LTE

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Ob vsej trenutnem LTE navdušenju imam eno vprašanje: ali bo (je) LTE vključen v ceno naročnine, ali se bo to zaračunavalo posebej? Kaj nameravajo operaterji v SI in EU?
Ker 3G in 3.5G se posebej ne zaračunavata.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
hitrosti do 20 Mb se ne plačujejo dodatno, če rabiš več je doplačilo par evrov,.. če si normalen je 20 Mb dlja vrh glave,..
b

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri enih paketih je višja hitrost že vključena. Meni recimo vleče na polno brez kakšnega doplačila.

Sicer je pa tale LTE kar precej popravil moje mnenje o Simobilu. Zdaj končno omrežje deluje tako kot mora, spodobne hitrosti in dobra pokritost. Doma imam recimo preko LTE večjo hitrost (do 45mbps) kot preko domačega kabelskega neta (ki je omejen na 30mbps)

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Ja odvisno pri za kerega operaterja sprašuješ...

Si.mobil ma tko narejeno da odvisno od naročniškega paketa.. Jst mam Neskončni M ( starejši paket ) in mam polno hitrost 150/50..

Pri Telekomu Slovenije pa ma do 20/5 brezplačno neglede na paket višja hitrost se plača.. Tudi pri si.mobilu če nimaš v paketu že vključeno višjo hitrost je pač odvisno od paketa..

Kar se tiče Tušmobil/Telemach tam se še ne ve kak bodo to naredili po 1.1.2016 se bo vedlo..
wink-1.gif

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
Velja, brezplačni LTE do konca leta, pri tušu tudi pri predplačniških (free 2 go) paketih?

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Ksz

Sprašujem v bistvu zato, ker se odločam med dvema telefonoma, prva izbira pa pa nima B20 (800 MHz), sem pa na Tušmachu - Premium EU
"Normalen uporabnik"? Ko prenos podatkov zares potrebujem, ga potrebujem za vzpostavitev hot-spota, da preko VPN na laptopu delam v SAPu in MS CRM. Za to mi 3G (in 3.5) že zadošča, sprašujem se če bi z LTE kaj bistvenega pridobil?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
da si izposodim temo....z ženo veliko križariva po sloveniji in ona si pač krajša čas med vožnjo z twiterjem in igranjem...sedaj ima oba (še) 3g povezavo in to ne gre nikamor (žena naredi dostopno točko prek telefona na tablico). ona ima simobil, jaz mobitel. je ta lte sedaj že tako hiter, vsaj po večini krajev, da človek lahko dokaj hitro prebere ali pošlje večje datoteke prek pošte?
kako se ta zadeva obnese v tujini? za nemčijo vem, da navaden 3g signal po avtocesti tja gor do frankfurta deluje za en "drek". pa sedaj ne vem, ali je odvisno od telefona (imava starejše galaxy s2+) ali nemci pač ne trzajo na te fore po avtocestah. prvenstveno pa bi rada imela hitrejši prenos kot sedaj. 3g signal ima simobil (ponekod) precej slabši...verjetno vsaj z lte ni tako.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Obvezno rabiš LTE B 20 Band to je na 800 Mhz.
Ker Telemach bazne so vse na tem območju.
In LTE leti še vedno cca 20 MB tudi če je signal čist na podu.
Poleg tega pa naj ima telefon podporo UMTS 900.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Nemci imajo za en drek omrežje.
Telekom še gre ostalo pa je poraz.
Za Vodafone ne vem ker se Mobitel simka ne poveže nanj
Simobil pa naj bi omogočal LTE roaming v Avstriji in Nemčiji.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Ja, saj to vem - brez B20 pri Tušmachu nimam LTE, zato pa (se) sprašujem če ga sploh potrebujem.

Yeba je ker pri dual SIM telefonih ni kakšne resne izbire (Samsunga nočem) in tako se vedno znova vračam k LG G4 dual...

Hipotetično vprašanje: v bližini imam tri bazne postaje, od tega ima samo ena lte. Telefon se poveže verjetno z najbližjo bazno oz. tisto z najboljšim signalom, ki pa, recimo, nima lte. Kaj bo telefon naredil v primeru prenosa podatkov? Se bo povezal z najbližjo lte bazno, ali bo šibal EDGE - v najslabšem slučaju?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
da si izposodim temo....z ženo veliko križariva po sloveniji in ona si pač krajša čas med vožnjo z twiterjem in igranjem...sedaj ima oba (še) 3g povezavo in to ne gre nikamor (žena naredi dostopno točko prek telefona na tablico). ona ima simobil, jaz mobitel. je ta lte sedaj že tako hiter, vsaj po večini krajev, da človek lahko dokaj hitro prebere ali pošlje večje datoteke prek pošte?
kako se ta zadeva obnese v tujini? za nemčijo vem, da navaden 3g signal po avtocesti tja gor do frankfurta deluje za en "drek". pa sedaj ne vem, ali je odvisno od telefona (imava starejše galaxy s2+) ali nemci pač ne trzajo na te fore po avtocestah. prvenstveno pa bi rada imela hitrejši prenos kot sedaj. 3g signal ima simobil (ponekod) precej slabši...verjetno vsaj z lte ni tako.

Če sprašuješ za Si.mobil je odvisno od paketa ki ga ma.. osnovna hitrost ki je brezplačna ja 20/3 tak da odvisno ker paket ma..Ker neki paketi majo že vključeno najvišjo hitrost 150/50
wink-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
mah, saj tudi mobitel ima 20/5 zastonj. in že to je hitreje kot imava doma internet
smile-1.gif

bolj me zanima odzivnost in hitrost na splošno po naši deželici...ker včasih mora(va) pogledat kakšen mail na poti (slovenija...kdajpakdaj tujina) in to se vleeeečeeee v tri krasne. in najprej žena znori, potem pa še jaz, hehehe. tako sem ji zdaj obljubil nov telefon z lte. ki naj bi leteeel
smile-1.gif

ampak raje prej potipam, kot da bova potem spet samo začudeno gledala v telefon in občudovala počasnost interneta...
grin1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Glej sam sem pri Si.mobil-u mam paket Neskončni M in mam polno hitrost 150/50 je pa res da ni celi cajt pri tej hitrosti giblje pa se tam 100/30 itn odzivnost je pa odlično naparam 3G/HSPA+
wink-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
no, saj ona ima tudi ta paket. tudi ne potrebuje "full" hitrosti...no, glavno da vem, da zadeva deluje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Ja, saj to vem - brez B20 pri Tušmachu nimam LTE, zato pa (se) sprašujem če ga sploh potrebujem.

Yeba je ker pri dual SIM telefonih ni kakšne resne izbire (Samsunga nočem) in tako se vedno znova vračam k LG G4 dual...

Hipotetično vprašanje: v bližini imam tri bazne postaje, od tega ima samo ena lte. Telefon se poveže verjetno z najbližjo bazno oz. tisto z najboljšim signalom, ki pa, recimo, nima lte. Kaj bo telefon naredil v primeru prenosa podatkov? Se bo povezal z najbližjo lte bazno, ali bo šibal EDGE - v najslabšem slučaju?

Moj Samsung S5 vedno rine na LTE pa naj bo na drugi strani mesta
evil.gif