Lyoness - mala podjetja

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mi že ne vem koliko časa utrujajo z nekim predavanjem o tem, kako ih in sploh je ta Lyoness. Da potem nekaj nazaj dobiš v nekih popustih drugje ipd, da sem v njihovih krogih dobro oglaševan...
Za fizične osebe je itak vse brezplačno in potem nekaj tisto kartico okoli kažeš in nek popust dobiš...
Za podjetja so kao enkratni stroški okoli 1kEUR, potem pa nič več.

Ma kaj za boga je sploh to? Legitimno? Se splača? Ali spet en izmed malo bolj organiziranih in sofisticiranih nategov?

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
+ neki megleni popusti, ki jih dobiš ob pogoju da zapravljaš
- da dobiš popust je treba kazat kartico, kar pomeni da vsakemu daš vedet da si padel na finto
- 1k EUR

Težka dilema.
sprasujem se.gif

Organizirano in sofisticirano pa ravno toliko da se ve kdo pije (oni) in kdo plača (ti). Sofisticirano pa še manj.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ne vem ce je res tko. Jst sicer nimam kartice, sem si jo pa sposodil takrat ko sem v zabnici v dom tade kupoval ploscice. Bil je dodaten popust,ki brez kartice ni bil mozen,

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
@pediater: Hvala za linke, sem si malo prebral.
Sicer nateg nategov ravno ni, ampak a je smiselno to uporabljat in plačevat kot podjetje za to je pa drugo vprašanje. Plus to, da ti turijo na vsakem koraku nekaj. Komu se pa da to prenašat za par eur. Tako kot je en rekel v eni temi - na letni ravni 10EUR, pa mu raje kar skešira na roke, kot pa da mu teži, da naj se prek njega včlani v to
grin1.gif

Skratka, bom spustil "predavanje"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ne vem ce je res tko. Jst sicer nimam kartice, sem si jo pa sposodil takrat ko sem v zabnici v dom tade kupoval ploscice. Bil je dodaten popust,ki brez kartice ni bil mozen,
Za kupca itak ni nateg, če nima nobenega stroška in lahko le koristi ugodnosti. Je pa nateg za podjetje, ker ne vem kdaj bodo 1000eur notri spravili ... in kaj imajo sploh od tega, popust ti lahko dajo tudi na lepe oči, pa zato ni potrebno nikomur 1000eur plačat ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Efekt je v glavi, ker dobiš neko kartico in misliš, da si bolj pomemben kupec, da te kao drugače obravnavajo...

Sicer pa že ima vsaka trgovina svoje kartice in popuste, tako da ne vidim razloga, da bi podpirali še ene pijavke.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti zgleda ne razumes.

Se enkrat, jst sem s to kartico dubu popust v dom trade zabnica, katerega brez te kartice nebi dubu.

Dej razum prosm

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Saj je dejstvo, da dobiš popuste itd.
Ampak tako kot je Pbutec rekel - kdaj se bo pa meni 1k povrnil od tega?
Za običajne ljudi je po moje čisto OK. Pač dobiš uno kartico, greš v štacuno(al pa čisto slučajno nekam, kjer je lyoness) in dobiš popust. Kartico dobiš brezplačno.
Je pa tako, da recimo moja ima tudi to kartico, pa gre po papriko in se ji za tist 1% pri par EUR sploh kartice ne da ven vlečt
grin1.gif

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Po novem za podjetja ni več potrebno biti "premium" član, torej tista pristojbina ni potrebna!

Podjetje od članstva nima nič!, seveda z izjemo, da si poveča prepoznavnost in nudi ugodnost članom Lyoness. Odvisno je od dejavnosti, koliko teh članov lahko zanimirate, da bodo kupovali pri vas. Služi v bistvu tisti, ki je vpisal podjetje v svoj portfelij. Spet pa je piramidno odvisno od tega, če se ta piramida širi naprej.

Sicer sem pa mnenja, da je vse v p***** zaradi številnih akcij in popustov. Včasih si bil vesel, če ti je kdo dal 5% popusta, danes pa komaj trznemo na 50%. Če ti nekdo lahko da 50% popusta pomeni le to, da je vse v p*****.

Nazadnje urejeno:

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
So me kontaktirali ta teden, kljub temu da nerabiš biti premium član je še vedno začetna pristobnina 855€ +DDV.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mah za ta 1% al koliko bi dobili popusta, ni variante, da bi jih zaradi tega noter potegnilo.
Itak majhne in specifične trgovinice morajo biti fleksibilne in se kakšnim rednim strankam da popust, ali pa kakšno stvar džabe.
Da ti nabavi za 200EUR in plača 198? Ja, mogoče v kakšnem lidlu, kjer itak nimaš šans, da boš na blagajni rekel - a je na gotovino kaj popusta
grin1.gif

Pri malih ribicah se pa hitro kaj zmenit da
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
IMO je brez veze, slučajno bil na predstavitvi že kako leto nazaj. Kartico sicer imam, uporabil sem jo enkrat za foro za kavo v Trust-u in prihranil 1 cent.
hysterical-1.gif

Zelo mali popust dobiš, 2% cashbacka. Tako, da vprašanje, če se bo kdo na podlagi tega odločil za konkurenco in ne za tebe. Pač rešeš, da imaš dodatni procent popusta za vse uporabnike lyoness kartice.
grin1.gif

Sicer pa to ni vse, v ozadju poteka še piramidni sistem, ki je tu prikladno zakamufliran.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Moja informacija je ta, da so "popusti" v bistvu vrnjen denar nazaj na tvoj račun. Več kot kupuješ, več zaslužiš. In če uspeš "nategnit" pol žlahte in kolegov, dobiš procent njihovega nakupa nakazan na tvoj račun. Torej, bolj kot folk (pod tabo) kupuje, več "zaslužiš". Če dobiš ta prave zapravljivce pod sabo, se lahko uležeš na ležalnik in gledaš kako ti ojroti letijo na tvoj račun.

Aja... Seveda pa od tega "zaslužka" plačaš dohodnino...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
. poznam že dobro leto in lahko samo rečem: spet ena kartica za ovce. sicer se bo sopet najdu nekdo, ki bo rekel, da njemu je pa ta procent,dva velik... blabla... jst pa samo pravim: kupuj z glavo, pa boš prihranil destkrat,dvasetkrat več kot tist procent.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Pa lahko že kupiš direktno? Včasih vem da so hodli najprej po bone, potem pa komaj v trgovino...