Luščenje kože na prstkih rokah in nogah

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Zanima me, kako pomagat malčku, staremu 2 leti, kateremu se lušči koža na prstkih na rokah in nogah. To se dogaja sedaj že kak teden in če ne bo boljše, grem k zdravnici, katera me bo itak napotila k dermatologu, na katerega pa bom sigurno čakal mesec, dva. Nekako sumim na kake bakterije, morda pa je kaj drugega. Lahko, da se je okužil na kakem bazenu, kjer je bil predkratkim.

Pozna kdo kako kremo, katera bi bila neškodljiva, ker mu bom namazal roke in seveda bo on to veselo dajal v usta, kot vsi mulčki.

Hvala za bilo kak nasvet

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
bolezen rok, stopal in žrela

Zoprna bolezen, za katero ni zdravila. Mine v cca 14-20 dneh.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Za bakterije je načeloma dovolj že kako razkužilo rok (s tem da jaz na razdraženo kožo tega ravno ne bi dajal), za glivice pa nekaj proti glivicam (ti bodo sigurno v lekarni kaj našli).
Jaz bi najprej probal par dni mazati s kakšnih Bepanthenom, če pa je izvor drugje kot bakterije/glivice pa boš žal moral k zdravniku.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej se ga bo peljalo k osebnemu zdravniku, tukaj ni dvoma, pa bo on povedal, zakaj se gre...upam. Drugače pa hvala za odgovore.

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Je mela kolegica isti problem s hčerkico, pa sem ji dala domače ognjičevo mazilo in je blo v parih dneh bolš ... Ker je bla na splošno mala OK, se ni odločla takoj okrog dohtarjev lazit, pa se je izkazalo, da tut ni blo potrebe
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Verjetno bi bilo bolje tudi z urinom krastače.
smile-1.gif
Skratka, še enkrat: za vse takšne in podobne primere smo izumili pediatre.

Popolnoma nesmiselno je otroka mazati z antimikotiki na pamet. Glivice morajo namreč od nekje priti, in iz lufta jih ne bo dobil, še posebej ne na rokah in nogah hkrati. Če že, običajno otroci glivice dobijo od staršev, tako da je treba mikoze zdraviti tudi pri njih.

Nato pa beri zopet prvi odstavek.