Luxuris - novi forex nateg?

combe

Zelenc'
10. jul 2013
9
0
1
@ marjan

Moje mnenje je, da če tvegaš enako ali več kot je mogoče dobiti, potem to ni pravi posel. Stvar je zanimiva, če tvegaš 3x manj, kot lahko dobiš. Kmečka logika pač. Tako nekako je tudi v drugih poslih......

Ja, lahko si pozitiven z RR 1:1, seveda, o tem ni dvoma. Lahko si pozitiven tudi, če tvegaš 100 pipov, da jih boš dobil 10.......

Ker pa vemo, da je uspešnost dobrega trejderja med 60 in 70% (da se trejd odpelje po pričakovanjih) pa ni smiselno tvegati več ali enako kot je mogoče dobiti.

primer: vzameva, da je najina uspešnost 60%
odpeljeva 10 trejdov, od tega se jih 6 odpelje po pričakovanjih, 4-je pa zadanejo sl
recimo, da sva povprečno tvegala 20 pipov
RR 1:1
- zasluživa 40 pipov

RR 1:3
- zasluživa 280 pipov

MM tukaj ne omenjam, ker načeloma nima povezave z RR. MM pač samo govori o tem, da ne tvegamo prevelik del celotnega računa, seveda ga je potrebno upoštevati, v vsakem primeru. Recimo da tvegamo 1% sredstev - v najinem primeru je to 20 pipov - na podlagi tega izračunamo kolikšno lotažo bomo odprli.....

Tako je moje videnje, odpišem pač, ker si vprašal. Drugače pa vsak po svoje.

Tale RR 1:3 sem v postu omel samo zato, ker Luxuris upravlja sredstva od drugih ljudi in tako bi človek od njih pričakoval, da so res profesionaci. Whales-ov ne zanimajo posli z manj kot 1:3, (ne skačejo kar tako v trejde), ker so SL preveč dragi.

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zamisli si trading log dobrega traderja, v pipih bi bilo nekako tako:

-20
-10
-15
-20
+140
-10
+80
...

Zdaj pa poglej trading log, ki bi ga Luxuris želel imeti (pa jim niti to ne uspeva):

+10
+10
+15
+10
+20
...

Neukemu bo gotovo bolj všeč druga varianta, saj kao nikoli niso v minusu. Koliko so rizkirali za ta mali plus, pa tega že več ne zanima, ker je pač popolni laik. Zdi se mu, da je druga opcija bolj stabilna glede donosov, čeprav je ravno obratno.
In take iščejo pri raznih forex in "forex" družbah.

combe

Zelenc'
10. jul 2013
9
0
1
Res je,

fantje nimajo pojma (se opravičujem za tak izraz, vendar ne najdem drugega).

Če pogledaš odprte pozicije, kjer je največ pozicij na zlatu, ugotoviš, da jih imajo odprte že pol leta. To je zelo neresno, da pozicije puščajo v tak minus, vidi se da nimajo nikakršnega plana, vstopajo po občutku izstopajo pa takoj ko pozicija pride v plus. To je eno veliko neznanje.

Mislim, da je bolje, da fantje končajo s trejdanjem, priznajo svoj poraz in vrnejo sredstva strankam, kolikor jih je še ostalo.

V bodoče pa naj se igrajo s svojim denarjem, investitorji pa naj se prej pozanimajo o čem se sploh pogovarjajo, ko sklepajo take posle.

Ne vem zakaj investitorji ne pobrskajo malo po internetu preden vložijo svoj denar v take zadeve. Lahko bi prebrali forume, recimo tukaj na tem portalu ali pa na drugih in bi se jim posvetilo, da je treba biti zelo previden pri teh stvareh. Našli bi koga, ki nekaj ve o tem in ga prosili za mnenje itd.... Včasih se mi zdi, da je čisto brez veze, da pišem poste, da jih ljudje ne berejo oz. ne upoštevajo...... Zanimivo pa je potem, ko se nekaj zalomi, potem pa zelo radi sprašujejo in iščejo ljudi, ki jim lahko kako pomagajo........

Jah, tako je to z ljudmi, bi napisal nekaj kar je izjavil Einstein, pa ne bom........

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik combe pravi:
V bodoče pa naj se igrajo s svojim denarjem, investitorji pa naj se prej pozanimajo o čem se sploh pogovarjajo, ko sklepajo take posle.

