Lumia 625 ali kaj drugega

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
sem odprl opravila v ozadju, pravi;
Aplikacijena tem seznamu lahko še naprej izvajajo opravila v ozadju, tudi če niso odprte:

Here drive
dovoljeno

če tapnem "dovoljeno" se odpre
here drive
in piše, če tapnem blokiraj se v ozadju ne bodo več izvajala spodnja opravila.

spodaj ni drugega kot "blokiraj" mogoče ker še nisem naložil kakšnih aplikacij

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Verjetno res ne. Ampal a nisi nacel tega vprasanja zaradi ene aplikacije, za katero te je strah, da bi laufala v ozadju? O kateri aplikaciji je bilo govora?

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Če pri opravila v ozadju izberem napredno, piše;
Te aplikacije se bodo izvajale v ozadju in vseh morda ne boste mogli blokirati.

Angry Birds Roost
App Highlights
dodatki + informacije
HERE drive

data sense mi daje možnost omejitve količine podatkov preko mobilnega omrežja

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Matjaž, ne razumem, kaj je zdaj problem. Če bi rad blokiral aplikacijo, da ti ne teče v ozadju, potem stisneš "blokiraj". S tem preprečiš aplikaciji, da ti v ozadju kuri baterijo in povezuje z internetom. Če imaš na seznamu samo Here Drive, pomeni da od vseh aplikacij, ki jih imaš instalirane, samo tista lahko teče v ozadju.

Pod napredno pa maš seznam tistih aplikacij, ki imajo nek določen proces, ki se ga pač ne da blokirat iz določenih razlogov. V praksi je tako, da če na prvem seznamu blokiraš eno aplikacijo, ki je tudi na seznamu napredno, ne bo več povzročala težav.

Data Sense pa ne blokira aplikacije v ozadju, ampak ji samo prepreči, da se poveže na GPRS in ti dela stroške z internetom.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Hotel bi preprečiti, da bi mi kakšna aplikacija v ozadju prenašala podatke preko mobilnega omrežja.

Data Sense mi da možnost omejitve prenosa MB ali omejitev prenosa MB mesečno, nikjer ne vidim možnosti, da bi lahko blokiral kakšno aplikacijo.

Pri opravilih v ozadju se pojavijo:
Angry Birds Roost
App Highlights
dodatki + informacije
HERE drive

imam možnost blokirat Angry Birds Roost in Here drive, App Highlights ne morem, čeprav za začetek ne bom uporabljal, za dodatki + informacije pa še ne vem na kaj se nanašajo.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Ok, potem pojdi v Data Sense, tapni nastavitve in vključi "Omejitev prenašanja podatkov v ozadju" in izberi "vedno". To je to, telefon ti ne bo ničesar nalagal v ozadju, ko boš na mobilnem internetu.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
ni možnosti "vedno", so samo:

Ni določeno
Predplačniško
Mesečno
Neomejeno, pri tem piše, da se samo beleži količina prenesenih podatkov.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Sem našel Omejitev prenašanja podatkov v ozadju, samo pri meni piše "vklopi" ne "vedno"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
No, ampak potem ne bo nič delalo v ozadju, tudi mail ne bo sam čekiral pošte, etc...če ti je to cilj, potem ok.

enostavno pa se lahko pač omeji izvajanje aplikacije v ozadju, torej če aplikacija ne sme teči v ozadju, potem tudi interneta ne bo kurila
smile-1.gif

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Ja, na GPRS ne bo nič delalo v ozadju, na wifi pa vse normalno. Če ima predplačniško kartico najbrž noče, da mu pije internet, ročno pa bo lahko še vedno osvežil email ipd, kadar bo treba. Če pa blokiraš aplikacijo, pa ti tudi na wifi ne dela v ozadju. To je še vedno smiselno za kake aplikacije, ki bi lahko pile baterijo ala Here Drive, za vse pa ne.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Mobilno omrežje, podatkovna povezava, izklopljena. Na začetni zaslon si dodaš bljižnico in jo vklopiš ko povezavo potrebuješ. Enostavno.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
To je bil namen, da mi v GPRS nič ne dela samo v ozadju, vsaj dokler malo bolj ne obvladam zadeve.

PaviGFY, dobra zamisel bližnjica, mi prihraniš nekaj časa in napišeš kako se to naredi, mi bo prav prišlo tudi za kakšno drugo.

Gumb za fotoaparat na desni strani je tako občutljiv, da samo malo dregneš in že naredi sliko, razmišljam da bi kak selotejp nalepil čez, če bo kaj pomagalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Citat:
Uporabnik Matjaz2 pravi:

Gumb za fotoaparat na desni strani je tako občutljiv, da samo malo dregneš in že naredi sliko, razmišljam da bi kak selotejp nalepil čez, če bo kaj pomagalo.

Misliš nenamerno sliko ali namerno? Če slednje, potem ga itak ne uporabljaj, večinoma se s prstom po ekranu, da tudi fokusiraš želen del. Če pa te moti, da se sam sproži, pa lahko izklopiš.