda pa tudi kak Fusion hitro obesi....
OS je itak stvar preferenc in work flowa na računalniku. Za Leopard kapo dol glede prijaznosti, estetike in enostavnosti za noobe.
Po mojem je dobra primerjava Windows - Yugo, Leopard - Mercedes.
Res, Yugo je neudoben, počasen, pogosteje se kvari in pije bencin (system resource). Po drugi strani pa ko nekaj crkne, boš, če si vsaj malo mehanika, stvar lahko sam popravil. Ne rabiš servisa za vsako prčkarijo. Pa tudi če, so rezervni deli za vsakim vogalom in vsak mehanik zna delat z njim.
Za moje potrebe pač prevaga Windows. Apple je prav zoprn, ker trmasto noče od MS skopirat najboljših funkcionalnosti njegovega software-a. Pa ko ne bi bilo prav nič narobe... Microsoft does it all the time
. Ampak v obratni smeri pa ne. Kar se mene tiče, je to zelo samovšečno in trpijo uporabniki, ki se morajo zadovoljiti z nekimi "kvazi drugačnimi", ampak funkcionalno inferiornimi rešitvami.
Forsiranje nestandardnih input naprav je samo en primer (miške in tipkovnice). Trmasto vztrajanje pri HSF še en.
Kar pa se plug & playa tiče. Poizkusi v novo ALU Mac tipkovnico za 40 evrov priklopiti iPod-a.
Jaz sem se rolal od smeha... takega idiotizma človek ne pričakuje od kake Top Shop USB naprave, ne pa od tipkovnice priznanega proizvajalca. Nadalje tega sploh nočejo popravit in še vedno dobavljajo tako defektne izdelke, kar je še dodaten nož v hrbet uporabnikom.