Lučka Kajfež Bogataj in Zima v Sloveniji

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ne vem, če vas je večina opazila ampak jaz zelo pogrešam kakšen obisk "prejemnice" Nobelove nagrade naše eko Lučke Kajžef Bogataj in njene teorije zarote o globalnem segrevanju, visokih temperatur ipd. prenapihnjenih reči. Se še spomnite kako hitro se je pojavila v studiu 24ur ko smo poleti imeli 40°C? Taka, ekstremna
hysterical-1.gif
temperatura je traja vsega 15 dni, kar pa se mi zdi čisto normalno za naše kraje. Point vsega je pa bil, da opozori na GW.

No, bistvo vsega je, da se jaz tenutno sprašujem kje za milega boga so zdaj vsi tile eko, superduper future nature, co2 suxerji ipd., da se ne prikažejo na TV, predvsem 24ur studio in komentirajo tako nizke temperature, na Obali je vsako noč nižja tempetaura, zdaj čakam samo da pade ponoči pod 0. KJE STE? ZAKAJ ZDAj ne komentirate zadev in dokazujete visoke temperature?

Kje zdaj vidite medvede ki se šetajo, namestno da bi spali? KJE za božjo voljo??

Gl vprašanje pa se glasi: ZAKAJ SE ZDAJ NE POJAVITE NA TV?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čakaj, ko bo kdaj sredi zime skupaj ene 5 dni po kakih 15 stopinj. Globalno segrevanje in neizbežna katastrofa za človeštvo!
hysterical-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
A to ste zdaj s partijo debatiral ob pivu?
nahrung002.gif

Sej Lučka ni nikol govorila, da ne bomo nikol več mel snega. Vsaj jaz je nisem nikol slišal, da bi to govorila. Lučka je govorila predvsem to, da se pojavi ki so se prej dogajali na 100 let (hude suše, poplave...) zdaj dogajajo skoraj vsakih par let. Ampak kaj bojo svtovno priznani klimatologi vedl, ki jim je študija spreminjanja podnebja (in vplivov) "življenje". Za šankom s pivom u rok se lahko vse takšne teorije (ki temeljijo na dolgoletnih študijah in analizah) ovrže brez problema.
nahrung002.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Danes je v enem intervjuju zelo dobro povedal Ludvik Toplak (ob ustanavljanju svoje univerze): ''Ledeniki se talijo, ampak to nikogar ne skrbi, kaj pa nam pomeni led v gorah. Ampak če se stopijo ledeniki reke nimajo več vode, podtalnica na območju porečja Donave (kamor spadamo tudi mi) se bo znižala za 7m, kar pomeni, da bomo imeli rastje primerljivo s Afganistanom. In to je dejstvo, ne grožnja.''

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
A to ste zdaj s partijo debatiral ob pivu?
nahrung002.gif

Sej Lučka ni nikol govorila, da ne bomo nikol več mel snega. Vsaj jaz je nisem nikol slišal, da bi to govorila. Lučka je govorila predvsem to, da se pojavi ki so se prej dogajali na 100 let (hude suše, poplave...) zdaj dogajajo skoraj vsakih par let. Ampak kaj bojo svtovno priznani klimatologi vedl, ki jim je študija spreminjanja podnebja (in vplivov) "življenje". Za šankom s pivom u rok se lahko vse takšne teorije (ki temeljijo na dolgoletnih študijah in analizah) ovrže brez problema.
nahrung002.gif
Predvsem so te bebevae teorije kvazistrokovnjakov kot je Kajfeževa (ki so v resnici strokovnjaki le za nabiranje raziskovalnih subvencij z neupravičenim GW strašenjem) že zdavnaj ovrgli tisti, ki jim tega ni treba početi, pa lahko zato povedo resnico ... Malo pogooglaj, kaj pravijo strokovnjaki, ki so lepo že v penziji in se jim ni treba trest, ali bo država ali kaka okoljevarstavne organizacija dala donacijo, s katero bodo lahko "raziskovali" še naprej ... Jebiga, treba si je nekaj zmislit, da imaš službo.
Al Gore je na vrhu lestvice teh bebcev ... In v SLO merilu kajfeževa ne zaostaja dosti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A 40°C pri nas je normalen pojav? Zanimivo, mi je mati pravila, da ko je bila ona majhna, je bilo 30°C in več le na morju.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
A 40°C pri nas je normalen pojav? Zanimivo, mi je mati pravila, da ko je bila ona majhna, je bilo 30°C in več le na morju.

Saj tolko je bilo, ko sem bil jaz majhen.
V poznih 70-tih in 80-tih v dalmaciji niso bile nikoli take temperature, da bi morali ob plaži iskati senco. Pri nas na vikendu smo včasih ponoči poleti spali pokriti, sedaj je v času največje vročine tako vroče, da se ne da spati...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čudno, jaz sem pa od stare mame zvedel, da je bilo 50 in več let nazaj isto kot danes: suše, poplave, uničujoče toče, močni viharji, tople zime, mrzla poletja ali pa mrzle zime in zelo vroča poletja, sama je rekla, da to kar govorijo danes po televiziji, navaden larifari.

Ampak Lučka očitno že ve.
smirk-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Saj tolko je bilo, ko sem bil jaz majhen.
V poznih 70-tih in 80-tih v dalmaciji niso bile nikoli take temperature, da bi morali ob plaži iskati senco. Pri nas na vikendu smo včasih ponoči poleti spali pokriti, sedaj je v času največje vročine tako vroče, da se ne da spati...
Seveda, v tem času je bil po večini sveta trend ohlajanja. Večina "strokovnjakov" je jamrala, da se nam bliža ledena doba. Kaj pa pred tem? Še posebno vroča leta okoli 1930
evil.gif

Sicer pa se bo ta teden malo ogrelo za nekaj časa, tako da bodo lahko vsi napovedovalci apokalipse znova odprli usta.
P.S. Kajfeževa nas je še 1990 in kasneje strašila z ledeno dobo

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
In potem praviš, da je vse ok, takšen odnos, ki ga mamo do okolja?

kdo govori o okolju? govorimo o globelnem segrevanju, ki ga povzroča človeško dodan CO2

drugače pa seveda, da se moramo borit proti onesnaženju.... samo ne na napačnih frontah

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Danes je v enem intervjuju zelo dobro povedal Ludvik Toplak (ob ustanavljanju svoje univerze): ''Ledeniki se talijo, ampak to nikogar ne skrbi, kaj pa nam pomeni led v gorah. Ampak če se stopijo ledeniki reke nimajo več vode, podtalnica na območju porečja Donave (kamor spadamo tudi mi) se bo znižala za 7m, kar pomeni, da bomo imeli rastje primerljivo s Afganistanom. In to je dejstvo, ne grožnja.''
Prvič slišim, da je bilo v Evropi v holocenskem maksimumu afganistansko rastje. Takrat je bilo več kot 1000let topleje kot je sedaj. Me lahko prosim razsvetliš?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
čudno, da že 10 let nismo podrli nobenega vročisnkega rekorda ob takih dvigovanjih temeratur

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
ma bolj sem mislil na letne povprečne temperature, ker se na njih najbolj obešajo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda. Saj ti nikoli niso bili na fiksnih mestih. Včasih je bila na Antarktika pokrita z gozdom.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Globalno segrevanje ni samo visanje temperatur, ampak tudi premikanje ozracja oz premikanje vremenskih pasov.

točno tako.... treba se je prilagajat in zato so se tudi preimenovali iz Global warming v Climatic changes
smirk-1.gif

zakaj le..... hmmm
hysterical-1.gif