To ni cilj ne enih ne drugih. Prvi zavestno nategujejo, drugi so slepi zaradi pohlepa... Idealen par.

bbb

Zelenc'
22. jul 2013
1
0
1
Pozdravljeni,

sem se odločil, da tudi sam dodam svoje razmišljanje, morda bo komu pomagalo.

Prvi članek (februar 2013) prikazuje Luxuris v pozitivni luč:.

http://www.individa.si/images/clanki/2013_Forex_prispevek_Urek.pdf

In pa še druga plat zgodbe. Tukaj je shranjen en članek iz revije Moje finance, junij 2013 (avtorica članka: M. Milič)

http://speedy.sh/vwSey/Luxuris.doc

Če na kratko povzamem (če se komu ne da brati, ker pa morda ne bom najbolj spretno opisal, si morda le splača tudi prebrati): nek vlagatelj v Luxurisov produkt se je želel pozanimati, koliko je sploh (še) vredna njegova naložba. Vložil je 30.000 EUR, sedaj pa bi naj bila naložba vredna skoraj 36.000 EUR, kar pomeni +20%. Vendar pa so se na reviji Moje finance obrnili na (verjetno nepristranskega) finančnega analitika. Ugotovljeno je bilo, da je bilo v tem času zaprtih veliko pozicij, ki so ustvarjale plus, kar je ustvarilo skoraj 6.000 EUR plusa. Po drugi strani pa je še vedno odprtih mnogo pozicij, ki so trenutno v minusu ali pa kar globokem minusu (če bi jih v tem trenutku zaprli, bi bila celotne naložba vredna le še okrog 9.200 EUR!!!, vlagatelj pa je vložil kar 30.000 EUR). Res da bodo te pozicije morda ob zaprtju v boljšem položaju kot sedaj, ni pa nujno. Ob koncu članka je še navedena primerjava (citiram): To je tako, kot bi delničarji, ki so kupili delnice NKMB po 27 EUR, s katerimi pa se danes trguje okrog 0,6 EUR, menili, da še niso utrpeli nobene izgube, ker jih še niso prodali.

Iz navedenega se sklepa, da ne ustvarjajo cca 25% plusa letno, kakor so 'obljubljali'. Sicer tudi obljubljajo, da več kot 30% minusa ne morejo narediti, in sicer da garantirajo vračilo vsaj 70% vložka. Vendar tega v pogodbi menda ni mogoče najti. Pušnik iz Luxurisa odgovarja, da bi to jamstvo zagotovili z lastnimi sredstvi, v kolikor bi se res zgodil večji minus od 30%. Ampak: Osnovni kapital Luxorisa po zadnji dokapitalizaciji je 292.000 EUR, kar je po mnenju (nepristranskega?) finančnega analitika seveda premalo in si je težko predstavljati, kako bi pokril milijonsko škodo.

Moje osebno mnenje: jaz v ta produkt ne verjamem že od vsega začetka. Sem bil na sestanku, kjer so mi med drugim predstavili tudi ta produkt, vendar se po tehtnem premisleku za predvidenih 25% letno ob tveganju, ki ga prinaša forex, nisem bil pripravljen odreči zajetnemu znesku (min. okrog 15.000), čeprav so zatrjevali, da so v prvih mesecih (okrog pol leta) delali konstanten plus in da je bila večina pozicij zaključenih v plusu. Slednje očitno drži, vendar so kot kaže odprte pozicije 'v zelo slabem stanju'. Vlagatelj, ki se je obrnil na Moje finance, bi lahko v tem trenutku predčasno prekinil pogodbo in bi zato plačal nekaj provizije (okrog 5.000 EUR), a še vedno bi menda prejel 31.000 EUR. Jaz bi na njegovem mestu storil točno to, saj je možno, da bodo prvi poplačani (da ne bi bilo panike), kasnejši odstopniki pa seveda ne.

Seveda je možno, da bo ta produkt zares ustvarjal dobiček, vendar po mnenju finančnih analitikov trenutno ne kaže na to.

