Luna in še en planet

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kdaj bo zdej to, ko bo zraven lune še en planet ful viden, oz. bo najbližje zemlji???

a bo to dons, al jutr???

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ti pa si naiven ti
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah j.ebat ga pol...

im just another sucker i guess...

jest sm se pa že veselil, ker zmer zamudim kakšne take dogodke, al je pa grd vreme...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
En se mi je smilil ker je bil nategnjen in mi je tak mail poslal, zato sem mu v 2 minutah našel tole, pa naj si izračuna, ter razlago katera "zvezda" na nebu je Venera.

http://www.universetoday.com/guide-to-space/mars/distance-from-earth-to-mars/
+
http://www.universetoday.com/guide-to-space/venus/venus-distance-from-earth/
+
http://www.funnychest.com/wp-content/uploads/2007/04/solar_system_planet_size_comparision_01.jpg

Za ostale, ki se mi ne ,sem pa v primeru oblačnega vremena hotel naredit eno lepo fotomontažo z dopisom, kaj vse ste zamudili včeraj.
grin1.gif

Pa lepo vas prosim, kje mate osnovno razgledanost. Mars bo velik skoraj kot Luna..., pa kaj vse so mi še pošiljali...
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah sej jest sm sam na hitro zasledil, da bo nek tak dogodek, nisem se sploh poglabljal, kater planet, in kako velik je...

je pa res, da na tem področju nisem glih najbolje podkovan.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kje so najdl astrologijo...
hysterical-1.gif

Si mislil astronomijo, kajne?
grin1.gif

Že res da je to bolj strokovna tema, ampak je pa lep test, da nihče ki je to pošiljal naprej, si ni vzel niti 2 minuti časa brskanja po googlu, da bi preveril podatke.

Lepa reklama se vrti na discoveryju. "Dvomi in raziskuj!!!"
zmaga.gif
Nekaj v tem stilu.
Vem da to ni v naši naravi, ker nas že več 1000 let učijo: "veruj in ne sprašuj!!!" zato pa tudi prihaja do takih in podobnih verižnih spam mailov!
Hudo pa rata, ko niti novinarji več ne preverjajo ničesar in objavijo vsako otroško šalo.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mater no. astronomijo ja.

mah če bi preverjal vsako info, bi to lahko cel dan delal...

mah...
redface-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jah, kar jaz naprej po mailu pošljem, vedno preverim.

Če me pa ne zanima, pa niti ne preberem.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Po elektronski pošti tudi letos kroži verižno pismo s sporočilom, da naj bi bil planet Mars 28. avgusta 2008 ob 00:30 na nebu videti velik kot Luna. Gre za potegavščino, ki ne drži. Mars, če ga opazujemo z Zemlje, nikoli ni bil in nikoli ne bo videti večji od Lune. Četudi je Mars večji od Zemljinega naravnega satelita, pa je od našega planeta mnogo bolj oddaljen, zato ga na nočnem nebu vedno vidimo zgolj kot "zvezdico" značilne rdečkaste barve. Na svoji poti okrog Sonca se Zemlja in Mars včasih približata drug drugemu. Najbližje v zadnjih 60 tisoč letih sta si bila 27. avgusta leta 2003, a tudi takrat je bil Mars s prostim očesom videti zgolj kot svetla točka. Kot kaže je vsebina verižnega pisma, vsaj datumsko, osnovana na dogodku izpred šestih let. Letošnjega 28. avgusta bo navidezni premer Marsa znašal le 5,8 kotne sekunde, medtem ko bo navidezni premer Lune 1788 kotnih sekund. Povedano drugače, Luna bo videti 300-krat večja od Marsa.