Logitech Z-5500

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
In kako naj to testiram z Logitech Z-5500 in Asus Xonar U1.
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
In kako naj to testiram z Logitech Z-5500 in Asus Xonar U1.
smirk-1.gif

Nekaj resnice je res na tem
wink-1.gif
A Xonar je samo za digitalni zvok, ali omogoča tudi analogne izhode?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Aha. Adapterja pa ni zraven, oz ga morš dokupit posebaj?

LAhko pa testiraš slednje. Dolby Digital preko Xonarja in Z 5500 z digitalnim priklopom, ali pa onboard zvočno in 5.1 analognim zvokom z TrueHD. Pa najdi film, kateri je na voljo v obeh verzijah, po možnosti kakšnega vojnega, oz akcijo.

Potem pa poročaj
wink-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj Z-5500 imajo digitalni vhod, asus pa digitalen izhod. Se pravi da je ta adapter vgrajen v zvočnikih. Ne vem pa če je ta Coax digital enak kot SPDIF.

Edit:
Ne bo nič z TrueHD.

Citat:
Supported digital formats:
Dolby Digital
DTS and DTS 96/24
PCM (uncompressed stereo): 44.1 kHz / 16 bit through 96 kHz / 24 bit

Rabil bi zvočno kartico, ki da ven 6 kanalni analogni signal, dekodiranje bi pa delal računalnik.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
SAmo sem prebral, da to vseeno ni pravi True HD.

http://www.tweaktown.com/articles/1306/1/dts_hd_and_dolby_truehd_on_your_pc/index.html

Citat:
The story begins by several user experience posts at various forums which claimed that DTS-HD and TrueHD was indeed possible on the PC, and even fully working. All of the stories posted sounded very similar – each person was using PowerDVD Ultra with a number of different 7.1 sound cards / eight channel analog cables with PowerDVD as the software decoder. They even pulled down the information tab during movies and observed a sampling rate of 96 kHz and audio bandwidth rate above 1Mbps as confirmation. The information tab also confirmed the audio coding mode. They had done it! Or had they? What these enthusiastic end users didn’t realize whilst spreading false hope was that PowerDVD merely reports directly from the source file attributes and not what is actually being outputted from the sound card – such confusion!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Pravijo ja, ampak potem pa imaš na voljo uncpompressed 5.1 pa bo, to pa ti vsak PC prebavi, razen če ni pregrešno star
wink-1.gif

Bi pa naj tale TrueHD izboljšan pri powerDV 8 verziji.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Nope.

Kaj takega poseka X-fi in podobne zadeve za malo šalo. Pa je v nekem normalnem cenovnem rangu.

Ampak to ni surround, THX ali kaj podobnega ... štiri vhode/izhode imaš ločene in jim sam dodeliš špuro, na kateri naj špilajo.

Sound processorji so eni najboljših pri M-AUDIO, so pa to večinoma kartice, ki so namenjene produkciji in, recimo (če jo že enrat imaš), dobri muziki pa dobremu MIDI-kontrolerju.
Drugače ti dam prav - raje mam M-AUDIO kot pa Creative. Zadnjič sem probal sicer predpotopnega audigyja NX pa po pravici povedano ni bilo nikakve razlike med tem in realtekom ac 97, le da ima pač manj audio latencyja, ki pa pride v poštev samo pri A->D->A nazaj na monitorje.

Pa ni normalni cenovni razred. To je abnormalno POCENI cenovni razred. Če boš gledal kaj za creamware (pulsar, luna ...), ki so tudi za večstezno snemanje, je ne boš našel izpod 400 EUR rabljene ene dve ali tri leta. Pa tudi vsak lulibuli tega ne prodaja, ker ve, kaj ima.
wink-1.gif

Jaz sem M-AUDIO že enkrat predlagal, ko je MViper odprl temo o novi zvočni, pa ste me takrat skoraj nasilno utišali, da to ni to.
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zakaj pa bi nekdo stereo muziko poslušal na plastične logitechove 5.1 zvočnike s hreščečimi sateliti in užasno nestandardnim subwooferjem, kateremu ponavadi pri manjših benchmarkih pade spider membrana dol?

Cena je ista, karakteristike pa so nore v primerjavi s creativom.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa ko hočeš gledati filme...igrat igrice...? Saj se ni govorilo samo o glasbi. Zato pa multipurpose zvočna kartica.

Sicer pa če bi si kupoval samo za glasbo, bi si kupil namenski ojačevalec in priklopil gor stereo zvočnike in ne bi kupoval zvočne kartice za 400 EUR.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aha, res je, surround ne bo šel pri tem modelu.

Drugače pa se ne spomnim Viperjeve teme, dvomim pa, da sem nasprotoval tem karticam. Nekateri pač padajo na kratice, base ipd., drugi pa na realno sliko zadeve. Sploh pa pri glasbi velja zlato pravilo, da bo zadeva delovala s tako kakovostjo, katero ima najslabši člen sistema. No ja, vsakemu svoje, mi je pa žal podobnih odločitev s finančnega stališča, ker se za podoben denar dobi več.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poglej, saj ne dvomim, da so m-audio hude kartice. Dalec od tega. Verjetno je vsaka stvar boljsa, kot Creativov crap. AMPAK.. za PCjem preprosto ne poslusas samo glasbe.. Hudo dobro je igrat kaksen spil, ce imas se podporo za kaksen sorround, EAX ipd crap.. In tukaj m-audio ali semi-audiophilske stvari bolj malo ponujajo. Poleg tega, ce bi rad super sound, da bos tako kartico dobro izkoristil ga ne bos poslusal na mp3jih in podobni skrcnei sari, anede? Prav tako ne na Logijevi plastiki, ampak bos pac kupil nek hud sistem za par K eurov..

Mi je pa osebno, skoda metati par K eurov za nek hud audio sistem, ki ga bom vezal na PC, potem bom pa pa 50% poslusal srot od mp3jev, 30% igral spile in 20% gledal dvdrip nadaljevanke..

Nek povprecen sistem imam v drugi sobi, harman kardon AVR130 + infinity primus speakerje.. igra lustno, za teh 1k eurov kolikor je stal komplet za moje potrebe povsem OK. In valda je bistvena razlika napram PC komponentam, samo se enega podobnega sistema za PC ne bom kupoval, ker preprosto mi je bolj pomembno uzivanje v spilih, vso to morje mp3jev zdaj ne bom "konvertiral" v CDje, LPje, karkoli in tudi ne bom sel nanovo vleci iz neta za 1 TB nadaljevank, filmov v hudi zvocni izvedbi.. zatorej je neka low budger kartica za 100€ in neki solidni PC speakerji [za audiofile so kakopak crap, za nas n00be pa pac zadovoljivi in sluzijo namenu] za 250€ in je to to..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Klasicni analogni kabli.. 6 ch direkt je v 90% casa.. edino, ko gledam kak DVD presaltam na PL II movie..