Kot sem že omenil, so mi pri Luxurisu (thorex) predstavili 2 njihova produkta. Ta, ki je v članku omenjen, obstaja od leta 2012 in očitno zares deluje tako, da ni dvoma, da se trguje na forexu, edini problem je, da kot kaže prikazujejo dobiček, v resnici ga pa ni oz. je celo znatna izguba. To sem ugotovil šele sedaj, ko sem prebral članek v Mojih financah. Če je temu res tako, sem očitno ravnal prav, da nisem pristopil. Menim, da bodo kmalu začeli zapirati pozicije z minusom, saj sicer ne bodo mogli več trgovati. In potem ne bo več tako rožnato. Pa tudi če čakajo s temi odprtimi pozicijami, obeti očitno niso dobri oz. se bo morala nasmehniti sreča.

Njihov drugi produkt (s sedežem v Novi Zelandiji), ki so mi ga predstavili, pa obstaja že cca. 7 let (mislim da od 2006). Pišem po spominu: ne gre za individualne račune in vlagatelj ne vidi, katere pozicije so odpirali in zapirali. Zagotavljajo, da je zadeva čista (donosi pa so okrog 50% letno!), ter da vlagatelji že od samega začetka dobivajo redno izplačila. Omenil sem, da je bilo podobno tudi pri nekaterih ponzi shemah, ki so redno izplačevale, dokler je bilo dovolj novih ovc (beri: dovolj novih vplačil), ko pa je bilo izplačil enkrat več kot vplačil, pa so zaključili. Omenili so, da so oni za razliko od teh preživeli leto 2008 in da to za njih ne velja. Vprašal sem jih, s čim mi lahko dokažejo, da to ne velja. Odgovor: ne moremo. Dali so mi vedeti, da poslujejo že dolga leta in da za razliko od drugih niso propadli in še vedno izplačujejo. Seveda se sliši prepričljivo, vendar sem zasledil tudi članek J. Ugovška v financah, kjer med drugim piše, citiram: "Sodeč po pisanju na forumu spletne strani www.skladi.com, so pri nas še aktivne sheme, ki po lastnostih ustrezajo definiciji Ponzijeve sheme. Takšni sta Thorex in NFinvest (obe z uradnim sedežem na Novi Zelandiji, brez dovoljenja ATVP, ta je celo opozoril na sodelovanje z NFinvest), ki v nasprotju s prej omenjenimi ne obljubljajo tako velikih donosov. Kot kaže, so se odločili posnemati lani na 150 let zapora obsojenega ameriškega prevaranta Bernarda Madoffa, ki je v nasprotju s Ponzijem obljubljal manjše donose (od odstotka do dveh na mesec) in si tako zagotovil daljše delovanje sheme in tudi precej razkošno življenje."

Če so tiste sheme delovale 4 in več let, donosi (seveda izmišljeni) pa so bili 150% in več letno, potem je razumljivo, da je ta njihov novozelandski produkt (thorex) s približno 50% donosnostjo bolj vzdržljiv, saj je izplačil znatno manj. A kako dolgo še?

Tudi jaz sem enkrat nasedel (MAT projekt) in izgubil cca. 5.000 EUR. Ti ljudje iz Šenčurja (upravljajo thorex in Luxuris) bi me 4-5 let zatem skoraj prepričali, saj imajo za razliko od MAT-a vse nekoliko bolj transparentno, sploh ta njihov individualni račun (s čimer so začeli lani), vseeno sem tokrat ostal zvest svojemu načelu, da v kalnem ne bom več ribaril. In zato nisem pristopil. Kljub temu upam, da bo zadeva funkcionirala, ker v nasprotnem primeru bo spet na tisoče Slovencev ostalo brez... uf, raje ne pomislim. Res upam, da se motim. Ampak potem, ko sem prebral članek, ki sem ga prilimal povsem zgoraj, je bolj ali manj jasno, da je to bullshit.

GL!

Peter34

Pripravnik
1. jul 2013
67
0
6
neverjetno kaj so Slovenci možni pisat, pa to je neverjetno, pol slovenskih športnikov ima denar v Luxurisu, 24 ur dnevno spremljaš kaj se s tvojim denarjem dogaja, omejeno pooblastilo daš tej družbi, da njihov trader upravlja tvoja sredstva, do denarja imaš dostop izključno samo ti, dosežen je res donos 35% v 15 mesecih. Preden so pripeljali produkt, so se vodilni normalno želeli prepričati, če res deluje in prva 4 leta zgolj opazovali vse skupaj. Tu pa vsi vse veste spet, eden bolj pameten kot drug, ja neverjetno, kaj naj človek drugegea reče.

Peter34

Pripravnik
1. jul 2013
67
0
6
bbb sem šele kasneje prebral vaš prispevek, se opravičujem, mislil sem da je to letelo na podjetja v&d, pri nas delamo z Luxurisom s sedežem v Dubaju, pri nas so zadevo 4 leta opazovali, preden so jo vzeli kot exkluzivo tudi za slovenske vlagatelje, pri nas je zaenkrat vse vredu, tudi sam bom začel vlagati, takoj ko skupaj privarčujem še par 100€. Smešno je ko takole vidiš ljudi, ko pišejo vsemogoče, pa nimajo niti najmanjšega pojma, kako stvari v resnici stojijo. Pa prosim vas lepo ljudje, če bi delali slabo, bi res bila lahko naša prva reklama priporočilo od zadovoljnih strank? No, ker pa varčevalci v vse večjem številu zapuščajo slovenske dragulje kot so Triglav, KD, NLB, ki imajo mizerno donosnost, primerljivo inflaciji valute evro na letni ravni. Se pravi ljudje dejansko za svoj denar naredijo oz dobijo NIČ, zaposleni pri teh podjetij verjetno v prostem času z največjim veseljem pišejo vsemogoče o našem podjetju, sodelovanju z družbo Luxuris in podobno. V tujini je to stalnica že več desetletij, vsaka družina ima svojega neodvisnega finančnega svetovalca, zgradijo si močno glavnico, katero dedujejo potomci, pri 18. lažje odidejo od doma itd..pri nas pa je 35% donos v obdobju 15 mesecev nateg, potegavščina, piramidni sistem....prav smešni ste.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Peter34 pravi:
bbb sem šele kasneje prebral vaš prispevek, se opravičujem, mislil sem da je to letelo na podjetja v&d, pri nas delamo z Luxurisom s sedežem v Dubaju, pri nas so zadevo 4 leta opazovali, preden so jo vzeli kot exkluzivo tudi za slovenske vlagatelje, pri nas je zaenkrat vse vredu, tudi sam bom začel vlagati, takoj ko skupaj privarčujem še par 100€. Smešno je ko takole vidiš ljudi, ko pišejo vsemogoče, pa nimajo niti najmanjšega pojma, kako stvari v resnici stojijo. Pa prosim vas lepo ljudje, če bi delali slabo, bi res bila lahko naša prva reklama priporočilo od zadovoljnih strank? No, ker pa varčevalci v vse večjem številu zapuščajo slovenske dragulje kot so Triglav, KD, NLB, ki imajo mizerno donosnost, primerljivo inflaciji valute evro na letni ravni. Se pravi ljudje dejansko za svoj denar naredijo oz dobijo NIČ, zaposleni pri teh podjetij verjetno v prostem času z največjim veseljem pišejo vsemogoče o našem podjetju, sodelovanju z družbo Luxuris in podobno. V tujini je to stalnica že več desetletij, vsaka družina ima svojega neodvisnega finančnega svetovalca, zgradijo si močno glavnico, katero dedujejo potomci, pri 18. lažje odidejo od doma itd..pri nas pa je 35% donos v obdobju 15 mesecev nateg, potegavščina, piramidni sistem....prav smešni ste.

Preden grem spat: Da mi ne bo potrebno delat do 2 zjutraj sem pripravljen v ta sistem vložiti 50.000 €. Ker Ti veš, da je sistem tako dober bom sam zadovoljen z 20 % letno. Preostalo prostovoljno prepustim Tebi. Seveda pod pogojem da ti lahko na Tvojo hišo vpišem hipoteko, če bi bil donos nižji od 20 %. Imaš hišo? Si za deal?

Peter34

Pripravnik
1. jul 2013
67
0
6
prijateljček, ne bom padal na provokacije nevoščljivih ljudi preko foruma. Hišo imam, zakaj pa ne v končni fazi, vendar se mi ne zdi to profesionalen način. Pomisli raje ali preveri kdo so največji udeleženci valutnega trgovanja. Bravo, banke, tako kot za banko delajo to izredno izkušeni traderji, nič manj izkušeni traderji delajo oziroma čarajo takšne donose tudi našim vlagateljem. Od vsakega posla se vzame res minimalno, operira se z zadnjima dvema decimalkama, če damo primer 1,2033 : 12034 torej v tem primeru 33 in 34. Trader v pozicijo vstopi ko vidi da ena valuta raste proti drugi, dobičke pa dela tudi takrat ko vidi da ena valuta pada, ker seveda druga raste. Skratka fantički moji, kako zadevo resneje vzet, kot iz naslonjača pljuvat, zgolj zato ker v večini vaša podjetja ne dosegajo niti približno podobnih rezultatov kot mi. Pa ne potrebujemo reklame na televiziji, vlagatelji nas najdejo preko priporočil njihovih znancev, prijateljev in to zelo boli, da nekdo pa za spremembo dela pošteno. Veselo nakladanje naprej.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Kakšna provokacija
confused-1.gif
Uporabnik "krentip" ti je dal dobro ponudbo za biznis. Če si tako prepričan v vašo superiornost, ga boš zagrabil z obema rokama, saj se nimaš česa bati

