Losos

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Na pravem žaru malo težje, ker od njega zelo kaplja mast. Na plati bi šlo.
Začiniš, flikneš v ponev brez masti(jo bo itak sam dovolj spustil), spečeš in na koncu posoliš.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Najbolje file s kožo na žar. Začiniš in ga na vročo rešetko položiš s kožo navzdol. Pečeš brez obračanja dokler meso ne gre narazen z vilico. Fino je imet pokrit žar, lahko pa tudi na navadnem preko fileja postaviš kako kovinsko posodo ali pa kar kos alu folije. Meso bo tako dobilo več okusa po dimu. Za mast se ne sekiraj preveč ker koža na ta način služi kot podlaga. Meso serviraš tako da ga ločiš od kože z lopatko jn zavržeš kožo. Na ogenj lahko dodaš še kake sekance za dim.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem ga ravnokar spekel in pojedel, na žaru. Marinada sol, poper, rdeča paprika, česen v prahu, bazilika, peteršilj, olivno olje. Dodal sem še par sekancev za aromo.

Bilo zelo dobro.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Malo soli, olivnega olja, limone in rožmarina. Ostalo mi preveč pokvari oz. zakrije okus.

Pečem na keramični ponvi, pokrito. Kratek čas, zmeren ogenj...
 
Nazadnje urejeno: