No evo čez vikend sem si vzel čas in sem končno vgradil rekuperatorja od blauberg. No stanje je tako, prej sem imel vsako jutro lužo pod balkonskimi vrati in v drugi sobi tudi. Po vgradnji prvo noč, je bilo čisto malo zaslediti rose na oknih, do danes pa niti sledu, mogoče malo po robovih okna. Prej sem imel vlažnost 50-60% zdaj imam 40-45%. Rekuperatorja sta nastavljena na 50%. Če zazna vlago, npr. zaradi kuhanja v stanovanju (imam nastavljeno na 15 minutni časovnik, ker prej okna odprem), ventiltor avtomatsko dela na max. Tle pa je že moteče ker je precej slišen in tudi rabi kar nekaj časa, da neha s ciklom na max. Na srečo se v nastavitvah, da odpraviti, da samodejno požene na max. Bom raje ročno štimal hitrost... pri nizki hitrosti ga skoraj ne slišim, pri srednji ki je čez dan in je bolj hrup v hiši, se ga ne sliši.
Glede smradu od zunaj, sploh zdaj ko se kuri na polno, se nič ne voha, tako da niti okna ne rabim posebej odpirati, pa se vseeno čuti svež zrak. Vspel sem tudi izmeriti koliko stopinj piha zunanji zrak, v stanovanju imam tam 20-22 stopinj, piha pa konstanto 18 stopinj v sobo. Tako da ni slabo. Tudi sama vgradnja je enostavna, samo nekdo vam more zvrtat steno in to je to
.