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Peter34 pravi:
prijateljček, ne bom padal na provokacije nevoščljivih ljudi preko foruma. Hišo imam, zakaj pa ne v končni fazi, vendar se mi ne zdi to profesionalen način. Pomisli raje ali preveri kdo so največji udeleženci valutnega trgovanja. Bravo, banke, tako kot za banko delajo to izredno izkušeni traderji, nič manj izkušeni traderji delajo oziroma čarajo takšne donose tudi našim vlagateljem. Od vsakega posla se vzame res minimalno, operira se z zadnjima dvema decimalkama, če damo primer 1,2033 : 12034 torej v tem primeru 33 in 34. Trader v pozicijo vstopi ko vidi da ena valuta raste proti drugi, dobičke pa dela tudi takrat ko vidi da ena valuta pada, ker seveda druga raste. Skratka fantički moji, kako zadevo resneje vzet, kot iz naslonjača pljuvat, zgolj zato ker v večini vaša podjetja ne dosegajo niti približno podobnih rezultatov kot mi. Pa ne potrebujemo reklame na televiziji, vlagatelji nas najdejo preko priporočil njihovih znancev, prijateljev in to zelo boli, da nekdo pa za spremembo dela pošteno. Veselo nakladanje naprej.

No, sem si kar mislil, da ne boš za posel...poglej,človek ti je ponudil odličen zaslužek in to točno na tak način, kot ga hvališ sam, ampak hej, poln si izgovorov...

če bi res tako zaupal produktu, ki nam ga skušaš prodati, ja hej, potem bi bila vidva sedaj že pri notarju...za 20% garantiran donos dam tudi jaz večjo vsoto denarja, s tem, da vpišemo hipoteko na tvojo hišo in sem na vrsti takoj za sofurmovcem. In ja, razliko do 35% lahko obdržiš...lej kakšne voste bi lahko zaslužil...ČE BI VERJEL V TO; KAR GOVORIŠ...je hiša sploh tvoja last?
evil.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ma ne, a tako deluje fx? Zdaj pa je vse jasno, veš kaj je pip sploh, short/long, bid/ask, spread?... Kje si pa bil leta 2004, ko smo nekateri že trgovali na forexu? Verjetno delal popravnega iz matematike v OŠ, tu pa zdaj pišeš popolne osnove kot da si že nek strokovnjak, v resnici pa se le smešiš. Finanzas Forex je imel "najboljše traderje na svetu", kje pa so zdaj? Remius tudi, super slovenski produkt. Lastnik v zaporu.

V luxurisu že pošteno poka, odprte pozicije so globoko v minusu, oni pa še vedno kot noj, glava v pesku in gledajo le na balance. Equity jim je španska vas. Ampak te besede so že mogoče prevelik zalogaj zate.

Dobro vemo kaj je tvoja vloga tu. Z množico čustvenih postov razvodeneti sporočilo ostalih. Ta tema je v guglu že precej visoko in marsikdo bo prišel sem, preden bo vložil.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Burleska. Oziroma napihovanje žabe (en bivši smučar, ki je tam zaradi reklame, oziroma ker ste ga dobili na levi nogi je zdaj že kar polovica slovenskih športnikov....). Če številka v tvojem nicku pomeni leta potem.....
bonk.gif

V tvojem poslu velja eno in edino pravilo "fake it till you make it". Ampak tebi gre zaenkrat obupno slabo (kot tistim ES meneđerjem s kmetov, v sposojenih oblekah in s kovčki od jedilnega pribora).
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Burleska. Oziroma napihovanje žabe (en bivši smučar, ki je tam zaradi reklame, oziroma ker ste ga dobili na levi nogi je zdaj že kar polovica slovenskih športnikov....). Če številka v tvojem nicku pomeni leta potem.....
bonk.gif

