Logitech Z-5500

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Nabavil sem te zvocnike in me zanima par stvari. Za 1x imam integrirano zvocno in ko npr. poslusam komade z 6 Ch Direct effectom, je zvok z zvocnikov bolj tako-tako in pa se prepotih proti subwooferju. Ce nastavim na Stereo x2 je zadeva boljsa. Kako imate vi nastavljeno? Morem potem pri vsakem filmu menjati effect? In pa kaj bi bil najboljsi priklop na PS3? Hvala!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Jz mam na PL Movie nastavljen skoz
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Prvo kupi eno spodobno zvocno kartico, ce ces kaj potegnt iz zvocnikov, ce ne je vseen smorn, kot da bi vzel en crap 5.1 sistem za 50€.

Jaz imam v 90% nastavljeno na 6 Ch Direct.. Ce pa gledam kaksn DVD, ga pa itak v drugi sobi, kjer je malo bolj spodoben 5.1 sistem. Je pa fajn, da das na muvi model, ce gledas kaksen DVD, blueray, karkoli z 5.1 zvokom..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Nabavil sem te zvocnike in me zanima par stvari. Za 1x imam integrirano zvocno in ko npr. poslusam komade z 6 Ch Direct effectom, je zvok z zvocnikov bolj tako-tako in pa se prepotih proti subwooferju. Ce nastavim na Stereo x2 je zadeva boljsa. Kako imate vi nastavljeno? Morem potem pri vsakem filmu menjati effect? In pa kaj bi bil najboljsi priklop na PS3? Hvala!

Sedaj preko zvočne na laptopu poslušam na 2x stereo, ker zvočna kartica podpira samo stareo.

Sem si pa naročil kartico Asus Xonar U1, ki (preko optike) podpira Dolby Digital Live in DTS connect, pa poročam, ko jo dobim.
asus-xonar-u1-usb-audio.jpg

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kako pa to, da si sel na Xonar? Kaj si pa imel se v ozjem izboru? Creative no-go?
smile-1.gif

V bistvu me zanima kaj je sploh se konkurenca X-fi, ker driverje ima creative "noro hude"
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Jaz imam še staro audigy in je čisto dovolj za 5.1

Problem so novi filmi, ki so že 7.1, ampak toliko še niti zvočnikov nimam, tako da postopoma
wink-1.gif

Driverji te jebejo? Meni dela vse b.p. good old XP powah. Še DVD-A format lahko poslušam.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po prebranem so zunanje zvočne od Creativa NO-GO. Po prebranem različnih reviewov in testov, pa je ta kartica dejansko najboljša, še posebej za filme (kar bo pri meni 80% vsega).

Polovica Creative jih ima dejansko kvečjemu softwersko kodiranje, driver (ali nekaj podobnega), pa nobena ne podpira Dolby Digital Live, ki skupaj z Z-5500 pomeni tisto pravo stvar, sploh če želiš preko optike priklopit.

Citat:
Dolby Digital Live
Enjoy audio from your PC or game console through your home theater with Dolby Digital Live. A real-time encoding technology, Dolby Digital Live converts any audio signal into a Dolby Digital bitstream for transport and playback through a home theater system. With it, your PC or game console can be hooked up to your Dolby Digital-equipped audio/video receiver or digital speaker system via a single digital connection, eliminating the confusion of multiple cables and ensuring the integrity of the audio signal.

The real-time interactive capabilities of Dolby® Digital Live technology are ideally suited to PCs and video game consoles because it reproduces audio cues and effects that follow the on-screen action, transforming gameplay into an exciting and realistic entertainment experience.

Systems using Dolby Digital Live technology can provide Dolby Digital (5.1-channel surround sound) during gameplay, immersing players in high-quality surround sound that puts them at the center of the action. Gamers hear every window shatter, feel every explosion, and experience every wipeout.

http://www.dolby.com/consumer/technology/dolby_live.html

Je pa RES težko dobit to Xonar U1 kartico. V Sloveniji ni dobavljiva, prek ebaya tudi ne... tako da sem naročil kolegu v Avstriji, da mi jo kupi in pošlje po pošti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Hm. Kaj pa ti bo Dolby Digital Live, če imajo novi blu ray filmi vsi True HD, DTS-HD ali pa kar uncompressed zvok?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm, to so zunanje.. imas tudi kaj za interne kartice?
smile-1.gif

darjan: Jap, en miljon creativovga spama moras odklopit, pa delajo winsi ok.. govorim za x-fi music edition..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Zanimivo. Jaz imam samo driver instalirat, pa nič spama...no...še config programe, to pa je to. Tisti creative music bla bla nisem niti instalirat
smile-1.gif

je pa res, da imam samo za gledanje filmov, blu ray, drugo me ne gane.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Z audigyjem nisem imel problemov.. X-fi je pa driversko glup ko Kxxxx.... bognedej, da si kaksne addon zadeve instaliras..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Misliš ko [censored], ali kot Kxxx driverji?
wink-1.gif

Anyhow, zakaj si pa menjal audigy?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Drugo, kartica je OK, driverji so v luliju
smile-1.gif

Brat ga je vzel, ker je nabavil Z5500, jaz sem pa par mesecev kasneje, ko sem kisto menjal X-fi vzel.. napaca..

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
Naj bi bilo bolj za "profi" uporabo. Ja... domači zanesenjaki jih pišejo
smile-1.gif

Jaz sem jih imel v visti, ker ni podpore za visto še bilo takrat iz strani creative in so delali ok.