V tvojem poslu velja eno in edino pravilo "fake it till you make it". Ampak tebi gre zaenkrat obupno slabo (kot tistim ES meneđerjem s kmetov, v sposojenih oblekah in s kovčki od jedilnega pribora).
hysterical-1.gif

No, saj verjetno ni skrivnost, kateri slovenski športniki ali pač je to poslovna tajnost?
hysterical-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.426
113
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Preden grem spat: Da mi ne bo potrebno delat do 2 zjutraj sem pripravljen v ta sistem vložiti 50.000 €. Ker Ti veš, da je sistem tako dober bom sam zadovoljen z 20 % letno. Preostalo prostovoljno prepustim Tebi. Seveda pod pogojem da ti lahko na Tvojo hišo vpišem hipoteko, če bi bil donos nižji od 20 %. Imaš hišo? Si za deal?
aplauz.gif

Peter34

Pripravnik
1. jul 2013
67
0
6
zakaj se sploh vračam v to temo nevem, zdaj sem v vaših očeh nek naivnež, nepoznavalec itd itd toliko moškosti pa nimate, da pokličete na sedež podjetja in se en dan oglasite na infu, preverite zadeve, pogledate in se prepričate, da tudi vsi v našem podjetju, tisti ki seveda imajo 10.000 na strani, tudi vlagajo v vse oz večino naših produktov. Moji posit niso imeli nobenega smisla razvrednotiti druge, nihče mi ni rekel, da naj sploh grem pisat na forum, ker točno vedo, da Slovenci popljuvajo vse že v samem štartu in da se nima smisla boriti z ljudmi, ki po večini niso ničesar dosegli v življenju in svoje frustracije spuščajo tule. Tudi lastnik nepremičnine sem. če vas zanima in res sem star 34. Pri nas pa vlagajo od bivših smučarjev, ministrov, državne tožilke, nogometašev cel kup, atletov, plavalcev, no ampak vi seveda že vse veste, ljudje samo izgubljajo, vse to je lari fari. Odličen signal dajete za ljudi, da nas sploh ne obiščejo, oziroma da jih vse mine, ko pridejo od našega sestanka domov in na internetu berejo po večini same laži.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Generalni direktor in ustanovitelj družbe Luxuris Marko Gorjanc odgovarja, da je – poenostavljeno povedano – pričakovana donosnost tega produkta res nič odstotkov, ampak ker so upravljalci Luxurisa tako dobri, ustvarijo dobičke na račun ljudi, ki sami trgujejo in v veliki meri izgubljajo denar. Zakaj ostali ponudniki forexa ne oglašujejo 30-odstotne pričakovane donosnosti? »Verjetno si ne upajo, ker ne dosegajo takih rezultatov. Mi se upamo hvaliti s tistim, v čemer smo res dobri. Obstajajo kvazi ponudniki, ki ponujajo 30-odstotne mesečne donose in takih se je treba izogibati. Donosi, ki jih ponujamo mi, so realni in so rezultat naše analize, kaj lahko naredimo.«
http://www.delo.si/gospodarstv...-tveganjih.html

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
"Odličen signal dajete za ljudi, da nas sploh ne obiščejo, oziroma da jih vse mine, ko pridejo od našega sestanka domov in na internetu berejo po večini same laži. "
Je tudi tvoja laž vmes?

1. V mojih očeh nisi naivnež. Si prevarant. Bistvena razlika.
2. Imam nepremičnino, imam n0.000 na strani, želel sem informacije - pazi INFORMACIJE - od vas, pa sem dobil bullshit.
3. Upam, da je res, da je pri vas vložila tudi državna tožillka, potem morda obstaja upanje, da vas bo gonila do konca.

Pri vas vlagajo slabo poučeni vlagatelji. Vaši prospekti k njihovi informiranosti niso pripomogli. Zato vas bodo tožili zaradi zavajanja, v kolikor se slučajno res ukvarjate s FXom, če pa se greste ponzija, boste dobili tožbo za prevaro.

BI pa predlagal vašemu podjetju, da za pisanje po forumih vzame kakšnega, ki je bolj vešč pisanja, zna uporabljati velike začetnice, odstavke in podobno, ker so potem teksti veliko bolj berljivi.